27.11.2020 | 1. SFL
V pričakovanju 9. kroga 1. SFL

Pred nami je 9. krog 1. SFL. Vodilni Dobovec želi dober uvod v sezono nadgraditi z uspehom proti FC Bronx. Za primat ob Savi bo derbi v Litiji, kamor prihaja 4. ekipa lige ŠD Mlinše. V Ljutomeru bo krasna tekma med domačinom in Ptujčani, ranjena leva se bosta pomerila na Vrhniki, Dobrepolje želi prvo zmago proti Oplastu.

1. SFL, 9. krog, 27.11.
Siliko – KMN Sevnica (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FK Dobovec – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Tomaž Šic bar – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
FC Litija – ŠD Mlinše (20.00)

Ranjena leva na Vrhniki

Vrhničani in Sevničani so ranjeni. Po nadaljevanju prvenstva je Siliko zbral točko v dveh tekmah, Sevnica pa dva prepričljiva poraza. Siliko je padel na 7. mesto, Sevničani so 9. Domačini, vodi jih Mile Simeunovič, bodo danes še brez kaznovanega Admirja Ćosića.

„Smo nekako v takem srednjem stanju, igramo proti ranjenemu levu. Pa saj smo ranjeni malce tudi mi, a se nam je zavoljo administrativne zadeve proti ŠD Mlinše dobro izteklo. Ne morem reči, da sem bil proti Mlinšam nezadovoljen, a na koncu ni bilo OK. A za tisti zadnji gol za 2:2 čutim krivdo tudi sam, saj bi moral narediti še eno menjavo,“ pove trener Silika Mile Simeunovič, ki spomni tudi na statistiko medsebojnih tekem – osem jih je bilo v 1. SFL, štiri tekme je dobila Sevnica, dve Siliko, dvakrat pa remi. V lanski sezoni Siliko ni porazil Sevnice, remi in poraz je iztržil.

„Prepričan sem, da so se fantje nekaj naučili,“ pravi trener Sevnice Jože Gačnik, ki se zaveda, da jim premor ni koristil. Prav tako je Gačniku jasno, da ekipa rabi nekaj časa za konsolidacijo. Predvsem pa si Gačnik želi pristopa, ki jih je krasil pred prekinitvijo, ko so porazili Dobrepolje in Bronx ter remizirali z Oplastom. „Predvsem pa nujno rabimo točke,“ je še jasen Gačnik, podobno pa razmišlja tudi Mile Simeunovič.

Lokalni derbi

Izvrstna tekma pa bo na sporedu tudi v Ljutomeru, kjer prerojeni domači KMN Tomaž Šic bar gosti FC Hišo daril Ptuj. Če so Ptujčani največje pozitivno presenečenje 1. SFL, pa so KMN Tomaž v tem hipu najbolj učinkovita ekipa v zadnjih dveh krogih – 19 golov so dosegli. „V prejšnjem krogu nam je prvič uspelo zmagati v gosteh, kar je zelo vzpodbudno. Zadovoljen sem z realizacijo, moramo pa popraviti določene dele igre v obrambi, kar na tekmi proti Sevnici ni bilo dobro,“ uvodoma pove trener KMN Tomaža Matej Gajser, ki pa se po hitri analizi ozre v petek in nov test: „Prihaja tekma, ki v zadnjih letih prerašča v lokalni derbi, o tekmi se veliko govori, kar je za futsal dobro, edina škoda je, da ne bo gledalcev. Že pogled na lestvico pokaže, da so gostje absolutni favorit, v njihovih vrstah imajo odlične posameznike, tudi reprezentante. Smo realni, zavedamo se tudi svoje kvalitete, a vemo, da nas čaka težka tekma,“ sklene naš sogovornik. Ptujčani prihajajo na tekmo po porazu v derbiju z Dobovcem.

Po prvo zmago

V Dobrepolju kljub ničli na lestvici ni razlogov za malodušje. Še več. Trener Dani Kaljevič nam je zatrdil, da je nova dvorana skoraj že nared in še nekaj tednov novinca v 1. SFL loči, da uresniči svoje 10 let trajajoče sanje – da odigra tekmo 1. SFL v domači dvorani. To pot bodo Oplast gostili še v Velikih Laščah. „Oplastu ne bo lahko!“ kar takoj za uvod poudari Kaljevič, ki pravi, da jim je zadnja tekma na Škofijah dala novih moči. „Igrali smo 30,35 minut dobre obrambe. Imeli smo svoje prilike v napadu, končno smo sestavili eno pravo tekmo, zaslužili bi si vsaj točko,“ navrže trener Dobrepolja v upanju, da jim uspe nocoj, ko doma gostijo ekipo KMN Oplasta, ki jo vodi trener Zoran Tesko. Ekipa iz Posočja je pred tednom dni prišla do točke proti Litiji, vmes pa klonila v zaostali tekmi na Škofijah.

Konstantnost

Ekipa Dobovca trenira v svojem tempu dalje. Porazili so Ptuj, ostali sami na vrhu, minule dni pa še bolj zavzeto trenirali. To je Dobovec, to je predanost delu, posvečenost. Vse pa se začne in konča pri trenerju Kujtimu Morini. „V petek smo naredili dobro delo, z zmago na Ptuju smo ostali sami na vrhu. Fante bi pohvalil za petek in pristop na treningu v minulih dneh. Nadaljujemo v tem ritmu. Pred nami so nove tekme,“ pravi Morina, ki ne dela razlik med Bronxi in Litijo. „Bronxe spoštujemo, malce so spremenili ekipo. Od svojih fantov pričakujem in zahtevam, da smo konstantni, to šteje,“ je jasen Morina.

Bronxi, vodi jih trener Marko Hrvatin, so po zaslugi zadnjih sedmih dni lažje zadihali, saj so zabeležili dve zmagi – naprej proti Dobrepolju, potem še proti Oplastu in s šestimi novimi točkami skočili na 5. mesto! Kljub temu pa ne odhajajo na gostovanje brez skrbi. Kljub oslabljeni (Đoša Lazarević je kaznovan, Borut Kolar in Nik Klinc poškodovana) zasedbi jim ni vseeno, kak vtis bodo pustili pri Dobovcu, udeležencu lige prvakov. „Vsi tisti, ki pravijo, da je to najlažja tekma v sezoni, ker nimaš kaj izgubiti, niso nikoli bili na trenerskem mestu. Meni je to najtežja tekma, še posebej v gosteh. O Dobovcu ne bom izgubljal besed, težko bi lahko sestavili močnejso ekipo na tem prostoru. Tisti trenerji, ki hočejo sanjati, naj sanjajo, jaz vem, na katere tekme stavim, in Dobovec sigurno ni na tem seznamu,“ doda Hrvatin, ki da jasno vedeti, kje lahko in kje ne morejo njegovi fantje do točk.

Za primat ob Savi

Za primat v Zasavju se bosta udarila Litija in Mlinše, ki sta ne le soseda na zemljevidu, ampak tudi soseda na lestvici, Litija ima 13 točk, ŠD Mlinše 12.

„Preprosto moramo zadržati primat v Zasavju. Ne bo pa lahko. Mlinše so v tej sezoni dokazale, da so borbena in kvalitetna ekipa. Dobro so fizično pripravljeni. To fiziko pa izkoristijo, če jim dovoliš. Mi ne bomo le čakali na njihove napake, ampak bomo igrali svojo igro,“ pravi Senudin Džafič, trener Litije, ki si po domači ekipi proti Bronxom in remiju v Posočju želi tri točke.

V ŠD Mlinše iz kroga v krog dokazujejo svoje kvalitete. „Pred nami je super zanimivo gostovanje. Tekma proti Litiji je nagrada za naše delo. Da se bomo pomerili z Litijo, ki ima igralce na tako visokem nivoju. Poznane so nam njihove kvalitete. Na tej tekmi bomo uživali in nabirali izkušnje,“ pravi Gregor Ceglar, trener ŠD Mlinše, kjer potrdijo, da so se na tekmeca dobro pripravili. Ob tem velja izpostaviti, da Mlinše zavoljo renovacije in del v dvorani v Zagorju, trenirajo prav v Litiji.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Bronx in Oplast do treh, Litija štela do devet
  V štirih tekmah 14. kroga so so se treh zmag veselili gostje, za edino domače slavje je poskrbel Tod Ciuha, ki je v 39. minuti priboril zmago Siliku proti Dobrepolju, ki ostaja še brez točke v 1. SFL.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Pripravljeni na evropski izpit na Malti
  Luxol SA Futsal je vodilna ekipa malteške lige, odigrali so štiri kroge, v povprečju zmagujejo z rezultatom 11:1, minulo soboto so s 17:2 premagali Qormi Futsal. Vodilni klub otoške države Malte premore pet Brazilcev, Portugalca, Srba, Norvežana, Romuna in Gruzinca, tu pa so še domačini.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Bronx na tekmo sezone, Oplast z novim vratarjem
  V Zagorju ŠD Mlinše gostijo KMN Bronx Škofije, Ptujčani pričakujejo Oplast, Sevnica Litijo, na Vrhniko prihaja Dobrepolje. Tekma v Ljutomeru bo v torek, saj je Dobovec že na poti na tekmo lige prvakov, ki ga čaka jutri.
 • 14.01.2021 | 1. SFL
  Dobovec četrtič v Evropi
  Poleteli bodo na Malto, kjer jih v soboto čaka tekma šestnajstine finala futsal lige prvakov. Tekmec je Luxol SA Futsal, tekma se začne ob 18. uri, o napredovanju odloča ena tekma.
 • 12.01.2021 | 1. SFL
  Ptujčanom tri točke, Lokovšek dosegel pet golov
  Prihodnji teden bo še druga preložena tekma 12. kroga. 19.1. se bosta na Vrhniki, takisto pred kamerami futsal.si, pomerila domači Siliko in KMN Oplast Kobarid.
 • 12.01.2021 | 1. SFL
  Ptujčane pred kamerami zanima le zmaga
  ŠD Mlinše in FC Hiša daril Ptuj se bosta nocoj v Zagorju pomerila za točke 1. SFL, to bo tekma 12. kroga. V mestu ob Savi bodo tudi kamere, prenos tekme pa od 20.00 naprej.
 • 11.01.2021 | 1. SFL
  Leto 2021 začenjamo s prenosom iz Zagorja
  Jutri, v torek, je na sporedu preložena tekma 12. kroga, v Zagorju se bosta pomerila domači ŠD Mlinše in gostujoči FC Hiša daril Ptuj, tekmo pa boste od 20. ure naprej lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 11.01.2021 | 1. SFL
  Josip Jurić okrepil Litijo
  Jurić je v Litiji že igral v lanski sezoni, 16 nastopov je zbral, šest golov je prispeval. Litija je Jurićev tretji klub v Sloveniji – sprva je bil član FK Dobovca, potem Maribora, zdaj pa Litije. V 1. SFL ima 72 tekem, prispeval je 46 golov.
 • 10.01.2021 | 1. SFL
  Račič znova v dresu FC Litije
  "Dolgo je že od mojega zadnjega uradnega nastopa in zato sem pogrešal futsal. Pogovarjal sem se z Gašperjem Vrhovcem in beseda je nanesla na to, da bi pomagal v nadaljevanju sezone," je povedal Račič.
 • 08.01.2021 | 1. SFL
  Dobovcu uspela generalka, Litija po preobratu
  Tekme 13. kroga 1. SFL so bile prve v koledarskem letu 2021. Prinesle pa so zmage Dobovca, FC Hiše Daril Ptuj, KMN Tomaž Šic bara in KMN Sevnice.

DELI NA