02.06.2024 | 1. SFL
Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec

„Res sem presrečen, ker smo uspeli obraniti naslov. V prvi vrsti bi se rad zahvalil mojim igralcem, ki so brez mene odigrali vrhunsko tekmo in glavnega rivala premagali s 7:1. Kaj smo vse prestali čez to sezono?! Od velikih padcev, a smo se vselej uspeli dvigniti, če se izrazim po boksarsko. V sezoni je bilo veliko padcev, odpisovali so nas. Kljub temu so se predvsem igralci vsakič znova pobrali in vrnili. Presrečen sem zaradi igralcev, kako smo to dosegli,“ je začel Kujtim Morina po svojem 7. naslovu državnega prvaka na klopi Dobovca.

Ranjeni Dobovec

Pot do naslova ni bila lahka, sezona pa težka. „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.

Finale je bil izjemen, s tem se strinja tudi naš sogovornik: „Ob tem čestitam Siliko Futsal, zares odlična ekipa, ki nas je v tej sezoni večkrat premagala, a smo na koncu le mi prvaki. Finalna serija je bila izredno nepredvidljiva. Izgubljali smo doma 0:1 in 1:2, potem pa se vračali na dveh tekmah na Vrhniki. Dobro so nas namučili, ampak spet poudarjam … Glavno vlogo ima ekipa, vsa čast igralcem, ki imajo pravi značaj, so pravi vrhunski ljudje, ki so se iz tekme v tekmo dvigovali. Marsikaj so (nam) govorili, čez vso sezono so nam iskali napake, a na koncu, ko je najbolj pomembno, je ekipa pokazala svoj značaj, svojo kakovost in vse, kar je treba. Presrečen sem zaradi njih in jim čestitam.“

Zahvala Roku Mordeju

Na peti tekmi je bil Morina na tribuni, saj je na četrti tekmi na Vrhniki dobil rumeni karton.
„Rok Mordej je izvrstno odvodil 5. tekmo finala. Res se mu moram zahvaliti za to. Rok je moja desna roka. Tako je bilo, ko je bil igralec, tako je danes. Peto tekmo je odvodil boljše kot jaz in zasluženo zabeležil visoko zmago. Bilo pa je nemogoče težko gledati fante s tribune. Zame je bila to najverjetneje najtežja tekma, ki sem jo kdaj koli gledal in vodil, ampak fantje so odigrali fantastično … Kako bi lahko rekel drugače, ko zadnjo finalno tekmo zmagamo 7:1?“ je opisal dogajanje na peti tekmi, potem pa spregovori o finalni seriji: „Verjel sem v to ekipo. Dejansko smo 1., 3. in 4. tekmo odigrali na zelo visoki ravni, morda še najmanj dobro smo odigrali 2. tekmo na Vrhniki. Smo pa vsakič ob našem porazu dovolili Siliku, da se vrne in nas kaznuje. Vodili smo 3:0 in 2:0 doma, a je Siliko vsakič zmagal. Moč ekipe pa je bila, da se po teh dveh porazih nismo predali. Mnoge ekipe bi se predale, mi se nismo... na 4. tekmi na Vrhniki je bilo neverjetno težko zmagati. A smo našli notranjo moč, se dogovorili in uspeli.“

Pohvalil navijače

Tudi Kujtim Morina pa je izpostavil navijače, ki so v tej sezoni dali izjemen pečat 1. SFL. „V Dobovcu, v Sloveniji sem sedem let in mislim, da takega vzdušja še ni bilo. Želim se zahvaliti vsem navijačem in vsem ljudem, ki so prišli na tekmo, navijačem Silika, ki so dvignili finale, in posebno navijačem Dobovca, ki so naredili fantastični ambient. Mi pa smo jim to vrnili na najboljši možen način z osvojitvijo osmega naslova, tako da res vsa vsa čast. Kapo dol igralcem, ki so mene, ki sem bil na tribuni, nemogoče razveselili. Zato se jim iz srca zahvaljujem,“ se jim je zahvalil Morina, ki še ne ve, kako dalje. „Ta ekipa me je kupila s svojim karakterjem in pristopom. Dejansko se niti ne spomnim, da je kdo kadarkoli manjkal na treningu. Ni se nam vedno to vračalo z dobrim... Izgubljali smo tekme, dvomi so obstajali. A bili smo in ostali ekipa, ki je verjela. Na koncu se nam je to vrnilo. Priznam, da smo v tej sezoni naredili novo bazo za FK Dobovec, za novi Dobovec, ki bo imel sigurno visoke cilje in ambicije tako doma v ligi prvakov. To smo vsa ta leta delali odlično in bomo še naprej tako,“ je poudaril in pustil odpret možnosti, da nadaljuje z delom v Obsotelju.

Za konec pa je izpostavil še trojec, ki je opravil garaško delo ob naslovu Dobovca.
Francisco Javier Martinez Villalba in Lucas Anderson Pereira si zaslužita pohvalo. Tudi v njiju se močno sumilo. A ne pozabite: pripeljali smo ju januarja letos. Vedeli smo, da sta dobra. Od njiju se je pričakovalo, da se takoj spravita na delovne obrate in pokažeta, kaj znata. A pozabljamo, da sta se morala navaditi na okolje, soigralce, sistem dela. To terja čas, ni lahko. A sta oba pokazala pravi karakter, v finalni seriji pa se jim je to povrnilo v najboljši možni obliki. V finalu sta bila naša najboljša igralca, njima ob bok pa moram izpostaviti Žigo Čeha, našega vodjo,“ je zaključil Kujtim Morina.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Trojec na Vrhniko, trojec zapustil Siliko
    V taboru FK Siliko, v minuli sezoni so osvojili naslov superpokalnega prvaka Slovenije, sestavljajo igralski mozaik za novo sezono. Prvi se je poslovil Max Vesel, ki se je preselil na Hrvaško (Reka), na Vrhniki pa so potrdili še tri odhode in tri prihode.
  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Lipovšek in Kos spet za Mlinše
    Ekipo bo še naprej vodil trener Gregor Ceglar, ki bo v novi sezoni računal tudi na stara znanca. Po letu dni igranja v dresu Meteorplasta se v Zasavje vračata Vid Kos in Tim Lipovšek.
  • 20.07.2024 | 1. SFL
    Oplast z novim trenerjem
    KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
  • 17.07.2024 | 1. SFL
    Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
    Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
  • 10.07.2024 | 1. SFL
    V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
    V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
  • 09.07.2024 | 1. SFL
    Totoškovič ostaja v Sodražici
    Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
  • 04.07.2024 | 1. SFL
    Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
    V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
  • 02.07.2024 | 1. SFL
    Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
    V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
  • 28.06.2024 | 1. SFL
    Matic Goznik okrepil Dobrepolje
    V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
  • 24.06.2024 | 1. SFL
    V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
    Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.

DELI NA