03.08.2022 | 1. SFL
V novi sezoni enota treninga več

Na Vrhniki pogledujejo v novo sezono, kjer bi kot klub radi spet naredili korak naprej. „Imeti in razvijati moramo klub, ne le imeti člansko ekipo,“ opozarja trener Mile Simeunovič, ki bo tudi v novi sezoni sedel na klopi članov, s klubskim vodstvom pa naprej razvijal in gradiL idejo kluba.

Gašper, Marko in Nejc

„Članska ekipa je sestavljena. Spet po željah in standardih, ki se jih držimo. Pripeljali smo Gašperja Trdina in Marka Bjelčeviča, najbolj pomembno pa je, da smo v ekipo vrnili Nejca Berzelaka. Ko smo lani ob koncu sezone igrali z na papirju boljšimi ekipami, bi moral biti naš golman najboljši mož v naši ekipi. To ni bilo, zato smo iskali rešitev, za nameček smo še zaostrili konkurenco,“ pove Simeunovič.

„Gašper Trdin je bil moja velika želja že dve leti, pozorno ga spremljam. Vesel sem, ker smo se uspeli domeniti. Vem, da ni lahko. Je otrok ŠD Mlinše, s katerimi imamo dobre in korektne odnose. Gre za levičarja, ki jih v naši ekipi manjka. Dodali smo tudi Marka Bjelčeviča, ki je prav tako levičar. Tudi njega poznam dobro, bil je tudi pri meni v reprezentanci,“ pojasni Simeunovič, ki si želi, da oba izkoristita ponujeno priložnost, minute, ki jih bosta dobila.

Na Vrhniki v Siliku s pripravami začnejo 22. avgusta. „Prvi teden bodo delali z našim trenerjem Nedeljkom Lipovcem iz Prave vadbe, potem se selimo v dvorano, za tem pa že sledi tekma superpokala. Tudi lani smo začeli kot zadnji, a imeli najboljši začetek sezone. Razlogi? Delali bomo strnjeno vsak dan. Poleg tega je treba vedeti, vsi igralci igrajo lige, turnirje, kar 80% igralcev je boljše pripravljeno kot pa med sezono. Prav ta energija, agresija, ki so jo igralci prinesli iz aktivnega igranja turnirjev in lig se je prenesla v našo člansko ekipo, ki je na uvodu v sezono navduševala. Potem nas je malce zmanjkalo,“ nadaljuje trener Vrhničanov, ki ima rešitev tudi za to:

Enota treninga več na teden

„Lani smo delali dva treninga na teden v dvorani, enega pa s trenerjem Nedeljkom. Letos gremo korak naprej. Dodajamo enoto treninga na teden več, namesto dveh enot treninga z žogo bomo imeli zdaj tri, kar med sezono nanese 40 enot treninga več. To pa je ključno za mlado ekipo, ki rabi trening, da se učijo in napredujejo,“ strateško razmišlja Simeunovič, ki mu bosta še naprej pomagala Almir Begić in Rok Železnik.

Ko klub živi celo leto

Na Vrhniki so dodali še eno selekcijo v mladinskem pogonu, po novem se bodo merili tudi s fanti v kategoriji U15. „Organizirali smo tudi poletni kamp, predvsem pa je bistveno, da klub na vseh ravneh živi celo leto. Da smo aktivni. Okrepili bomo delo po šolah in še naprej težili k ustvarjanju ter produkciji domačih igralcev,“ sklene trener Mile Simeunovič.

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko/R.K.

SORODNE NOVICE

 • 12.08.2022 | 1. SFL
  Mlinše s tremi novimi obrazi
  V ŠD Mlinše se intenzivno pripravljajo na novo sezono v 1. SFL, ki se prične 9.9. s 1. krogom. Ekipa trenerja Gregorja Ceglarja je doživela nekaj sprememb. V teh dneh so Mlinšani predstavili tudi tri okrepitve.
 • 11.08.2022 | 1. SFL
  V Oplastu začeli z delom, vrnil se je Širok
  Ekipo so zapustili Dani Vulikić, Aljaž Kusterle, Andrej Mohorič in Jure Uršič. „Vsem štirim se zahvaljujemo za vse kar so dali našemu klubu in jim želimo vse najboljše na njihovih nadaljnjih poteh,“ so še dodali v Oplastu.
 • 06.08.2022 | 1. SFL
  Ekipa osvežena, ambicije ostale najvišje
  V taboru državnega prvaka FK Dobovec so sestavili ekipo za novo sezono, igralci pa že slab teden delajo po individualnih programih, ki so jih prejeli. Prvi skupni trening bo 16.8.
 • 04.08.2022 | 1. SFL
  Korak naprej z lastnim kadrom, konec meseca močan turnir
  Prihodnji ponedeljek bodo prvi trening opravili v taboru ekipe KMN Bronx Škofije. Kot smo že pisali, je glavni trener članov ostal Damir Pertič. V prvih dneh bodo igralci trenirali pod taktirko trenerja Mateja Kleve, ki bo poskrbel za izboljšanje fizične pripravljenosti ekipe.
 • 30.07.2022 | 1. SFL
  Šturm okrepil Oplast
  Kobariški Oplast, klub letos slavi 20 let uspešnega delovanja, bo v novi sezoni stavil predvsem na domači kader. Bomo pa v novi sezoni v ekipi trenerja Mateja Kavčiča spremljali izkušenega 28-letnega Tineta Šturma.
 • 26.07.2022 | 1. SFL
  V Oplastu z mislijo na novo sezono
  V Kobaridu pogledujejo v novo sezono 1. SFL, ki se začne 9. septembra. Mesec dni popreje, 9.8., bo prvi trening opravila članska vrsta, ki jo bo tudi v prihodnje vodil trener Matej Kavčič.
 • 25.07.2022 | 1. SFL
  Vanč Florjančič bo igral v Avstriji
  "Zadnje pol leta sem zelo pogrešal futsal. Ko me je klub povabil k sodelovanju, sem bil zelo vesel. Imel sem sicer dve ponudbi iz Avstrije, a se sem odločil za ekipo iz Graza, ker tam tudi živim in se šolam na akademiji za glasbo," je povedal Florjančič.
 • 22.07.2022 | 1. SFL
  Iz Meteorplasta v Italijo
  Še en slovenski igralec bo v novi sezoni igral v tujini. 18-letni Alen Ruis, nazadnje je bil član KMN Meteorplasta, odhaja v Italijo. Postal je član Serie A2-ligaša Fenice Veneziamestre iz Benetk.
 • 21.07.2022 | 1. SFL
  Po končanem šolanju za licenco Trener futsal C
  Izobraževanje je potekalo v sklopu Trenerske šole NZS prof. Branko Elsner. „Šolanja se je udeležilo 15 slušateljev, vsi so bili zelo prizadevni, udeležba je bila 100-odstotna, ne spomnim se, kdaj je bilo na zadnje tako,“ je po koncu šolanja povedal vodja izobraževanja Dušan Razboršek.

DELI NA