06.01.2022 | 1. SFL
V Ljutomeru trenirajo, okrepili so se z reprezentantom

Ker se bo slovenska članska futsal reprezentanca zbrala v začetku prihodnjega tedna na pripravah za letošnje evropsko prvenstvo na Nizozemskem, kjer bo prvo tekmo odigrala 20. januarja 2022 proti Kazahstanu, se bo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi nadaljevalo 11. februarja 2002, ko bo na sporedu 14. krog. Teden dni prej, 4. februarja 2022, bodo odigrane prve tekme četrtfinala pokalnega tekmovanja Terme Olimia. Ljutomerska ekipa Meteorplast ŠIC bar, ki ima po enajstih odigranih krogih 13 točk in zaseda šesto mesto, bo v 14. krogu gostila ptujsko Hišo daril, v četrtfinalu pokalnega tekmovanja pa jo čakata dva dvoboja z Litijani.

Vrnitev iz Italije

Igralci pod vodstvom trenerja Tomislava Novaka so po premoru med božično-novoletnimi prazniki v tem tednu pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Prleška ekipa bo vstopila v zaključne boje v državnem prvenstvu in pokalu okrepljena. Med vratnici ljutomerske ekipe bo stopil reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič iz Benedikta, ki se po nekajletnem igranju v Italiji za kluba U. S. Saints Pagnano in Benevento ponovno vrača na slovensko futsal sceno.

Lovrenčič, ki bo 17. januarja dopolnil 26 let, je doslej v 1. slovenski futsal ligi zbral 94 nastopov v dresih Benedikta in Maribora, 19 krat je oblekel dres reprezentance do 21 let, od leta 2017 pa je del slovenske članske futsal reprezentance, katere dres si je nadel 33 krat. Meteorplast ŠIC bar je imel v dosedanjem delu sezone veliko težav s poškodbami vratarjev, saj sta že pred sezono odpadla Jakob Žuman in Jan Vajs, med sezono pa sta večkrat, zaradi poškodb, manjkala Miha Prijol in Toni Kovše. Tako je med vratnici moral stopiti tudi Andrej Fajfar, ki je v klubu zadolžen za pripravo vratarjev.

Lovrenčič se bo po uvodnih treningih z novo ekipo pridružil reprezentančnim kolegom in se bo v Ljutomer vrnil konec januarja. V teh dneh na treningih ljutomerske ekipe manjkajo Aljaž Goznik, Tilen Rajter, Alen Ruis in Rok Šnofl, ki so z reprezentanco U19 na turnirju v Poreču na Hrvaškem in se bodo klubskim treningom priključili v prihodnjem tednu. Zaradi težav s poškodbo bo nekaj tednov odsoten Žiga Tkalčič.

Tekst: KMN Meteorplast, D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA