18.01.2021 | 1. SFL
V torek dve tekmi, prenos z Vrhnike

Po izvrstnem evropskem nastopu Dobovca se vsa pozornost vrača na domačo 1. SFL. Že jutri, v torek, sta na sporedu dve tekmi. Uvodoma se bosta ob 19. uri v Ljutomeru pomerila domači KMN Tomaž Šic bar in FK Dobovec, od 20. ure naprej pa vabljeni k spremljanju prenosa tekme na spletni strani www.futsal.si . Na Vrhniki se bosta srečali domači Siliko Vrhnika in KMN Oplast Kobarid.

1. SFL, 14. krog, 19.1.
KMN Tomaž Šic bar – FK Dobovec (19.00)

1. SFL, 12. krog, 19.1.
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.00) (prenos na www.futsal.si)

Preloženi srečanji

V prvem primeru gre za preloženo tekmo 14. kroga, v drugem pa za preloženo tekmo 12. kroga.

3:2 v 39.

Na Vrhniki se bosta srečali ekipi, ki sta v 14. krogu slavili zmago z identičnim rezultatom 3:2. Še več – oboji so pokazali karakter in prišli do zmage v 39. minuti, Vrhnika doma proti Dobrepolju, Oplast v gosteh proti FC Hiša daril Ptuj.

Manj neumnosti in Anže Širok kot primer

„Zmaga je edino, kar je bilo res dobro na tej tekmi,“ pravi trener Silika Mile Simeunovič, ki pojasni, da se je še enkrat potrdilo, da imajo njegovi fantje težave z na papirju slabšimi ekipami. „Bo pa povsem drugačna tekma v torek, ko gostimo Oplast. Čaka nas zahtevna tekma. Kdor bo naredil manj neumnosti, upam, da prav mi, ta se bo veselil treh točk. Vsi potrebujemo te tri točke, ki bodo v našem primeru štele dvojno,“ je jasen Simeunovič.

„Oplast spremljam, všeč pa mi je ta borbenost, ki jih krasi. Ko pogledam Anžeta Široka, ki še po toliko letih igranja in vseh obveznosti, vidim pri njemu toliko volje, želje in motiva. Za nameček kaže vrhunske predstave,“ poudari Simeunovič, ki bo imel na voljo vse igralce, morda tudi izkušenega Admirja Ćosića.

Zrasla je samozavest

„Po zmagi na Ptuju, ko smo pridobili na samozavesti, odhajamo na preloženo tekmo na Vrhniko. Zmaga na Ptuju je tudi dokaz, da dobro delamo. Pričakujem pa izenačeno tekmo. Vem, da je Mile Simeunovič dobro pripravil svojo ekipo. Vsi bomo želeli do zmage, ekipi sta izenačeni, odločala bo dnevna forma,“ pa pove Zoran Tesko, trener Oplasta.

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 23.02.2021 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
  Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
 • 21.02.2021 | 1. SFL
  Dobovec bo igral proti Barceloni
  Poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
 • 19.02.2021 | 1. SFL
  Znana osmerica, o mestih odloča zadnji krog
  Po tekmi v Ljutomeru in remiju Sevnice je jasno, da bodo Sevničani zasedli 9. mesto po rednem delu. Litija z novimi tremi točkami ostaja v boju za 2. mesto, Bronx in KMN Tomaž Šic Bar sta konkurenta za 4. mesto, gneča pa je tudi v spodnjem delu, kjer ima Oplast 19 točk, Siliko in ŠD Mlinše pa po 18.
 • 19.02.2021 | 1. SFL
  Kamere v Dobrepolju, tekme še v Litiji, Ljutomeru in Zagorju
  Jasno je, da si je pred začetkom končnice številko 1 priboril Dobovec, ostalo pa je še vse odprto. Precej pa bi bilo jasno že po današnjih štirih tekmah 17. kroga. Med 4. in 9. mestom pa je vnovič gneča. Tako ima 4. KMN Tomaž Šic Bar 23 točk, eno manj 5. KMN Bronx Škofije, potem pa si sledijo KMN Oplast Kobarid (19), Siliko Vrhnika (18), ŠD Mlinše (15) in KMN Sevnica (13).
 • 19.02.2021 | 1. SFL
  Z mislimi pri Minsku in končnici 1. SFL
  „Že v prvem polčasu bi morali doseči kak gol več. Sta pa na koncu nam v prid odločili borbenost in naša ekipa,“ je pristavil Čujec, ki je potrdil, da je ekipa udejanila prvi letošnji cilj, zdaj pa si želijo še do naslova državnega prvaka. „Res je, da bomo lahko nadaljevali z igrami v Evropi tudi drugo leto,“ sklene Kristjan Čujec.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
  Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami želijo do 1. zmage v 1. SFL
  Petek prinaša še preostale štiri tekme 17. kroga, obračun iz Dobrepolja med domačo vrsto in ekipo KMN Bronx Škofije pa bomo prenašali na spletu, to bo februarska tekma meseca. Za točke se bodo merili še v Litiji, kjer gostuje Oplast, Ljutomeru, ko k KMN Tomaž Šic Bar prihaja Sevnica ter v Zagorju, kjer se bosta srečala domači ŠD Mlinše in Siliko Vrhnika.
 • 18.02.2021 | 1. SFL
  V Kazahstanu sposobni spisati zgodovino
  S tekmo v kazahstanskem mestu Alma Ata se začenja letošnja osmina finala futsal lige prvakov. Zavoljo uspešnega nastopa Dobovca v šestnajstini finala in relativno ugodnega žreba se danes vodilna ekipa 1. SFL spogleduje z jasno željo, da se uvrsti na finalni turnir osmerice. Tekma Aktobeja in Dobovca se začne ob 11. uri.
 • 17.02.2021 | 1. SFL
  Radi bi izkoristili zgodovinsko priložnost
  FK Dobovec, vodilna ekipa 1. SFL, je v torek prispel v Kazahstan, kjer se bo jutri v mestu Alma Ata ob 11. uri po slovenskem času pomeril z domačo ekipo Aktobe. Zmagovalec tekme bo napredoval na finalni turnir lige prvakov, ki bo med 28.4. in 3.5. v beloruskem Minsku.
 • 15.02.2021 | 1. SFL
  Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
  V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.

DELI NA