16.10.2020 | 1. SFL
V Litijo, da prevzame odgovornost

Še par ur nas loči do začetka 6. kroga 1. SFL, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.

1. SFL, 6. krog, 16.10.
KMN Sevnica – FK Dobrepolje (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FC Litija (20.00) (prenos na spletni strani www.futsal.si)
ŠD Mlinše – KMN Tomaž Šic Bar (20.30)
Siliko – FK Dobovec (20.30)

preloženo:
KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid

Preveč napak

„Sigurno nas čaka zahtevna tekma,“ ne ovinkari Matej Fideršek. „Menim, da moramo s to našo kvaliteto dobiti to tekmo. Je pa res, da zaenkrat delamo še preveč napak. Ena ali dve napaki, ki nas stanejo zadetka. A smo dobro trenirali, na treningu pa odpravljamo tudi te napake,“ pripoveduje Fideršek, ki meni, da je ena glavnih rezerv ekipe (ne)uigranost, „Skupaj smo odigrali štiri tekme. V moštvu je kar nekaj mladih igralcev, ki imajo veliko minutažo,“ nadaljuje Fideršek.

Grdovićev pečat

Litijani ne skrivajo, da so preučili Ptujčane.
„Že lep čas poznam trenerja Roberta Grdovića, ki je postavil igro, krasi pa jih ta presing. To mi je poznano tudi iz časov, ko sem igral pri Grdoviću v Mariboru. Ptuj? Dejansko ne bi izpostavljal posameznikov, imajo pa zelo močan kolektiv,“ Fideršek pohvalil današnje gostitelje, ob tem pa polaska še trenerju Grdoviću, ki je, tako Fideršek, pa saj to potrdi tudi pogled na lestvico, na Ptuju dela dobro delo.

Kakšna tekma nas čaka, povprašamo Mateja.
„Mislim, da bo kar presing z obeh strani. Ne bo tu nekega čakanja, ali pa da bi se kdo postavil bolj zadaj,“ napoveduje Fideršek, ki je vesel, ker je v ekipi Litije dobil pomembno in odgovorno vlogo.

„To mi ustreza, pričakoval sem to. Sem pa tudi igralec, ki rad prevzema odgovornost,“ poudari naš sogovornik, ki poudari, da se ekipi Litije pozna vsak trening, po katerem so uigranejši in s tem bolj pripravljeni na tekme v 1. SFL, kjer imajo visoke ambicije. Sam si želi v tem hipu predvsem to, da se minimalizira število napak, ki jih še vedno delajo.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Za primat ob Savi
  „V Litijo odhajamo morda celo v nepravem času, saj bodo po porazu na Vrhniki zelo motivirani. Čaka nas tekmec, ki ima izredno individualno kvaliteto, zelo so močni na položaju sidraša, precej zadev lahko rešujejo posamično,“ opozarja Gačnik, ki pa se zaveda, da njegova ekipa ni pod pritiskom, ampak se gre v Litijo učiti.

DELI NA