29.09.2017 | 1. SFL
Vodilna Litija v Sevnico, prvaki na Obali

Po reprezentančni akciji je vnovič čas za ligaški futsal. Danes se igra 4. krog 1. SFL, 1. krog pa bodo igrali tudi v ekipah 2. SFL! Litijani odhajajo v Sevnico, Benedikt gosti Vrhničane, v Kobarid prihaja Ivančna Gorica, na Škofije pa Maribor.

Lestvica strelcev po 3. krogu 1. SFL:
Alen Fetić (FC Litija) 8
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 6
Teo Turk (FC Litija) 4

1. SFL, 4. krog, 29.9.
Benedikt Avtodeli Džauš – Siliko Rem Power (20.00)
KMN Sevnica – FC Litija (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Ivančna Gorica (20.00)
KMN Bronx Škofije – FutureNet (20.30)

V pričakovanju Litije

„Pred nami je nova težka preizkušnja, saj nam prihaja v goste najbolj učinkovita ekipa lige. Litija je motivirana in okrepljena. A se bo tudi nas moramo kaj vprašati, zato gremo odločno po zmago,“ derbi za primat ob Savi napoveduje trener Sevnice Mitja Jontez. Sevničani so dobro začeli sezono: remi in zmago premorejo.

Litija je superiorna, z 21 goli premore 1. napad lige. „Srečali se bosta ekipi, ki imata povsem drugačno filozofijo futsala. Z igralci komaj čakamo, da se spopademo s sosedi in dokažemo svojo kvaliteto,“ odločno derbi napove trener Litijanov Damir Pertič.

Zadnja zmaga Sevnice nad Litijo sega v 22.1. 2016, ko je Sevnica slavial z 1:0, gol je dosegel Gregor Pešec, Sevničane je vodil Jože Gačnik.

Novinci v Posočje

Prav ta dvojec, Pešec&Gačnik, je svoje moči združil v novincu v 1. SFL Ivančni Gorici, ki odhaja na gostovanje v Kobarid. „To bo tekma, kjer gostje nimajo kaj izgubiti, mi pa zaradi razporeda v oktobru nujno rabimo točke,“ na pomembnost tekme opozarja trener ekipe iz Posočja Saša Leban. „Ivančna Gorica je ekipa, ki ima izkušene fante, ki ti lahko zagrenijo življenje, če nisi pravi. Upam in računam na naš pravi pristop in boj za vsako žogo,“ sklene Leban.

Dolenjci prihajajo v Posočje v nepopolni postavi (službene obveznosti so jih zdesetkale) in brez bele zastave. Nekaj so se v prvih treh krogih naučili. „Vemo, da nas čaka domačin, ki je v prejšnjem krogu izgubil, zato bo danes igral s 150% razpoložljivih moči,“ opozarja trener novinca v 1. SFL Jože Gačnik, ki pa verjame, da bo manj napak in več zbranosti v njegovi ekipi.

Proti tradiciji

Benedikt igra prvo tekmo doma. tudi zato so se v klubu še toliko bolj potrudili pri sami promociji srečanja. Trener Tomislav Novak in zasedba po dveh porazih in tekmi počitka iščejo pot do prvih točk. „Lani so nas dvakrat porazili v 1. SFL, tega nismo pozabili. V goste nam prihaja mlada in nadarjena ekipa. Mi izbire nimamo – po dveh porazih želimo zmagati, ne bo lahko,“ pove trener Novak.

V goste Benediktu prihajajo Vrhničani, ki imajo po treh krogih polovičen izkupiček. Se pa ekipa trenerja Mileta Simeunoviča zaveda, da mora nekje nadoknaditi izgubljene domače točke v porazu proti Sevnici. „To bo še eno standardno težko gostovanje. Nasprotnik je vreden vsakega spoštovanja, trener pa jih odlično vodi. Upam, da bomo na nivoju in da se vrnemo domov neporaženi,“ pristavi trener Simeunovič.

Prvaki na Primorsko

„Čaka nas zahtevno gostovanje na Primorskem. V tem tednu smo dobro trenirali, se pripravili na nasprotnika in želimo vknjižiti tri točke. Želimo si napredka v igri in ohranitve pozitivnega trenda iz prejšnjega kola,“ pa po zmagi proti Oplastu nekoliko bolj mirno tekmo 4. kroga čaka trener FC Maribora Matej Gajser. Pravi, da ekipa napreduje, igralci pa hvalijo razpoloženje.

„Maribor je v tej sezoni pokazal dva različna obraza. Premagal je močnega Oplasta in vzel točko favoriziranemu Dobovcu, pogorel pa v tem trenutku proti previsoki oviri Litije. Vseeno mislim, da to ni tisti lanski nepremagljiv Maribor, in tega se zaveda tudi ekipa. Želimo si saj točko in premik po lestvici navzgor,“ pa obračun med Primorsko in Štajersko napove trener Bronxov Marko Hrvatin.

To bo tekma ekip, ki sta v 3. krogu dosegli 1. zmago v sezoni, zato vstopajo oboji v nadaljevanje 1. SFL precej bolj odločno. Maribor je zadnjič na Škofijah klonil 25.10. 2013 – 3:1 je bilo!

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA