12.04.2018 | 1. SFL
Vrača se Vrhovec, Horvat brez Stojkovića

Jutri okoli 22. ure bo jasno, ali bo Maribor nadaljeval polfinale 1. SFL oz. ali je Litija že finalist. Po dveh tekmah polfinala precej boljše kaže Litiji, ki je razigravanje začela s številko 1 (najboljša po rednem delu), Mariborčani so imeli štartno številko štiri.

Obračun iz dvorane Tabor bomo spremljali tudi na www.futsal.si, od 19.55 se bo iz Maribor oglašal Sandi Škvarč, ki bo komentator neposrednega spletnega prenosa.

1. SFL, polfinale, 3. tekma, 13.4.
FutureNet Maribor – FC Litija (20.00) (prenos na www.futsal.si) (0:2 v zmagah)
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (0:2 v zmagah)

Razlogi za veselje

V taboru Litije je minule dni veselo. Reprezentant Alen Fetić je postal očka hčerke Eline. Za nameček se v ekipo trenerja Damirja Pertiča vrača Gašper Vrhovec, ki je okreval po poškodbi mišice, ki jo je staknil na četrtfinalu evropskega prvenstva, ki ga je januarja in februarja zgledno v Ljubljani s partnerji organizirala Nogometna zveza Slovenije.

„Gašper se vrača, pomagal bo na terenu. Bomo pa dozirali njegovo minutažo,“ je previden trener Pertič, ki ima na voljo praktično vse razpoložljive sile, še vedno manjka poškodovani Nik Jelič. Po prestani kazni se vrača Klemen Duščak.

Končati začeto

„V Maribor gremo, da končamo serijo. Če bo to Maribor dovolil. A če bo želja taka, kot nas j krasila na drugi tekmi, potem bo vse odvisno od nas. Menim, da rastemo v formi. Saj to je normalno, ko zmaguješ. Takrat se ti obrestuje tisto, kar delaš, treniraš,“ nadaljuje Pertič, ki opozarja, da je FutureNet Maribor taka ekipa, ki lahko vedno kaj pokaže!

„Dosedanji polfinalni tekmi sta bili izenačeni. Ne smemo si domišljati, da smo že kaj naredili. Ampak moramo v Maribor, da jih premagamo. A ponavljam: Maribor ima dobro ekipo!“ se ponovi Pertič.

V izvrstni formi

Da bi bilo konec serije, se nadeja tudi izkušeni Borut Ručna, ki je zadel na vseh zadnjih štirih tekmah končnice – tri gole je spravil v gol Silika Rem Power v četrtfinalu, tri gole (od tega dva na 2. tekmi) je zabil Mariborčanom. „Prva tekma je bila bolj odprta z obeh strani, na drugi so se Mariborčani branili. Mi smo imeli več posesti in več napadov. Tokrat pričakujem spet izenačeno. Sem pa optimist, naša forma in samozavest rasteta,“ napove Ručna, ki upa, da s soigralci še popravi zbranost v napadu.

Prednost domačega terena

V Mariboru so se sprijaznili z dejstvom, da je Miloš Stojković končal sezono. Po kazni kartonov in prisilnemu počitku se vrača v ekipo Aleš Vrabel.

„Igramo doma, pričakujem izenačeno srečanje in da se tokrat obrne v našo smer, da zmagamo,“ napoveduje trener domačinov Tomislav Horvat.

„Florjan Fras je bil dober na drugi tekmi. Če pa hočemo zmagati v petek, bo moral ponoviti take obrambe,“ nadaljuje Horvat, ki pričakuje, da ekipa ne bo na terenu v tako podrejenem položaju, kot je bila na petkovi tekmi v Litiji. Predvsem pa upa, da pokažejo njegovi varovanci dovolj hrabrosti in odločnosti.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.04.2019 | 1. SFL
  Dobovec v finalu do vodstva 1:0
  „Dvakrat smo izgubljali, a smo verjeli v uspeh in zmago. Uspelo nam je, zmagali smo, po zaostanku smo povedli 3:2 in 4:2. Potem pa smo se ustavili. Na nek način sem celo jezen, ker smo nehali igrati, ko smo povedli 4:2. Po drugi strani razumem svoje fante – to je finale, kjer ni umiranja v lepoti. To jue finale, kjer se „skače“ za vsako žogo,“ je po tekmi dejal trener domače vrste Kujtim Morina.
 • 19.04.2019 | 1. SFL
  Na Vrhniki Siliko in Litija za bron
  Danes se začenja tudi boj za bronasto odličje v 1. SFL. Merita se 3. in 4. ekipa rednega dela, FC Litija in Siliko Mkeršmanc. Medlajo bo osvojila ekipa, ki bo boljša v seštevku dveh tekem – prva je danes na Vrhniki, druga v torek, 23.4., v Litiji.
 • 18.04.2019 | 1. SFL
  Iz karantene po zmago v Rogaško Slatino
  Zadnja tekma z Litijo je bila najtežja, a smo preprosto vedeli, da bomo zmagali,“ samozavesti Sovdatu ne manjka. Zato gredo zasluge tudi trenerju vijolic Tomislavu Horvatu. „Krasen trener je, ki živi za futsal. Na kavi ali pri kosilu ali pa v avtu: vedno govorimo o futsalu. Prepričan nas je, da smo najboljši, to nam daje vedeti, nas hrabri. Verjamemo mu in sledimo, predvsem pa v nas išče maksimum, popuščanja ni, od nas terja več in več,“ dodaja Sovdat, ki se veseli finalne serije.
 • 18.04.2019 | 1. SFL
  Pred kamerami začenjajo obrambo naslova
  Dobovec Pivovarna Kozel jutri doma začenja finalno serijo 1. SFL, v lovu na svoj tretji naslov najboljšega v državi. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage, v letošnjih medsebojnih tekmah pa boljše kaže kozlom, ki so dobili eno ligaško srečanje, finale pokala Terme Olimia, klonili pa v prvem delu sezone.
 • 18.04.2019 | 1. SFL
  10 prvakov, 10 naslovov Litije, Dobovec in Maribor po tretjo
  Začenja se finale 24. sezone 1. SFL. Dobovec Pivovarna Kozel in FutureNet Maribor lovita svoj tretji naslov državnega prvaka. Daleč pred vsemi z 10 naslovi ostaja Litija. Državne naslove je do danes osvojilo 10 klubov.
 • 16.04.2019 | 1. SFL
  Dobovec in Maribor v finalu
  Po treh tekmah in treh zmagah sta si vodilni ekipi rednega dela 1. SFL, Dobovec Pivovarna Kozel in FutureNet Maribor, zagotovila nastop v finalu 24. sezone 1. SFL.
 • 16.04.2019 | 1. SFL
  Zadnji vlak za Siliko in Litijo
  V Litiji in na Vrhniki so odločeni, da podaljšajo serijo. „Nimamo več priložnosti za popravni izpit,“ se po dveh porazih v Mariboru zaveda Damir Pertič, ki vodi Litijo. 9:2 in 6:5 je bilo za Mariborčane.
 • 15.04.2019 | 1. SFL
  V torek spletni prenos, finale na Sportklubu
  Jutri, v torek, bosta na sporedu že 3. polfinalni tekmi 1. SFL, serija se seli v Litijo oz. na Vrhniko. Nadaljuje pa se serija videoprenosov in medijske pozornosti, ki jo Nogometna zveza Slovenije namenja futsalu.
 • 12.04.2019 | 1. SFL
  Maribor in Dobovec vodita 2:0
  Precej več golov je bilo na tekmi v Mariboru, kjer so domačini do 18. minute ušli na 3:0 (kapetan Matej Fideršek je zabil že v prvi minuti). Litijani so zapretili tako kot na prvi tekmi in po golih Staša Kaziča in Boruta Ručne v 32. minuti znižali na 3:2, potem pa so svoje naredili domačini in slavili z 9:2.
 • 12.04.2019 | 1. SFL
  Še drugič v Rogaški Slatini in Mariboru
  Petek je dan za ligaški futsal. V tem delu leta pa pravilom brcajo le najboljše in najboljši v državi. Tudi leto 2019 ni izjema. V ženski futsal ligi bosta od nedelje za naslov obračunali vrsti KMN Slovenske gorice in ŽNK Celje, danes pa se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, na sporedu sta že 2. po vrsti polfinalni tekmi.

DELI NA