17.11.2020 | 1. SFL
Vlogo favorita prepuščajo Siliku, ki pripravlja odgovor

Uvodna tekma 7. kroga 1. SFL se nocoj prične v Ljutomeru, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti vrhniški Siliko.

1.SFL, 7. krog, 17.11.
KMN Tomaž Šic Bar – Siliko Vrhnika (19.30)
FK Dobrepolje – FC Hiša daril Ptuj (19.30)
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – ŠD Mlinše (20.00)
FC Litija – KMN Bronx Škofije (20.00)

Mislijo predvsem na sebe

„Trenutna situacija je prinesla kar nekaj negotovosti, karte so se vmes malce premešale. Načeloma so igralci zdravi, nekaj nas je bolezen že tudi prebolelo, imamo pa probleme s poškodbami in delovnimi obveznostmi. Dejstvo je, da smo se pred prekinitvijo tekmovanja po slabem uvodu sestavili in z izjemo zadnjih 10 minut proti Dobovcu odigrali, kot si želimo,“ začne domači trener Matej Gajser. „V času, ko je spet možno trenirati, smo opravili dva treninga, s katerima sem zadovoljen, vmes so se igralci pripravljali individualno,“ izvemo, kako so se pripravili na današnjo tekmo.

„Nasprotnik je favorit, sploh v formi, kot jo je kazal v zadnjem obdobju pred prekinitvijo. Mi smo skoncentrirani na sebe, vemo da zmoremo več kot kaže lestvica, a to bo potrebno potrditi na igrišču,“ se svojih kvalitet zavedajo v domači zasedbi, ki v tem hipu zaseda 9. mesto v 1. SFL.

Zahtevno gostovanje

Nadaljevanja prvenstva so se razveselili tudi v taboru vrhniškega Silika. „Za nami je 16 dni brez treningov. V zadnjem tednu dni pa smo izgledali že precej boljše kot pa na dan, ko smo po prekinitvi spet vadili. Ko smo se vrnili v dvorano, je bilo, kot da so moji igralci skregani z žogo. A eno so treningi, drugo pa tekme,“ trener Silika Mile Simeunovič razmišlja pred tekmo v Ljutomeru, kjer njegova četrtouvrščena ekipa gostuje pri KMN Šic bar, ki zaseda 9. mesto v letošnji že 26. po vrsti izvedbi 1. SFL.

„To bo tekma, ki so težka za nas in za njih. Odhajamo za zahtevno in dolgo gostovanje k ekipi, ki nikoli ne veš, kaj bo dala. Lahko so zelo vrhunski, sicer pa so prava turnirska ekipa, ki zna igrati. To dokazujejo že lep čas!“ ocenjuje Simeunovič, ki pa računa, da ima njegova ekipa odgovor tudi na to in da bo dobila, kar si bo pač ta torkov večer pač zaslužila!

V tem premoru pa je bila aktivna slovenska reprezentanca, v njej pa tudi Aljaž Končan, igralec FK Siliko. „To je lepo, veseli in ponosni smo, ker je selektor Tomislav Horvat opazil in poklical našega igralca. Da imamo še nekaj poleg Benjamina Tušarja in Nejca Berzelaka,“ pove Simeunovič, ki se nadeja, da bodo z dobrimi igrami in rezultati še kateri od igralcev opozoril nase.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 14.05.2021 | 1. SFL
  Siliko povedel 2:1
  Vrhniški Siliko je v Litiji na 3. tekmi polfinala slavil s 4:2 in v polfinalni seriji povedel 2:1 v zmagah. Četrta tekma, morda že zadnja v tej seriji, bo na sporedu v torek, 18. maja, na Vrhniki.
 • 14.05.2021 | 1. SFL
  Litija in Siliko v lovu na 2. zmago
  V četrtek zvečer sta se pomerila FK Dobovec in FC Bronx na tretji polfinalni tekmi, v petek pa s polfinalom nadaljujeta Litija in Siliko.
 • 13.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec prvi finalist 1. SFL
  Drugega finalista bo dal par FC Litija – Siliko Vrhnika. Po dveh tekmah je rezultat izenačen, 1:1, tretja tekma pa bo jutri, 14.5., v Litiji.
 • 12.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec želi končati serijo z zmago
  Po finalnem turnirju pokala Terme Olimia, Dobovec je kot prvi v zgodovini vzel četrto zaporedno pokalno lovoriko, se pozornost spet vrača na domače prvenstvo. Jutri, v četrtek, se bosta na tretji polfinalni tekmi pomerila Dobovec in Bronx. Domačini vodijo 2:0 v zmagah in bi z morebitnim uspehom že postali prvi finalist 26. sezone 1. SFL.
 • 08.05.2021 | 1. SFL
  Nagradi za Vanjo Tanšek in Kristjana Čujca
  Pred začetkom finala pokala Terme Olimia pa sta bili podeljeni še dve individualni nagradi. Kristjan Čujec (FK Dobovec) je prejel zlato žogo za naj igralca minulega koledarskega leta, v ženski konkurenci pa je tovrstno priznanje prejela Vanja Tanšek (ŽNK Celje). Nagrada v moški konkurenci je bila podeljena trinajstič, v ženski pa šestič.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec povedel 2:0
  Na Škofijah se je končala še 2. polfinalna tekma. FK Dobovec, vodilna ekipa 1. SFL po rednem delu, je s 3:1 porazila domači FC Bronx. Dobovec je tako povedel 2:0 v zmagah in ga le še zmaga loči do napredovanja v finale. Tretja polfinalna tekma bo 18. maja v Rogaški Slatini.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Evropski Dobovec prihaja na Škofije
  S tekmo na Škofijah se v torek nadaljuje polfinale 1. SFL. Medtem ko sta Siliko in Litija svojo 2. tekmo že odigrala, pa to čaka FC Bronx Škofije in FK Dobovec. Tekma je bila zavoljo evropskega nastopa Dobovca preložena na torek, 4.5., ob 20. uri.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Litija izenačila, Sevnica ostaja v 1. SFL
  Litija je prišla do prve polfinalne zmage, Sevnica pa kljub porazu v Sodražici ostaja član 1. SFL. Tako bi lahko na kratko strnili izkupiček petkovega futsal večera.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Na Vrhniki za finale, v Sodražici za obstanek
  Petek je dan za slovenski ligaški futsal. Vrhnika gosti 2. tekmo polfinala 1. SFL, v Sodražici pa se bosta ŠD Extrem in KMN Sevnica na takisto drugi, tudi zadnji, tekmi pomerila za mesto v 1. SFL v sezoni 2021/22.
 • 29.04.2021 | 1. SFL
  V novi sezoni bi spet radi med evropsko elito
  „Cilj je dosežen in presežen. Upam, da se tukaj ne ustavimo in da drugo leto spet iščemo pot na zaključni turnir,“ je evropsko sezono ocenil Kristjan Čujec in dal vedeti, da na srečo slovenskega futsala še ni rekel zadnje!

DELI NA