05.07.2023 | 1. SFL
V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak

V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, je bil danes opravljen žreb pred začetkom 23. sezone lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.

V tekmovanje vstopa 55 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele spet po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma, kot 6. ekipa v Evropi pa mednarodno sezono začenja FK Dobovec.

Liga prvakov, glavni del, 24. - 29.10.

Skupina 1:
Sporting Club de Portugal, MNK Olmissum, MFC Ayat, FC HIT Kijev,

Skupina 2:
Barca, Sporting Anderlecht Futsal, Luxol St. Andrews Futsal, KMF Loznica-Grad 2018,

Skupina 3:
Mallorca Palma Futsal, Kairat Almaty, Haladas VSE, FC Differdange 03

Skupina 4:
SL Benfica, FK Dobovec, Club Sportiv United Galati, Etoile Lavalloise

Skupina 5:
MNK Futsal Dinamo
zmagovalec predtekmovalne skupine C
zmagovalec predtekmovalne skupine B
najboljše drugouvrščeni predkroga

Skupina 6:
SK Plzen
JB Futsal Gentofte
zmagovalec predtekmovalne skupine H
zmagovalec predtekmovalne skupine A

Skupina 7:
Kaunas Žalgiris
Kampuksen Dinamo
zmagovalec predtekmovalne skupine G
zmagovalec predtekmovalne skupine D

Skupina 8:
Citta di Eboli
FC Stalitsa Minsk
zmagovalec predtekmovalne skupine E
zmagovalec predtekmovalne skupine F

Dva žreba

V predkrogu, to je bil današnji prvi žreb, bo sodelovalo 32 ekip, ki bodo deljene v osem skupin, predkrog bo na sporedu med 22. in 27.8. Prvaki skupin in najboljša drugouvrščena ekipa vseh turnirjev se bodo uvrstili v glavni del tekmovanja, kjer jih pričaka najboljših 23 ekip Evrope. Žreb je teh 32 (9 iz predkroga in 23 direktno uvrščenih) razdelil v osem skupin (to je bil današnji drugi žreb), glavni del lige prvakov bo med 24. in 29.10. V elitni del tekmovanja napreduje 16 ekip (iz težjega dela skupin 1-4 glavnega dela po trije, iz skupin 5-8, kamor so uvrščeni nižje plasirani klubi le zmagovalec skupine).

V Sloveniji turnir glavnega dela

Dobovcu je vnovič pripadla čast, da bo gostil turnir ene od skupin glavnega dela. Poleg Dobovca bodo turnirje glavnega dela gostili še AE Mallorca Palma Futsal, MNK Olmissum, KMF Loznica-Grad 2018, Kauno Žalgiris, Kauno Žalgiris, SK Plzeň, Città di Eboli in Futsal Dinamo.

Elitni del lige prvakov, v njem bo 16 ekip deljenih v štiri skupine, bo na sporedu med 28.11. in 3.12. Zmagovalci skupin se bodo uvrstili na finalni turnir lige prvakov, ki bo v prvem tednu maja 2024. Naslov prvaka brani španski klub Palma.

Vsakič med 16

Dobovec bo v Evropi igral sedmič. Njegov izkupiček je izjemen: vsakič, torej šestkrat, se je uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Leta 2021 pa je zaigral na finalnem turnirju osmerice v Zadru. Letošnjo sezono začenja kot 6. uvrščena ekipa (tako visoko je bil tudi lani), kar je veliko priznanje za klub, ki je postal evropska stalnica, ter slovenski klubski futsal.

Tudi Gajser in Fideršek

V predkrogu ligo prvakov začenja švicarski državni prvak Futsal Minerva, za katerega igrata Tilen Gajser in Matej Fideršek.

Futsal Minevra bo potoval avgusta na Ciper, kjer bo domačin ob švicarskem prvaku še armenskega prvaka Erevan in Fiorentino iz San Marina.

Tekst: D.P.
Foto: Uefa.com

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.
 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.

DELI NA