18.01.2023 | 1. SFL
V petek na Šport TV-ju

V petek se nadaljuje državno prvenstvo članov. V koprski dvorani Bonifika je na sporedu tekma 16. kroga 1. SFL. Ob 18.45 si bosta nasproti stali ekipi KMN Bronx Škofije in KMN Meteorplast Šic bar. To bo tudi prva tekma rednega dela, ki jo bodo ljubitelji futsala lahko spremljali na Šport TV-ju, s prakso pa nadaljujemo na mesečni ravni že prihodnji mesec.

1.SFL, 16. krog, 20.1.
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (18.45) (prenos na Šport TV-ju)
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)

24.1.
ŠD Mlinše – FK Dobovec (20.00)

25.1.
FK Dobrepolje – Futsal Vrhnika (20.00)

Lestvica strelcev 1. SFL:
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 16
Jure Suban (Futsal Vrhnika) 14
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 14
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 14

Prepoved nastopa:
Aleksander Stanić (KMN Bronx Škofije)
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar)
Tine Šturm (KMN Oplast Kobarid)
Rok Urbančič (KMN Oplast Kobarid)
Kristjan Jordan (KMN Sevnica)
Janez Dolinšek (ŠD Mlinše)
Tim Lipovšek (ŠD Mlinše)
Jure Mezek (ŠD Mlinše)
Urban Pirnat (ŠD Mlinše)

Polovičen izkupiček v letu 2023

„Počasi se sestavljamo in kompletiramo, v ekipo se vračata Nik Zajc in Alen Mordej, Marin Mandir še je vedno poškodovan. Treniramo in se pripravljamo na petkovo tekmo,“ uvodoma pove trener Damir Pertič, ki 2. sezono zapored vodi ekipo Bronxa, ki zasedajo 5. mesto. Domačini bodo brez kaznovanega Aleksandra Stanića.

Bronxi niso v najboljši seriji: v decembru so izgubili vse tri ligaške tekme, leto 2023 so začeli s pomembno zmago v Zagorju (s 3:4 proti Mlinšam), minuli petek pa izgubili proti Oplastu (3:2).

„V Kobaridu proti Oplastu ni bilo slabo. Navdušilo me je, da smo fizično dobro stali, tudi agresivni smo bili. Žal ne celo tekmo, a to je normalno glede na stanje v ekipi. V ključnih trenutkih smo popustili v zbranosti in disciplini. To nas je stalo poraza. Zato v prihodnje pričakujem, da bodo tisti igralci, ki morajo prevzeti ključno vlogo, to v teh težkih trenutkih to tudi storili. Kot kolektiv moramo odigrati boljše in zmanjšati to število nihanj,“ nadaljuje Pertič, ki se zaveda, da jih v petek čaka zahtevna tekma.

Letos 2:0

V 1. SFL so bili Ljutomerčani v tej sezoni dvakrat prepričljivo boljši – 2:6 in 2:5 je bilo za ekipo iz Ljutomera. V 1. SFL sta se ekipi sicer pomerili štirikrat, trikrat so se veselili meteorji, enkrat pa se je tekma končala z remijem. Bronxi na prvo zmago na medsebojnih tekmah še čakajo!

„V tej sezoni smo dvakrat gladko izgubili. Še posebej je boleč domači poraz, ko nismo bili pravi. Niti trenirali nismo dobro prejšnji mesec, zadnjo domačo medsebojno tekmo smo izgubili še predno smo jo začeli,“ opozarja Pertič.

„KMN Meteorplast Šic bar je ekipa, ki igra sproščeno. Na roko jim gre tudi rezultat. Ko imaš točke in rezultat, zraste samozavest. Predvsem pa so med sabo zelo povezani kot kolektiv – od golmana do sidraša. Vsi držijo med sabo. Ko so v težavah, nosilci prevzamejo ključne vloge in naredijo razliko, tu mislim predvsem na Roka Šnofla in Denisa Kneževiča. Precej so pridobili tudi s prihodom Alena Ruisa,“ Pertič analizira goste, tretjo ekipo letošnje 1. SFL, ki pa prihaja na Obalo oslabljen: prej omenjeni Alen Ruis je z reprezentanco U19 na turnirju na Hrvaškem, prvi strelec 1. SFL Denis Kneževič pa mora odslužiti kazen rumenih kartonov.

„V čast nam je, ker smo v petek odprli, verjamem, kar vrsto prenosov na Šport TV-ju. Za naš klub, ki ne igra v domačem okolju, pa so take tekme zelo pomembne. Zavedamo se, da je obisk v dvorani primeren rezultatu. Radi pa bi privabili več ljudi. Zato jih na tem mestu vabim v Areno Bonifiko, da pokažejo, da imajo radi futsal. Verjamem, da imamo prave navijače, ki bodo pomagali tem našim igralcem, da zrastejo,“ še zaključi Pertič.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Meteorplast Šic bar

SORODNE NOVICE

 • 23.03.2023 | 1. SFL
  Zadnji krog odloča, prenos iz Rogaške Slatine
  S tekmami 21. kroga se bo sklenil redni del tekmovanja v 1. SFL. Zadnji krog prinaša številne odgovore, tudi to, kdo bo osvojil 1. mesto po rednem delu in kdo izpade. Vse tekme se začnejo ob 20. uri, prenos pa boste lahko spremljali iz Rogaške Slatine, kjer bosta igrali vodilni ekipi lige FK Dobovec in Siliko Vrhnika.
 • 17.03.2023 | 1. SFL
  Oplast, FC Bronx in FK Siliko do zmag
  Petkov večer je prinesel še tri tekme 1. SFL. Zmag so se veselili KMN Oplast, FK Siliko in KMN Bronx Škofije. Prihodnji petek prinaša zadnji krog rednega dela in odločitev, kdo bo izpadel in kdo igral kvalifikacije za 1. SFL.
 • 17.03.2023 | 1. SFL
  ŠD Extrem prvak, Ajdovci v dodatne kvalifikacije
  ŠD Extrem je novi prvak 2. SFL. Zmago v ligi in napredovanje v 1. SFL so varovanci trenerja Nika Jeliča potrdili pred polno dvorano v Športni dvorani Sodražica. Domačini so s 6:1 premagali sosede iz Ribnice, Luka Čop je k zmagi dodal štiri gole.
 • 17.03.2023 | 1. SFL
  KMN Sevnica in ŠD Mlinše za obstanek
  V petek so na sporedu še tri tekme 20., predzadnjega po vrsti, kroga 1. SFL. V Kobaridu domači Oplast gosti ŠD Mlinše, v Kopru h KMN Bronx Škofije prihaja Dobrepolje, na Vrhniko k Siliku pa Sevnica.
 • 15.03.2023 | 1. SFL
  Derbi pred kamerami Šport TV-ja
  Po treh tednih premora se že jutri, v četrtek, nadaljuje prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Na sporedu bodo dvoboji 20., predzadnjega kroga rednega dela. Krog bosta ta četrtek, 16. marca, otvorila tretjeuvrščeni Meteorplast ŠIC bar (39 točk) in vodilni Dobovec (48). T
 • 26.02.2023 | 1. SFL
  Z zmago potrdili uvrstitev v polfinale
  Na Vrhniki se je sklenila še zadnja tekma 19. kroga 1. SFL. Nove zmage, treh točk in uvrstitve v polfinale se veseli FK Siliko.
 • 26.02.2023 | 1. SFL
  Nocoj še derbi na Vrhniki
  Piko na i 19. krogu 1. SFL bosta nocoj ob 19. uri s tekmo na Vrhniki postavila Futsal Siliko in KMN Meteorplast Šic bar. To bo tekma 2. in 3. ekipe 1. SFL, Vrhničani imajo 44 točk, Ljutomerčani pa 39.
 • 24.02.2023 | 1. SFL
  Znani vsi udeleženci končnice 1. SFL
  Prve tri tekme 21. kroga so pripadle Dobrepolju, KMN Bronxu Škofije in FK Dobovcu. Četrta tekma bo v nedeljo na Vrhniki.
 • 24.02.2023 | 1. SFL
  Tri danes, v nedeljo na Vrhniki
  V petek nas čakajo tri tekme, četrta v nedeljo. V nedeljo se bosta pomerila FK Siliko in KMN Meteroplast Šic bar, ki sta bila te dni brez svojih igralcev, saj sta prispevala levji delež reprezentanci do 21 let, ki je dvakrat v gosteh igrala proti Portugalski.
 • 10.02.2023 | 1. SFL
  Vodilni trio prepričljivo, Dobrepolje s preobratom
  Končan je 18. krog 1. SFL. Prvenstvo, do konca rednega dela so še trije krogi, se nadaljuje 24.2., prihodnji petek in sobota bosta minila v znamenju finalnega turnirja pokala Terme Olimia in finala Ženskega futsal pokala.

DELI NA