17.11.2023 | 1. SFL
V pričakovanju 7. kroga 1. SFL

Tokratni 7. krog prinaša tekme v Sodražici, Kobaridu, Sevnici in Dobrepolju. Vodilni Dobovec serijo gostovanj začenja v Dobrepolju. Vrhniški Siliko po tri točke v Sevnico zavedajoč, da so domačini v dobri formi. V Sodražici bomo videli ponovitev četrtfinala pokala Terme Oiimia, v Posočju pa se obeta pravi primorski derbi.

1.SFL, 7. krog, 17.11.
The Nutrition Extrem – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Sevnica – Siliko Vrhnika (20.00)
FK Dobrepolje – FK Dobovec (20.30)

Nuditi dober odpor prvaku

Dobrepoljci so na 8. mestu zelo izenačene lige, proti Dobovcu pa želijo pokazati dobro igro in nuditi dostojen odpor. Ker je bil trener Dani Kaljevič v štabu slovenske futsal reprezentance U21, sta treninge Dobrepolja vodila njegova pomočnika Siniča Brkić in Miha Babič. Zaradi kazni kartonov bo danes počival Kevin Strnad. „Dobovcu bomo skušali omejiti igro na sidraša, tu prednjačita Patrik Pasariček in Denis Kneževič, in prekinitve,“ še opozarja Kaljevič, ki je proti Dobovcu v lanski sezoni malce presenetljivo, a povsem zasluženo igral finale pokala Terme Olimia.

Dobovec odhaja v Dobrepolje, kjer želi do nove zmage, sedme ligaške po vrsti. „Kot za vsako tekmo smo se tudi to pot dobro pripravili, pohvalil bi fante, ker so dobro trenirali. Pred nami je gostovanje v Dobrepolju,“ pove trener Kujtim Morina, ki ga do 5.12. čaka serija štirih gostovanj. Poleg Dobrepolja še preložena tekma s Silikom (na sporedu bo 21.11.) ter tekmi v Sevnici in na Škofijah. Vmes pa slovenske prvake čaka še nastop na turnirju lige prvakov v Prištini. „Vem, da nas v Dobrepolju čaka motiviran domačin,“ še doda Morina, ki bo imel na voljo vse igralce.

Sevnica v naletu gosti Siliko

Vrhničani, vodi jih trener Mile Simeunovič, odhajajo v Sevnico, kjer bi radi oplemenitili svojo točkovno bero. „Zaradi reprezentance U21 smo s še tremi igralci Žanom Janežem, Žigo Frankom in Gašperjem Trdinim izpustili treninge članske klubske ekipe. Kot sem bil obveščen, je ekipa trenirala dobro. Odhajamo pa v Sevnico, kjer nam ni nikoli lahko,“ pove trener Simeunovič.

„Smo v solidnem stanju, pred nami pa Sevnica, ki je v naletu. V domačo zasedbo so se vrnili nekdanji izkušeni igralci. To je povsem druga Sevnica, kot smo jo spremljali in gledali lani. Zelo so stabilni, vidi se jim uigranost, ki so jo dobili tudi zavoljo igranja po turnirjih. Očitno tudi več trenirajo. Ne bo lahko. Če bomo želeli do treh točk, se bomo morali potruditi. Sevnica nam ne bo ničesar dala,“ spoštljivo o Sevnici sklene Mile Simeunovič, ki še ne ve, ali bosta ekipi lahko v petek pomagala Janež in Trdin, ki sta poškodovana.

V Sevnici so upravičeno ponosni na začetek sezone. S sedmimi točkami so na 4. mestu, na zadnjih dveh tekmah so ugnali ekipe s Primorske: najprej doma s 7:1 Oplast, potem še v gosteh s 4:2 FC Bronx. Danes gostijo Siliko. „Cel teden smo dobro trenirali,“ trener Matej Zakšek pohvali svoje fante, ki so tudi sanirali poškodbe, zato Zakšek pričakuje, da bo imel danes na voljo vse razpoložljive sile.

„Čaka nas težka tekma, a cilj je, da zbiramo točke doma in da obranimo domačo dvorano,“ ne skrivajo v Sevnici ambicij, a se hkrati zavedajo, da jih čaka zahtevno delo: „Siliko ima dobro ekipo, ki jo je težko povsem ustaviti: močni so v igri „ena na ena“, prekinitvah ali pa v igri z golmanom. Naša naloga je, da pokažemo večjo željo po zmagi, da bi tako malce skrili ali nadoknadili manjko tehničnega znanja,“ zaključi Matej Zakšek.

Primorski derbi

V Kobaridu bo na sporedu primorski derbi. Domači Oplast prihaja na tekmo po točki v Ljutomeru, gostje pa po domačem porazu proti Sevnici. Za nameček so gostje brez Damirja Pertiča (v lanski sezoni je ekipo popeljal v polfinale 1. SFL in pokala Terme Olimia), dosedanjega glavnega trenerja. Pertič se je dan po porazu s Sevnico odločil, da odstopi. Namesto njega ekipo vodi dvojec Nebojša Vajič&Alen Mordej.

V Kobaridu se veselijo tekme. „To je primorski derbi. To pa je tudi tekma, ker je derbi, ko je možno prav vse. Mi bomo naredili vse, da bi bilo možno le eno: torej naša zmaga. A ker je to specifična tekma, je treba vprašati oboje,“ tekmo z Bronxi napove domači trener Matej Kavčič. Oplast igra šele drugo domačo letošnjo tekmo, v torek, 21.11., ga čaka še preložena tekma z Dobrepoljem.

„Upam, da bo polna dvorana. Bronx je sicer zelo poletna in agresivna, mlada ekipa. Ton eni četverki dajejo reprezentanti U21, druga četverka pa je malce bolj izkušena, v njej pa tudi dva hrvaška igralca. Ne bo lahko,“ opozarja Kavčič.

V lanski sezoni sta ekipi odigrali pet medsebojnih tekem: tri je dobil Bronx, dve Oplast. V Kobaridu pa niso pozabili, da jih je Bronx izločil v četrtfinalu 1. SFL.

Ponovitev četrtfinala pokala v Sodražici

Ljutomerčani odhajajo v Sodražico, kjer se bodo pomerili z novim prvoligašem The Nutrition Extrem. Ekipi sta moči merili sredi prejšnjega tedna v pokalnem tekmovanju, uspešnejši pa so bili futsalerji Meteorplasta ŠIC bara, ki so se z zmago s 5:4 uvrstili v četrtfinale pokala Terme Olimia. V prleškem taboru se zavedajo, da jih tudi tokrat čaka zahteven nasprotnik, ki lahko z zmago izenači točkovni (8 točk) izkupiček Ljutomerčanov. Trener ljutomerske ekipe Robert Grdović je v tem tednu na treningih pogrešal člane slovenske reprezentance U21 (Luka Lovrec, Tilen Rajter, Aljaž Goznik, Alen Ruis), ki so na Primorskem odigrali dve pripravljalni tekmi proti Portugalcem in obe izgubili (1:4, 1:5). "Na odsotnost naših številnih reprezentantov se moramo privajati že od začetka pripravljalnega cikla. Ni lahko pripraviti ekipe, če imaš toliko odsotnih," potarna Grdović. V tem tednu sta se v proces treninga po poškodbi vrnila Tjaž Lovrenčič in Adrijan Trstenjak, po bolezni pa je znova v kadru tudi Vid Kos. "V petek pričakujem težko tekmo, tako kot je bila pokalna. Prepričan sem, da se bomo zelo dobro pripravili na njih. Vemo kakšne so njihove kakovosti, izkoristiti moramo njihove minuse," napoveduje 17-letni Lovro Trdin, ki je v prejšnjem krogu proti kobariškem Oplastu (3:3) zabil prvoligaški prvenec v ljutomerskem dresu.

V domači ekipi iz Sodražice z nestrpnostjo pričakujejo tekmo. „Pripravljamo se podobno kot na pokalni obračun, ki so ga dobili gostje. Smo pa malce slabše trenirali, ker zaradi reprezentance U21 nismo bili v popolni postavi,“ javljanje iz Sodražice začenja domači trener Nik Jelič. „Predvsem si želim, da smo povsem disciplinirani pri gostujočih prekinitvah, sicer pa bo treba tudi na splošno paziti na disciplino v igri in hitro postavljanje. Odpraviti moramo individualne napake, ki jih delamo. Če pa omenim še posameznike, potem bi izpostavil Alena Ruisa, njegov strel in poizkuse od daleč. Tudi na to smo se pripravili,“ še pove Jelič, ki pa bo moral tokrat brez kaznovanega Denisa Totoškoviča.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.
 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).

DELI NA