19.11.2020 | 1. SFL
Veseli se derbija, o katerem govori cela regija

Na Ptuju je letos zavel nov futsal veter, ki je na novo sestavljeni ekipi dal novega elana. A da bodo Ptujčani po sedmih krogih na vrhu oz. tik pod njim s popolnim izkupičkom, tega pa ni pričakoval nihče. Še več – Ptujčani v petek v tekmi meseca, srečanje bo od 20. ure dalje na ogled na spletni strani futsal.si, gostijo takisto neporaženi Dobovec. Prenos se začne ob 20. uri na spletni strani www.futsal.si.

1. SFL, 8. krog, 20.11.
FC Hiša daril Ptuj – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – KMN Tomaž Šic bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
Siliko Vrhnika – ŠD Mlinše (20.00)

Vrnil se je

„Seveda smo zadovoljni, predvsem pa pripravljeni. To je pravi derbi, o njem se govori po celi regiji,“ pravi trener Robert Grdović, ki se je letos vrnil v slovenski futsal, kjer je pred leti že deloval. Z Mariborčani je bil državni prvak in zmagovalec pokala Terme Olimia v sezoni 2016/2017. Tokrat vrh okuša s Ptujčani.

Kam sodijo?

„Vesel sem, ker smo tudi v torek, čeprav je bil pred tem premor, zabeležili novo zmago. Prvih nekaj minut smo imeli težave, potem pa potrdili svojo kvaliteto. Dobrepolje ni ravno merilo, a zmagati je treba. Ob tem nismo dobili nepotrebnih kartonov, ognili smo se poškodb, pripravljeni čakamo derbi,“ nadaljuje Grdović, ki ponovi že slišano – derbi bo primeren test, da vidijo, kam sodijo.
„Podobno sem rekel tudi proti Litiji, kjer pa smo dokazali, da se lahko kosamo z njo, če pride do polfinala. Petkova tekma z Dobovcem pa bo pokazala, ali smo sposobni za boj za vrh. Ob tem ne pozabimo: čas dela za nas, po treh ali šestih mesecih bomo še boljši,“ poudari Grdović.

Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.

Analizirali Dobovec

„Dobovec ima izvrsten kolektiv in izredne posameznike, ne bom izgubljal besed o njih, ker bi trajalo predolgo. Lep čas že igrajo skupaj, tako v klubu kot po turnirjih. Naša naloga je, da jim pariramo in izkoristimo nekaj pomanjkljivosti, ki jih vendar premorejo. Tu imam v mislih igro na postavljeno obrambo in protinapade,“ opozori Grdović, ki se zaveda, da bo treba v prvi vrsti ustaviti gostujočo igro „1:1“ in sidraša Kristjana Čujca in Luko Perića.

V taboru FC Hiša daril Ptuj so potrdili, da se v ekipo vračata Kevin Caf in Borut Ručna.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 14.05.2021 | 1. SFL
  Siliko povedel 2:1
  Vrhniški Siliko je v Litiji na 3. tekmi polfinala slavil s 4:2 in v polfinalni seriji povedel 2:1 v zmagah. Četrta tekma, morda že zadnja v tej seriji, bo na sporedu v torek, 18. maja, na Vrhniki.
 • 14.05.2021 | 1. SFL
  Litija in Siliko v lovu na 2. zmago
  V četrtek zvečer sta se pomerila FK Dobovec in FC Bronx na tretji polfinalni tekmi, v petek pa s polfinalom nadaljujeta Litija in Siliko.
 • 13.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec prvi finalist 1. SFL
  Drugega finalista bo dal par FC Litija – Siliko Vrhnika. Po dveh tekmah je rezultat izenačen, 1:1, tretja tekma pa bo jutri, 14.5., v Litiji.
 • 12.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec želi končati serijo z zmago
  Po finalnem turnirju pokala Terme Olimia, Dobovec je kot prvi v zgodovini vzel četrto zaporedno pokalno lovoriko, se pozornost spet vrača na domače prvenstvo. Jutri, v četrtek, se bosta na tretji polfinalni tekmi pomerila Dobovec in Bronx. Domačini vodijo 2:0 v zmagah in bi z morebitnim uspehom že postali prvi finalist 26. sezone 1. SFL.
 • 08.05.2021 | 1. SFL
  Nagradi za Vanjo Tanšek in Kristjana Čujca
  Pred začetkom finala pokala Terme Olimia pa sta bili podeljeni še dve individualni nagradi. Kristjan Čujec (FK Dobovec) je prejel zlato žogo za naj igralca minulega koledarskega leta, v ženski konkurenci pa je tovrstno priznanje prejela Vanja Tanšek (ŽNK Celje). Nagrada v moški konkurenci je bila podeljena trinajstič, v ženski pa šestič.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec povedel 2:0
  Na Škofijah se je končala še 2. polfinalna tekma. FK Dobovec, vodilna ekipa 1. SFL po rednem delu, je s 3:1 porazila domači FC Bronx. Dobovec je tako povedel 2:0 v zmagah in ga le še zmaga loči do napredovanja v finale. Tretja polfinalna tekma bo 18. maja v Rogaški Slatini.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Evropski Dobovec prihaja na Škofije
  S tekmo na Škofijah se v torek nadaljuje polfinale 1. SFL. Medtem ko sta Siliko in Litija svojo 2. tekmo že odigrala, pa to čaka FC Bronx Škofije in FK Dobovec. Tekma je bila zavoljo evropskega nastopa Dobovca preložena na torek, 4.5., ob 20. uri.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Litija izenačila, Sevnica ostaja v 1. SFL
  Litija je prišla do prve polfinalne zmage, Sevnica pa kljub porazu v Sodražici ostaja član 1. SFL. Tako bi lahko na kratko strnili izkupiček petkovega futsal večera.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Na Vrhniki za finale, v Sodražici za obstanek
  Petek je dan za slovenski ligaški futsal. Vrhnika gosti 2. tekmo polfinala 1. SFL, v Sodražici pa se bosta ŠD Extrem in KMN Sevnica na takisto drugi, tudi zadnji, tekmi pomerila za mesto v 1. SFL v sezoni 2021/22.
 • 29.04.2021 | 1. SFL
  V novi sezoni bi spet radi med evropsko elito
  „Cilj je dosežen in presežen. Upam, da se tukaj ne ustavimo in da drugo leto spet iščemo pot na zaključni turnir,“ je evropsko sezono ocenil Kristjan Čujec in dal vedeti, da na srečo slovenskega futsala še ni rekel zadnje!

DELI NA