08.11.2019 | 1. SFL
Vrača se 1. SFL

Po premoru, ki so mu botrovale kvalifikacije za SP 2020 in osmina finala pokala Terme Olimia, se v ritem tekem vračajo prvoligaši. Danes je na sporedu 7. krog, prosta pa je ekipa KMN Oplasta, ki je med tem ligaškim premorom menjala trenerja. Na klop ekipe iz Posočja se je vrnil Zoran Tesko.

Danes bodo oči ljubiteljev futsala uprte v Rogaško Slatino, kjer gostuje Litija, na Vrhniko, kjer bo domači Siliko lovil sploh prvo zmago proti KMN Bronx ter v Škofjo Loko in Ljutomer.

1.SFL, 7. krog, 8.11.
Dobovec Pivovarna Kozel – FC Litija (20.00)
Siliko – KMN Bronx Škofije (20.30)
FSK Stripy – FC Hiša daril Ptuj (20.30)
KMN Tomaž Šic bar – KMN Sevnica (20.30)

Ključna tekma za oba

V Ljutomeru bo na sporedu derbi spodnjega doma prvenstvene lestvice. Domači KMN Tomaž Šic Bar, ki s točko zaseda 9. mesto, gosti sedmouvrščeno Sevnico, ki je pri štirih točkah.

„Za nami je uspešen teden in napredovanje v pokalnem tekmovanju. Želeli bi to nadgraditi v prvenstvu in vpisati prve tri točke. Zavedamo se, da nas čaka zahtevna in trda tekma,“ napoveduje domači trener Matej Gajser.

„To je ena ključnih tekem za nas in KMN Tomaž, ki bi si po prikazanem zaslužil več. Zato bo tudi proti nam iskal točke. Čaka nas zelo težka tekma. Upam pa, da se bomo pokazali v pravi luči in iztržili pozitiven rezultat,“ se nadeja Mitja Jontez, trener KMN Sevnica.

Oslabljeni k prvakom

Litija odhaja v Rogaško Slatino krepko oslabljena. Gašperju Vrhovcu, ki je že končal sezono, in Timoteju Debeljaku, ki je takisto poškodovan, so se pridružili še Nejc Vrhovec, Anže Širok in Nik Jelić.

„Nova tekma, novo dokazovanje. To bo prava priložnost za naše mlade igralce, da se dokažejo. Pričakujem, da bodo motivirani in agresivni. To je tekma, ko nimamo praktično kaj izgubiti. Na drugi strani nas čaka ekipa, o kateri ne gre izgubljati besed: so aktualni državni prvaki in evropska ekipa,“ pred gostovanjem v Rogaški Slatini razmišlja trener Litijanov Bojan Žunko.

Dobovec po uvodnih nekaj manj prepričljivejših predstavah so kozli ujeli ritem, dobro formo pa so varovanci trenerja Kujtima Morine potrdili tudi v dresu reprezentance.

Po prvo proti Bronxu

Le še dve ekipi v tej sezoni nimata poraza v 1. SFL. Prej omenjeni prvaki in vrhniški Siliko, ki je dvema zmagama dodal še tri remije. Danes na Vrhniki pričakujejo KMN Bronx Škofije. Ekipi sta v 1. SFL odigrali šest tekem, pet so jih dobili Primorci, ena se je končala z remijem.

„Čaka nas tekma z ekipo katero do zdej še nismo premagali v prvenstvu. Čeprav so ostali brez nekaterih nosilcev igre, kažejo dobro igro in beležijo dobre rezultate v tej sezoni. Vidi se delo Marka Hrvatina,“ uvodoma pove Mile Simeunovič, ki je na klopi Vrhničanov. „Dobro smo trenirali, za koliko bo to dovolj, bomo videli v petek. Vabim gledalce da pridejo v čimvečjem številu na tekmo in podprejo domače fante,ker mislim da si to zaslužijo,“ še doda Simenovič.

Mesec in pol Škofjoti čakajo zmago. Sezono so začeli z uspehom proti Oplastu in Sevnici, potem pa nanizali tri poraze. Priložnost, da se pokažejo v boljši luči, bo danes.

„Siliko krasi izjemna disciplina, kar dokazujejo tudi rezultati. Nam ravno ta disciplina velikokrat "manjka". Vemo, kje so njihove prednosti in kdaj imajo težave. Tisti, ki doseže prvi zadetek, bo v veliki prednosti,“ pa na temo tekme pristavi Marko Hrvatin, ki uspešno trenira in vodi ekipo s Škofij.

Ne želijo izgubiti

V tej sezoni sta se zagotovo izkazala FSK Stripy in FC Hiša daril Ptuj; Škofjeločani so tretji, Ptujčani peti, moštvi ločijo tri točke. „Odhajamo na zelo zahtevno gostovanje. Domačin je v tej tekmi favorit, to kaže tudi stanje na lestvici. Cilj je, da ne izgubimo. V tem tednu dmo dobro trenirali,“ navrže trener Dejan Kraut.

Pa Škofjeločani? Ostajajo zvesti svoji igri, veri v domače mlade sile.

„Čaka nas izjemno težka in izenačena tekma. Čeprav je Ptuj novinec v ligi, se jim to pri samih predstavah ne pozna. Že v do sedanjih tekmah so pokazali, da so enakovreden tekmec ostalim ekipam. Mi pa končno spet igramo doma in upamo, da točke ostanejo v Škofji Loki,“ sklene Aleš Bešter, kapetan FSK Stripyja.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.06.2020 | 1. SFL
  Mordej in Čujec še naprej v Dobovcu
  V taboru Dobovca Pivovarne Kozel so že zavihali rokave in povlekli prve kadrovske poteze za novo sezono. Uvodoma so obelodanili, da v ekipi ostajata Rok Mordej in Kristjan Čujec.
 • 03.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Nenad Kurtić in Slaven Radiškovič
  Danes končujemo s predstavijo igralcev v četrtem od petih krogov za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo na poziciji desni bok, predstavljamo pa Slavena Radiškoviča in Nenada Kurtića.
 • 02.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Alen Fetić in Primož Zorč
  Nadaljujemo s četrtim od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo na poziciji desni bok, predstavljamo pa Primoža Zorča in Alena Fetića.
 • 01.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Dejan Simić in Gašper Vrhovec
  Danes se začenja 4. od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Minuli teden je bil Rok Grželj izbran na levem boku, popreje še Igor Osredkar na poziciji ogranizator/branilec in Darko Tokić na mestu golmana.
 • 30.05.2020 | 1. SFL
  Futsal sezona 2019/2020 tudi uradno zaključena
  Na podlagi 27. člena Statuta Nogometne zveze Slovenije je Izvršni odbor NZS na 48. seji dne 29.05.2020 sprejel tri sklepe.
 • 27.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Davorin Šnofl in Rok Grželj
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Zadnja dva kandidata na levem boku sta Davorin Šnofl in Rok Grželj.
 • 26.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Slaviša Goranovič in Damir Pertič
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. V tem tednu smo na levem boku, danes pa pod drobnogledom Slaviša Goranovič in Damir Pertič.
 • 25.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Benjamin Melink in Rok Mordej
  Danes se začenja 3. od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Minuli teden je bil Igor Osredkar izbran na poziciji ogranizator/branilec, teden dni poprej Darko Tokić na mestu golmana.
 • 20.05.2020 | 1. SFL
  Izbor naj: Valdi Lakoseljac in Borut Kristan
  Danes zaključujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili na poziciji obrambni/organizator v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta tu Valdi Lakoseljac in Borut Kristan, bolje rečeno kar generacija 1978.
 • 19.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Mile Simeunovič in Igor Osredkar
  Nadaljujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta na vrsti Mile Simeunović in Igor Osredkar, ki sta se izkazala tudi z igranjem v tujini.

DELI NA