28.11.2019 | 1. SFL
Verjame, da bodo v težkih trenutkih pokazali karakter

Sevničani pozorno čakajo petkov obračun z Litijo, ki pa ob pogledu na lestvico in vseh težavah Sevničanov postavlja Litijane v vlogo favorita.

1. SFL, 10. krog, 29.11.
FC Litija – KMN Sevnica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Tomaž Šic bar – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)
FSK Stripy – FK Siliko (20.30)

„Ni nam lahko, v tem tednu smo imeli precej težav. A se ne damo, ni predaje, ni bele zastave. V Litiji lahko le pridobimo: predvsem pa tisto samozavest, ki jo rabimo za zadnji dve tekmi koledarskega leta 2020 – proti Bronxu in Ptuju! “ odločno pove trener Mitja Jontez, ki je z ekipo na zadnjem devetem mestu v 1. SFL.

„V ponedeljek smo se z ekipo pogovorili. Izzivov se ne bojimo, vemo pa, da jih čaka še kar nekaj! To je šport, ki ima zmage in poraze. Naredili bomo vse, da zadržimo prvoligaški status KMN Sevnica. Pa če bo treba v dodatne kvalifikacije. Saj veste, kako je: ko zmaguješ, je vse lepo, pravi karakter ekipe se pokaže, ko se izgublja, ko si na dnu. Mi smo v tej situaciji, a vem, da bomo že v petek pokazali karakter,“ je prepričan Jontez, ki se rad spomni na 1. krog letošnje 25. jubilejne sezone 1. SFL. „To je bila tekma, ko sem prvič premagal Litijo kot članski trener Sevnice. Občutki so bili posebni. Predvsem pa se rad spomnim te tekme, ki je pokazala, da je Sebastjan Drobne okrepitev za našo ekipo. Predvsem pa je ta tekma minila v znamenju nezlomljivega sevniškega duha, ki nas je gnal dalje,“ nadaljuje Jontez.

Ponosen

Kje je ta duh zdaj, pobaramo Jonteza. „Vse je povezano s celotno situacijo športa v Sevnici in našega kluba. Malo nas je, ki delamo in se trudimo okoli kluba. Morda bi rabili kako spremembo, da malce „razdrmamo“ ekipo. Pa saj kakovost ni sporna. Poleg tega v ključnih trenutkih nismo imeli sreče, ki jo v športu preprosto rabiš,“ Jontez za hip zastane, pomisli, potem pa pojasni, kaj se dogaja z ekipo.

Ni skrivnost, da je Jontez velik futsal zanesenjak in podpornik. „Rad imam futsal, menim pa, da se vsi kar premalo zavedamo, v kakšnih pogojih naš državni prvak dela in kake uspehe žanje. Minuli petek sem bil izredno ponosen na Dobovec in naše tri pri Makarski, Igorja Osredkarja, Mateja Fiderška in Tomija Horvata, ki so prav tako naredili izjemen posel. To uspeva futsalu. Veliko in močno podporo pa si zasluži tudi naša reprezentanca, zato moramo vsi v Brno, da ji pomagamo na poti do nastopa na svetovnem prvenstvu!“ sklene Jontez.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 10.12.2019 | 1. SFL
  Na Ptuju menjava na trenerskem mestu
  Ptujčani so ta petek prosti, saj je na sporedu četrtfinale pokala Terme Olimia, kamor se niso prebili. V zadnjem krogu v tem letu pa jih 20.12. čaka gostovanje v Litiji.
 • 09.12.2019 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: Prvi posoški derbi po vrnitvi Oplasta v 1. SFL
  Ostali smo v letu 2008, le da smo v 8. krogu 1. SFL, tekmeca pa nihče drug kot Puntar in Oplast. Obračun v dvorani športnega centra je spremljalo 800 gledalcev, tekma se je začela ob 19. uri, delegat je bil Zdravko Golob, sodila sta Borut Šivic in Dejan Nikolič.
 • 06.12.2019 | 1. SFL
  Prvak suvereno, remi na Vrhniki, Šturm v 39.
  Državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel se je utrdil na 1. mestu, FSK Stripy pa na 2. poziciji. Na Vrhniki remi. Že med tednom so Sevničani slavili zmago na Ptuju.
 • 06.12.2019 | 1. SFL
  Šest jih želi po poti Sevnice
  Prva tekma 11. kroga je že končana, ostale tri pa bodo na sporedu danes. Državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel gosti Oplast, FSK Stripy Litijo, Siliko pa KMN Tomaž Šic Bar. Prosta zasedba je to pot KMN Bronx Škofije.
 • 04.12.2019 | 1. SFL
  Sevnica odnesla točke s Ptuja
  „Kapo dol mojim igralcem. Pokazali so karakter in potrdili, da so iz pravega testa. Zdaj se nam je odvalil kamen oz. kar skala od srca. Zdaj bomo lažje igrali. To pa je tisto, o čemer sem zadnjič govoril,“ je bil po zmagi navdušen trener Mitja Jontez.
 • 02.12.2019 | 1. SFL
  Iz zgodovine 1. SFL: Izola in Sevnica odločali o obstanku
  V sezoni 2007/2008 je o potniku v 2. SFL odločala liga za obstanek, kjer so se merili Benedikt, Tomi Press Bronx, Sevnica in Izola. Mini liga se je začela 25. aprila, končala pa 30. maja, v tem času je bilo odigranih 12 tekem.
 • 29.11.2019 | 1. SFL
  Prvak v 40. minuti, prve za Bronx
  Sevničani so tako prekinili niz brez zmage, ki je trajal od 1. do 10. kroga! S temi tremi točkami so se varovanci trenerja Mitje Jonteza le na dve točki približali KMN Tomažu, KMN Oplastu in FC Ptuju Hiši Daril.
 • 29.11.2019 | 1. SFL
  Praznik v Ljutomeru, derbi v Škofji Loki
  Prvi del prvenstva je končan, začenja se drugi del. Deseti krog prinaša štiri močne tekme, počivajo pa to pot Ptujčani.
 • 27.11.2019 | 1. SFL
  Prvak do treh točk v Škofji Loki
  Z nocojšnjo tekmo v Škofji Loki se je sklenil 9. krog 1. SFL. Aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je s 5:1 porazil domačine, tri gole je k zmagi prispeval Žiga Čeh.

DELI NA