02.06.2024 | 1. SFL
Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec

„Res sem presrečen, ker smo uspeli obraniti naslov. V prvi vrsti bi se rad zahvalil mojim igralcem, ki so brez mene odigrali vrhunsko tekmo in glavnega rivala premagali s 7:1. Kaj smo vse prestali čez to sezono?! Od velikih padcev, a smo se vselej uspeli dvigniti, če se izrazim po boksarsko. V sezoni je bilo veliko padcev, odpisovali so nas. Kljub temu so se predvsem igralci vsakič znova pobrali in vrnili. Presrečen sem zaradi igralcev, kako smo to dosegli,“ je začel Kujtim Morina po svojem 7. naslovu državnega prvaka na klopi Dobovca.

Ranjeni Dobovec

Pot do naslova ni bila lahka, sezona pa težka. „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.

Finale je bil izjemen, s tem se strinja tudi naš sogovornik: „Ob tem čestitam Siliko Futsal, zares odlična ekipa, ki nas je v tej sezoni večkrat premagala, a smo na koncu le mi prvaki. Finalna serija je bila izredno nepredvidljiva. Izgubljali smo doma 0:1 in 1:2, potem pa se vračali na dveh tekmah na Vrhniki. Dobro so nas namučili, ampak spet poudarjam … Glavno vlogo ima ekipa, vsa čast igralcem, ki imajo pravi značaj, so pravi vrhunski ljudje, ki so se iz tekme v tekmo dvigovali. Marsikaj so (nam) govorili, čez vso sezono so nam iskali napake, a na koncu, ko je najbolj pomembno, je ekipa pokazala svoj značaj, svojo kakovost in vse, kar je treba. Presrečen sem zaradi njih in jim čestitam.“

Zahvala Roku Mordeju

Na peti tekmi je bil Morina na tribuni, saj je na četrti tekmi na Vrhniki dobil rumeni karton.
„Rok Mordej je izvrstno odvodil 5. tekmo finala. Res se mu moram zahvaliti za to. Rok je moja desna roka. Tako je bilo, ko je bil igralec, tako je danes. Peto tekmo je odvodil boljše kot jaz in zasluženo zabeležil visoko zmago. Bilo pa je nemogoče težko gledati fante s tribune. Zame je bila to najverjetneje najtežja tekma, ki sem jo kdaj koli gledal in vodil, ampak fantje so odigrali fantastično … Kako bi lahko rekel drugače, ko zadnjo finalno tekmo zmagamo 7:1?“ je opisal dogajanje na peti tekmi, potem pa spregovori o finalni seriji: „Verjel sem v to ekipo. Dejansko smo 1., 3. in 4. tekmo odigrali na zelo visoki ravni, morda še najmanj dobro smo odigrali 2. tekmo na Vrhniki. Smo pa vsakič ob našem porazu dovolili Siliku, da se vrne in nas kaznuje. Vodili smo 3:0 in 2:0 doma, a je Siliko vsakič zmagal. Moč ekipe pa je bila, da se po teh dveh porazih nismo predali. Mnoge ekipe bi se predale, mi se nismo... na 4. tekmi na Vrhniki je bilo neverjetno težko zmagati. A smo našli notranjo moč, se dogovorili in uspeli.“

Pohvalil navijače

Tudi Kujtim Morina pa je izpostavil navijače, ki so v tej sezoni dali izjemen pečat 1. SFL. „V Dobovcu, v Sloveniji sem sedem let in mislim, da takega vzdušja še ni bilo. Želim se zahvaliti vsem navijačem in vsem ljudem, ki so prišli na tekmo, navijačem Silika, ki so dvignili finale, in posebno navijačem Dobovca, ki so naredili fantastični ambient. Mi pa smo jim to vrnili na najboljši možen način z osvojitvijo osmega naslova, tako da res vsa vsa čast. Kapo dol igralcem, ki so mene, ki sem bil na tribuni, nemogoče razveselili. Zato se jim iz srca zahvaljujem,“ se jim je zahvalil Morina, ki še ne ve, kako dalje. „Ta ekipa me je kupila s svojim karakterjem in pristopom. Dejansko se niti ne spomnim, da je kdo kadarkoli manjkal na treningu. Ni se nam vedno to vračalo z dobrim... Izgubljali smo tekme, dvomi so obstajali. A bili smo in ostali ekipa, ki je verjela. Na koncu se nam je to vrnilo. Priznam, da smo v tej sezoni naredili novo bazo za FK Dobovec, za novi Dobovec, ki bo imel sigurno visoke cilje in ambicije tako doma v ligi prvakov. To smo vsa ta leta delali odlično in bomo še naprej tako,“ je poudaril in pustil odpret možnosti, da nadaljuje z delom v Obsotelju.

Za konec pa je izpostavil še trojec, ki je opravil garaško delo ob naslovu Dobovca.
Francisco Javier Martinez Villalba in Lucas Anderson Pereira si zaslužita pohvalo. Tudi v njiju se močno sumilo. A ne pozabite: pripeljali smo ju januarja letos. Vedeli smo, da sta dobra. Od njiju se je pričakovalo, da se takoj spravita na delovne obrate in pokažeta, kaj znata. A pozabljamo, da sta se morala navaditi na okolje, soigralce, sistem dela. To terja čas, ni lahko. A sta oba pokazala pravi karakter, v finalni seriji pa se jim je to povrnilo v najboljši možni obliki. V finalu sta bila naša najboljša igralca, njima ob bok pa moram izpostaviti Žigo Čeha, našega vodjo,“ je zaključil Kujtim Morina.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA