11.05.2023 | 1. SFL
Vrhničani vedo, kje je Dobovec nevaren

Pred nami je finale 28. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka, najboljšega v državi, se bosta merila najboljši ekipi rednega dela – FK Dobovec in Siliko Vrhnika. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage.

Finalna serija 1. SFL:

1. tekma, 12.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na www.futsal.si)

2. tekma, 18.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00) (prenos na Šport TV)

3. tekma, 26.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na Šport TV)
_____________________________________
30.5. 4. tekma*
2.6. 5. tekma*
* - če bosta potrebni, sicer pa je prvak ekipa, ki prej zbere tri zmage

Menjal koncept

Dobovec lovi svoj 6. naslov, Siliko je prvič v finalu 1. SFL. So pa Vrhničani v izredno razburljivi seriji v petih tekmah zlomili odpor to pot izvrstnega KMN Meteorplasta Šic bar. „Sam vedno želim, da igramo, da kreiramo. Tako smo začeli sezono, dobro nam je šlo. Veliko golov smo dosegli, veliko tudi prejeli, ker smo igrali odprto. Do tega polfinala ni bilo slabo. Tokrat pa nas je KMN Meteorplast Šic bar onemogočil. Bolj nevarni smo bili za svoj kot njihov gol. Zato sem se glede na tek serije po 2. tekmi odločil, da nekaj menjam, da se odločim za rezervno varianto, ki jo moraš vedno imeti. A sem potem „zaspal“, četrto tekmo pa smo izgubili le in samo zaradi mene, ker se za to menjavo koncepta nisem odločil. Potem sem ukrepal, druge izbire niti nisem imel. Uspelo nam je, delovalo je,“ se je trener Vrhničanov Mile Simeunovič v napovedi finala še enkrat pomudil pri polfinalu, kjer je Siliko odigral pet tekem proti Ljutomerčanom.

Pred tekmo brez treninga

Počitka ni, finale je tu. „Do četrtka o Dobovcu sploh nisem razmišljal, saj sem bil povsem v polfinalni seriji. Kako bomo igrali, se še nisem odločil (pogovarjali smo v sredo, 10.5. zvečer; op.a.). Vesel pa sem, ker smo v finalu. To je največji uspeh kluba, to je nagrada za delo vseh ljudi v in okoli kluba. Vseh, ki pomagajo vsak na svoj način,“ nadaljuje Simeunovič, ki spoštljivo napove tekmeca.

„Dobovec je klub, ki je nivo višje. To je klub, ki ve, kako osvajati naslove in kako zmagovati serijsko. Smo pa zato mi toliko bolj neobremenjeni. Na tekmo v Rogaško Slatino gremo brez treninga. V torek smo imeli zahtevno tekmo, za nami je naporna polfinalna serija. Zato sem se odločil, kot sem se. Ta en trening ne bi naredil razlike,“ izvemo od vrhniškega trenerja, ki ne skriva ambicij:

„Naredili bomo vse, da zmagamo v Rogaški Slatini, na drugi strani pa bo spočita ekipa, ki ni igrala 10 dni. Morda bo to prednost ali pa ne. Videli bomo na tekmi. Se pa zavedamo vsaj treh dejstev: igramo proti ekipi, ki kaznuje prav vsako napako na tvoji polovici. Moji igralci morajo v fazi obrambe v vsakem trenutku videti igralca in žogo, za nameček pa moramo biti pozorni na prekinitve. Tukaj je Dobovec „ubijalski“.

Siliko bo brez prvega strelca ekipe Jureta Subana in Toda Ciuhe, enega od dveh igralcev Silika, ki sta v minulih tednih vknjižila po 100. nastop v dresu Vrhničanov. Oba, Jure in Tod, sta kaznovana.

Tekst: D.P.
Foto: F.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA