29.09.2017 | 1. SFL
Vodilna Litija v Sevnico, prvaki na Obali

Po reprezentančni akciji je vnovič čas za ligaški futsal. Danes se igra 4. krog 1. SFL, 1. krog pa bodo igrali tudi v ekipah 2. SFL! Litijani odhajajo v Sevnico, Benedikt gosti Vrhničane, v Kobarid prihaja Ivančna Gorica, na Škofije pa Maribor.

Lestvica strelcev po 3. krogu 1. SFL:
Alen Fetić (FC Litija) 8
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 6
Teo Turk (FC Litija) 4

1. SFL, 4. krog, 29.9.
Benedikt Avtodeli Džauš – Siliko Rem Power (20.00)
KMN Sevnica – FC Litija (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Ivančna Gorica (20.00)
KMN Bronx Škofije – FutureNet (20.30)

V pričakovanju Litije

„Pred nami je nova težka preizkušnja, saj nam prihaja v goste najbolj učinkovita ekipa lige. Litija je motivirana in okrepljena. A se bo tudi nas moramo kaj vprašati, zato gremo odločno po zmago,“ derbi za primat ob Savi napoveduje trener Sevnice Mitja Jontez. Sevničani so dobro začeli sezono: remi in zmago premorejo.

Litija je superiorna, z 21 goli premore 1. napad lige. „Srečali se bosta ekipi, ki imata povsem drugačno filozofijo futsala. Z igralci komaj čakamo, da se spopademo s sosedi in dokažemo svojo kvaliteto,“ odločno derbi napove trener Litijanov Damir Pertič.

Zadnja zmaga Sevnice nad Litijo sega v 22.1. 2016, ko je Sevnica slavial z 1:0, gol je dosegel Gregor Pešec, Sevničane je vodil Jože Gačnik.

Novinci v Posočje

Prav ta dvojec, Pešec&Gačnik, je svoje moči združil v novincu v 1. SFL Ivančni Gorici, ki odhaja na gostovanje v Kobarid. „To bo tekma, kjer gostje nimajo kaj izgubiti, mi pa zaradi razporeda v oktobru nujno rabimo točke,“ na pomembnost tekme opozarja trener ekipe iz Posočja Saša Leban. „Ivančna Gorica je ekipa, ki ima izkušene fante, ki ti lahko zagrenijo življenje, če nisi pravi. Upam in računam na naš pravi pristop in boj za vsako žogo,“ sklene Leban.

Dolenjci prihajajo v Posočje v nepopolni postavi (službene obveznosti so jih zdesetkale) in brez bele zastave. Nekaj so se v prvih treh krogih naučili. „Vemo, da nas čaka domačin, ki je v prejšnjem krogu izgubil, zato bo danes igral s 150% razpoložljivih moči,“ opozarja trener novinca v 1. SFL Jože Gačnik, ki pa verjame, da bo manj napak in več zbranosti v njegovi ekipi.

Proti tradiciji

Benedikt igra prvo tekmo doma. tudi zato so se v klubu še toliko bolj potrudili pri sami promociji srečanja. Trener Tomislav Novak in zasedba po dveh porazih in tekmi počitka iščejo pot do prvih točk. „Lani so nas dvakrat porazili v 1. SFL, tega nismo pozabili. V goste nam prihaja mlada in nadarjena ekipa. Mi izbire nimamo – po dveh porazih želimo zmagati, ne bo lahko,“ pove trener Novak.

V goste Benediktu prihajajo Vrhničani, ki imajo po treh krogih polovičen izkupiček. Se pa ekipa trenerja Mileta Simeunoviča zaveda, da mora nekje nadoknaditi izgubljene domače točke v porazu proti Sevnici. „To bo še eno standardno težko gostovanje. Nasprotnik je vreden vsakega spoštovanja, trener pa jih odlično vodi. Upam, da bomo na nivoju in da se vrnemo domov neporaženi,“ pristavi trener Simeunovič.

Prvaki na Primorsko

„Čaka nas zahtevno gostovanje na Primorskem. V tem tednu smo dobro trenirali, se pripravili na nasprotnika in želimo vknjižiti tri točke. Želimo si napredka v igri in ohranitve pozitivnega trenda iz prejšnjega kola,“ pa po zmagi proti Oplastu nekoliko bolj mirno tekmo 4. kroga čaka trener FC Maribora Matej Gajser. Pravi, da ekipa napreduje, igralci pa hvalijo razpoloženje.

„Maribor je v tej sezoni pokazal dva različna obraza. Premagal je močnega Oplasta in vzel točko favoriziranemu Dobovcu, pogorel pa v tem trenutku proti previsoki oviri Litije. Vseeno mislim, da to ni tisti lanski nepremagljiv Maribor, in tega se zaveda tudi ekipa. Želimo si saj točko in premik po lestvici navzgor,“ pa obračun med Primorsko in Štajersko napove trener Bronxov Marko Hrvatin.

To bo tekma ekip, ki sta v 3. krogu dosegli 1. zmago v sezoni, zato vstopajo oboji v nadaljevanje 1. SFL precej bolj odločno. Maribor je zadnjič na Škofijah klonil 25.10. 2013 – 3:1 je bilo!

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2024 | 1. SFL
  Oplast z novim trenerjem
  KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.

DELI NA