15.10.2020 | 1. SFL
Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico

Petek bo zaznamoval 6. krog 1. SFL, ki prinaša dva derbija zgornjega dela lestvice. Vodilni Dobovec gostuje pri Siliku, četrti ekipi lige. Na Ptuju pa domači FC Hiša daril Ptuj, 2. so na lestvici, gosti tretjeuvrščeno Litijo. Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si.

Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je preložen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.

1. SFL, 6. krog, 16.10.
KMN Sevnica – FK Dobrepolje (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FC Litija (20.00) (prenos na spletni strani www.futsal.si)
ŠD Mlinše – KMN Tomaž Šic Bar (20.30)
Siliko – FK Dobovec (20.30)

preloženo:
KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid

Ptujčane zanima 6. zmaga

Ptujčani so še neporaženi, tako pa želijo, da ostane tudi po gostovanju Litije. „Dobro smo se spet pripravili, pogledali pa smo tudi, kako igrajo Litijani,“ prične trener Ptuja Robert Grdović:

„Litija je morda papirnati favorit, a smo tudi mi v dobrem ritmu, imamo pravo atmosfero. Igramo v domači dvorani. Naredili bomo vse, da zmagamo,“ je odločen Grdović, ki ga je malce presenetil visok poraz Litije proti Siliku. „Opozarjam pa, da imajo kvalitetne igralce, predvsem bi tu izpostavil Mateja Fiderška, ki lahko rešuje situacije v igri „ena na ena“, dobro pa zna sodelovati z obema sidrašema Jonhnom Lennonom in Denisom Totoškovićem,“ še doda Grdović.

Litijane vodi Gašper Vrhovec, ki najprej pohvali napredek v igri, ki je bil po njegovem videnem ob domači zmagi proti Sevnici. „V igri „štiri na štiri“ smo bili zelo dobri, pri obrambi proti ekipi z igralcem golmanom ni bilo dobro, a tudi to izboljšujemo in popravljamo. Na Ptuj odhajamo samozavestno,“ poudari Vrhovec, ki nekaj besed nameni še domačinu: „Sestavili so dobro mlado ekipo in dodali dobrega trenerja. Vedelo se je, da bodo neugodni za vse. Je pa presenečenje, da imajo po petih tekmah kar pet zmag in 15 točk.“

Brutalni Dobovec, ki pa ustreza Siliku

Vrhničani bodo igrali brez gledalcev, zato so za svoje in vse ostale ljubitelje pripravili futsal prenos. „Veselimo se tekme, to je dejansko najlažja tekma za nas. Realno gledano pa bo to velik test. Da vidimo, kje smo, če smo napredovali in v kakem stanju smo. Obračun z Dobovcem bo dal precej odgovorov,“ pa za začetek pove Mile Simeunovič, trener 4. ekipe 1. SFL. Tekme z vodilnim (t.j. FK Dobovec) ne igraš vsak dan, tega se na Vrhniki zavedajo.

„Pogledal sem si tekme Dobovca v tej sezoni. Nisem pa povsem prepričan, če so že kdaj, odkar so v tako močnih postavah, igrali tako dobro, kot je to zdaj! V povprečju dosegajo kar 8,5 gola na tekmo. To je brutalno. Na eni tekmi so sposobni doseči po pet golov. Če ne bomo pravi, jih lahko prejmemo tudi mi osem... Dobovec je ekipa, ki lahko izkoristi vsako malenkost, še tako majhno napako,“ opozarja Simeunovič, čigar zasedba nastopila brez kaznovanega Alana Muratagiča.„Želim, upam in verjamem v svojo ekipo, da bomo vsaj rezultatsko parirali Dobovcu. To ni tekma, kjer bi eksperimentirali, ampak je naloga, da tisto, kar že sicer delamo dobro, prenesemo na tekmo,“ je jasen trener Silika, ki ne pozabi, poudariti, da bo to tudi tekma, ki Siliku ustreza, da bo imel nasprotnik žogo več v svojih nogah.

Dobovec prihaja na Vrhniko s prvo obrambo in napadom lige, za nameček premorejo tudi Vedrana Matoševića, ki je z devetimi goli prvi strelec 1. SFL.
„Prihajamo v goste Siliku, ki iz sezone v sezono napreduje na vseh segmentih, tako ekipa kot klub,“ naprej trener Dobovca Kujtima Morina polaska domačinu, potem pa se usmeri na tekmo.

„Po srečanjih, kjer smo zmagovali z visoko razliko, je pred nami zelo zahtevna tekma. Gostujemo pri Siliku, ki ima mlado, a iz leta v leto bolj izkušeno ekipo,“ pove Morina, ki se zaveda, da jih na Vrhniki vedno čakajo zahtevne preizkušnje. „Pa tudi naša napadalna igra ustreza Siliku, domačin bo nevaren iz protinapadov,“ poudarja trener Dobovca, ki pa spet izkoristi priložnost ter pohvali svoje igralce za dobro delo na treningu, o petkovi tekmi so se tudi temeljito pogovorili.

Včasih 2. SFL, danes 1. SFL

V Zagorju ob Savi pa se bosta pomerila domači ŠD Mlinše in gostujoči KMN Tomaž Šic Bar. Mlinše so 5. ekipa letošnje lige, KMN Tomaž pa zaseda 9. mesto. „Vemo, da gostimo zelo izkušeno ekipo KMN Tomaža, s katero smo se merili že v 2. SFL,“ začne trener Gregor Ceglar, ki pa je prepričan, da so se vnovič dobro pripravili. „Nocoj smo še trenirali, pripravili smo taktiko, narejena je temeljita videoanaliza,“ poudari in razkrije, da stavijo na dolgo klop, vrača pa se tudi kapetan Janez Dolinšek. Gostitelji verjamejo, da so tudi zato še korak bližje (vsaj) točki.

Devet tekem sta ekipi (v vseh tekmovanjih) odigrali med sabo do danes. Tri so dobile Mlinše, štiri KMN Tomaž, dve srečanji sta se končali z remijem.

Sevnica sprejema vlogo favorita

Osmouvrščena Sevnica v svoji dvorani gosti Dobrepolje, novinca v 1. SFL in zasedbo, ki v tej sezoni še nima točk.

„Tokrat moramo enostavno zmagati,“ pove Jože Gačnik, trener Sevnice. „Mi smo stalni prvoligaš, Dobrepolje je šele prišlo v 1. SFL, smo favorit, to pa moramo upravičiti na terenu,“ odločno nadaljuje Gačnik, ki pravi, da so v minulih dneh kvalitetno trenirali, na voljo pa bo tudi celoten igralski kader. „Veseli me vnovičen napredek v igri. Že proti Litiji smo si zaslužili točko,“ pa Gačnik za konec spomni na minuli krog in poraz Sevnice v Litiji (3:5).

V Dobrepolju so nekaj boljše volje, saj so ravno v 5. krogu dokazali, da sta nepopustljivost in borbenost pomembna faktorja uspeha v 1. SFL. „Tekma proti Siliku in poraz 1:3 sta potrdila, da ima klubska stroka prav. Po tej poti moramo nadaljevati,“ poudari trener Dobrepolja Dani Kaljevič, ki je ekipo pripravil na tokratno gostovanje pri Sevnici.

„Tekma v Sevnici bo še ena težka preizkušnja za nas. V preteklosti so pod trenerjem Mitjo Jontezom igrali dobro obrambo, zdaj je Jože Gačnik dodal še napad. Sevničani imajo sicer kvalitetno in izkušeno ekipo,“ sklene Kaljevič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Za primat ob Savi
  „V Litijo odhajamo morda celo v nepravem času, saj bodo po porazu na Vrhniki zelo motivirani. Čaka nas tekmec, ki ima izredno individualno kvaliteto, zelo so močni na položaju sidraša, precej zadev lahko rešujejo posamično,“ opozarja Gačnik, ki pa se zaveda, da njegova ekipa ni pod pritiskom, ampak se gre v Litijo učiti.

DELI NA