08.05.2024 | 1. SFL
V boljši formi in s pravim receptom v finale

V petek se s tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 29. sezone 1. SFL. Za naslov se bosta pomerila FK Dobovec, tudi branilec naslova, ter Siliko Vrhnika, ki je v finalu 1. SFL drugič zapored.

Sistem tekmovanja

Državni prvak bo postala ekipa, ki bo v finalni seriji prej zbrala tri zmage.

Finale 1. SFL:

1. tekma, 10.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)

2. tekma, 17.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.30)

3. tekma, 24.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)

4. tekma, 28.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00)

5. tekma, 31.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)

Bred madežev

„Če bi rekel, da nisem zadovoljen, ne bi govoril resnice. Zadovoljni smo, ker smo zopet v finalu. Želeli smo si, da bi polfinalno serijo končali v treh tekmah, to nam je uspelo, brez madežev smo prišli v finale. Ni pa bilo lahko: čeprav je bilo 3:0 v zmagah, pa ni bilo tako enostavno, kot kaže rezultat,“ trener Silika Mile Simeunovič ne skriva navdušenja, ker bodo Vrhničani lovili svoj 1. naslov članskih državnih prvakov. „THE Nutrition Extrem ni imel kaj izgubiti v polfinalu, ni popuščal, mi pa smo naredili svoje,“ še postavi Simeunovič piko na i polfinalu, potem pa prizna, da njegova ekipa prihaja v drugačnem stanju na finale, kot je bilo to pred letom dni.

„Dejansko ni primerjave. Lani smo bili iztrošeni, prazni, neprepoznavni. Letos je drugače. Kot sem že povedal v najavi polfinala, smo naredili vse drugače, kot smo se delali v lanski sezoni. Očitno smo naredili prav. Predvsem pa se vidi, da so moji fantje iz tekme v tekmo bolj lačni futsala in igre,“ Simeunovič opozarja na segment, ki ga še dodatno hrabri pred finalom. Na drugi strani bo Dobovec.

Kot v dnevni sobi

„Stari tekmec, s katerim se poznamo v dušo,“ pravi strateg Silika, ki nadaljuje:
„To bo naš 2. zaporedni finale 1. SFL. Verjetno bo malce drugačen finale, kot je bil lani. Mi smo drugačni, že to je razlog, da bo drugače. Vemo pa, da je finale 1. SFL kot domača dnevna soba za Dobovec. Tam se počutijo dobro, vse poznajo, vse jim je jasno. Znajo in vedo igrati finala. Te izkušnje so zelo dragocene, mi jih še nimamo.“

Lani je Dobovec finalno serijo dobil s 3:0, za tem pa v štirih tekmah aktualne sezone Silika ni več premagal: Siliko je slavil trikrat, ena tekma se je končala z remijem.

Medsebojne tekme v sezoni 2023/2024:
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 3:3 (1. SFL)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika 3:5 (1. SFL)
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 6:4 (1. SFL)
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 3:1 (superpokal)

Rahla prednost Dobovca

„Omenjeno razmerje na letošnjih medsebojnih tekmah je plus v našo koristi. Dobovec je premagljiv. Vemo pa vsi, da so bile to drugačne tekme. Zdaj se začenjajo prave, zdaj se začenja finale, to je drug pomen in drug nivo. To so najpomembnejše tekme sezone. Tu je praviloma Dobovec najboljši. Če bi pogledal tako skupno, bi rekel, da je Dobovec z 2:1 zaradi prednosti domačega terena in izkušenj v rahli prednosti pred nami, naša točka, naš plus je letošnje medsebojno razmerje,“ nadaljuje Simeunovič, ki je pozorno preučil tekmeca.

Podaje na sidraša

„Vsi pravijo: paziti je treba na sidraše Dobovca. To je res, a nekdo temu sidrašu poda žogo. Torej je bolj točno, da rečemo, da je potrebno preprečiti dobro podajo do sidraša. Če enkrat dobijo sidraši žogo, jih je težko pokriti. Oplast je v polfinalu opravil dobro delo in nekako pokazal recept za Dobovec, ki ga moramo spraviti v težave. Predvsem bo bližje uspehu ekipa, ki bo uspela vsiliti svoj ritem. Edini, ki jim je to dosedaj uspevalo, smo ravno mi. Ne bo pa lahko,“ Simeunovič dodaja kanček in ščepec strokovnosti, s katero opozori na nekaj faktov v pripravi na tekmo. V Rogaški Slatini ne bo manjkalo gledalcev. Tudi oni so nestrpno čakali finale.

„Pred nami so resnično kvalitetne tekme. Zato vabim vse gledalce tako v Rogaško Slatino kot potem na Vrhniko. Pred nami je praznik futsala. Verjamem, da se bo zbralo tudi veliko naših navijačev. Povem jim lahko le to, da bomo moji igralci „trgali“ parket,“ sklene Simeunovič.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./Siliko Vrhnika

SORODNE NOVICE

 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.
 • 09.05.2024 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

DELI NA