11.05.2023 | 1. SFL
Vrhničani vedo, kje je Dobovec nevaren

Pred nami je finale 28. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka, najboljšega v državi, se bosta merila najboljši ekipi rednega dela – FK Dobovec in Siliko Vrhnika. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage.

Finalna serija 1. SFL:

1. tekma, 12.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na www.futsal.si)

2. tekma, 18.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00) (prenos na Šport TV)

3. tekma, 26.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na Šport TV)
_____________________________________
30.5. 4. tekma*
2.6. 5. tekma*
* - če bosta potrebni, sicer pa je prvak ekipa, ki prej zbere tri zmage

Menjal koncept

Dobovec lovi svoj 6. naslov, Siliko je prvič v finalu 1. SFL. So pa Vrhničani v izredno razburljivi seriji v petih tekmah zlomili odpor to pot izvrstnega KMN Meteorplasta Šic bar. „Sam vedno želim, da igramo, da kreiramo. Tako smo začeli sezono, dobro nam je šlo. Veliko golov smo dosegli, veliko tudi prejeli, ker smo igrali odprto. Do tega polfinala ni bilo slabo. Tokrat pa nas je KMN Meteorplast Šic bar onemogočil. Bolj nevarni smo bili za svoj kot njihov gol. Zato sem se glede na tek serije po 2. tekmi odločil, da nekaj menjam, da se odločim za rezervno varianto, ki jo moraš vedno imeti. A sem potem „zaspal“, četrto tekmo pa smo izgubili le in samo zaradi mene, ker se za to menjavo koncepta nisem odločil. Potem sem ukrepal, druge izbire niti nisem imel. Uspelo nam je, delovalo je,“ se je trener Vrhničanov Mile Simeunovič v napovedi finala še enkrat pomudil pri polfinalu, kjer je Siliko odigral pet tekem proti Ljutomerčanom.

Pred tekmo brez treninga

Počitka ni, finale je tu. „Do četrtka o Dobovcu sploh nisem razmišljal, saj sem bil povsem v polfinalni seriji. Kako bomo igrali, se še nisem odločil (pogovarjali smo v sredo, 10.5. zvečer; op.a.). Vesel pa sem, ker smo v finalu. To je največji uspeh kluba, to je nagrada za delo vseh ljudi v in okoli kluba. Vseh, ki pomagajo vsak na svoj način,“ nadaljuje Simeunovič, ki spoštljivo napove tekmeca.

„Dobovec je klub, ki je nivo višje. To je klub, ki ve, kako osvajati naslove in kako zmagovati serijsko. Smo pa zato mi toliko bolj neobremenjeni. Na tekmo v Rogaško Slatino gremo brez treninga. V torek smo imeli zahtevno tekmo, za nami je naporna polfinalna serija. Zato sem se odločil, kot sem se. Ta en trening ne bi naredil razlike,“ izvemo od vrhniškega trenerja, ki ne skriva ambicij:

„Naredili bomo vse, da zmagamo v Rogaški Slatini, na drugi strani pa bo spočita ekipa, ki ni igrala 10 dni. Morda bo to prednost ali pa ne. Videli bomo na tekmi. Se pa zavedamo vsaj treh dejstev: igramo proti ekipi, ki kaznuje prav vsako napako na tvoji polovici. Moji igralci morajo v fazi obrambe v vsakem trenutku videti igralca in žogo, za nameček pa moramo biti pozorni na prekinitve. Tukaj je Dobovec „ubijalski“.

Siliko bo brez prvega strelca ekipe Jureta Subana in Toda Ciuhe, enega od dveh igralcev Silika, ki sta v minulih tednih vknjižila po 100. nastop v dresu Vrhničanov. Oba, Jure in Tod, sta kaznovana.

Tekst: D.P.
Foto: F.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2024 | 1. SFL
  Oplast z novim trenerjem
  KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.

DELI NA