22.06.2020 | 1. SFL
V 1. SFL želijo pripravljeni

„Minula sezona je bila pri nas ocenjena pozitivno, črna pika pa gre na račun korone,“ povedo v ŠD Mlinše, ki si je na podlagi sklepa Izvršnega odbora NZS zagotovil tekmovalno pravico za nastop v 1. SFL za sezono 2020/2021.

Pohvala Dobrepolju

„Veseli smo se tiste zadnje tekme, ki bi odločala o prvaku 2. SFL in napredovanju,“ nadaljuje trener Gregor Ceglar, ki je z ekipo krog pred koncem dela zbral 47 točk, FK Dobrepolje dve manj. „Zagotovo bi na tisti tekmi, 13. marca, videli pravi spektakel. Ob tem bi izrazil vso spoštovanje in pohvale Dobrepolju, ki je bil celo sezono pravi tekmec,“ nadaljuje Ceglar, ki meni, da sta obe zasedbi bili korak pred vsemi v 2. SFL. Temu pritrdi tudi pogled na lestvico – vodilni ŠD Mlinše je 15 točk, Dobrepolje pa 13 točk naskoka pred tretjim na tabeli.

Dobra analiza

Od kje ta razlika, vprašamo Ceglarja. „Zagotovo je veliko pripomoglo dejstvo, da smo se letos precej posvetili analizi igre tekmeca. Preučili smo mesta, kjer so njihove šibke točke, kar smo hoteli hitro in učinkovito izkoristiti. Tu smo delali razliko,“ povedo v Zasavju. „Naša ekipa je bila od samega začetka skupaj, dodali smo kak člen, sicer pa smo bili zelo homogeni in povezani,“ navrže še naš sogovornik.

Ceglar je na klopi od jeseni 2018., ko je na tem mestu nadomestil Zorana Teska.
„Veliko sem se naučil od njega, sem pa tudi sam v teh letih naredil velik preskok, vpeljali smo svoj sistem, pa tudi na šport danes gledam drugače,“ pravi Ceglar, ki ima futsal preprosto rad!
„Če imaš to tako rad, ki to vse delam volontersko, ti ni nič težko. Učim se, preučujem, delam na sebi, ob tem mi je v veliko pomoč tudi moj pomočnik,“ še pove trener ekipe ŠD Mlinše, kjer so minuli vikend pripravili  27. Memorial Dejana Grdena.

Vabilo je tu

Potrdil je, da so dobili vabilo v 1. SFL. Ali bodo tam igrali, pa se še niso povsem odločili. Želijo si korak naprej, a hočejo med elito pripravljeni, da bodo konkurenčni – pa ne le terenu, ampak tudi logistično.

Ekipa v številkah

Ekipa ŠD Mlinše je v minuli sezoni 2. SFL zbrala 47 točk (19 tekem, 15 zmag, po dva remija in poraza). Dosegla je 96 zadetkov, prejela jih je 41. Nik Smrkolj je dosegel 19 golov, Tim Lipovšek 17, Janez Močnik Guna 15. Kapetan Janez Dolinšek ima 90 nastopov v 2. SFL, Tim Lipovšek 84.

Tekst: D.P.
Foto: ŠD Mlinše

SORODNE NOVICE

 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Hrvaški reprezentant okrepil Dobovec
  Dobovec Pivovarna Kozel je v svoje vrste dodal novega igralca. Po novem bo dres kozlov nosil 33-letni hrvaški reprezentant Tihomir Novak, ki velja za najboljšega hrvaškega igralca.
 • 08.07.2020 | 1. SFL
  Konec avgusta vnovič Dan slovenskega futsala
  V ta namen, s tem obvestilom, oziroma razpisom, v kolikor obstaja zanimanje za organizacijo dogodka, poziva zainteresirane klube, društva…., k posredovanju kandidature za organizacijo tega dogodka.
 • 06.07.2020 | 1. SFL
  Pomemben korak za futsal
  Od leta 2014 so lahko futsal igrali igralci, ki so bili registrirani za ekipe, ki so igrali v 3. SNL.
 • 02.07.2020 | 1. SFL
  Znan koledar futsal tekmovanj za sezono 2020/21
  Koledar tekmovanj za tekmovalno leto 2020/2021 je pripravljen in usklajen s koledarjem tekmovanj UEFA in FIFA, v njem pa so okvirno zajeta tudi tekmovanja v mlajših kategorijah, ki bodo natančneje definirana na podlagi potrjenih prijav v tekmovanja.
 • 30.06.2020 | 1. SFL
  Dobovec zadržal trenerski dvojec
  Prijateljska in strokovna futsal naveza, ki se odraža tudi v izvrstnih tekmovalnih dosežkih ekipe, tako vstopa v četrto leto izjemnega sodelovanja, so še dodali v klubu, ki bo tudi letos zastopal slovenski futsal v ligi prvakov.
 • 23.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Ekipa minulih 25 sezone 1. SFL
  Letošnja sezona 1. SFL je bila jubilejna. Četrt stoletja bo že, odkar se je začelo državno prvenstvo v obliki ligaškega tekmovanja. Jubilejno sezono smo v času koronevirusa in prekinjenih tekmovanj obeležili tudi na svojevrsten način na spletni strani in Facebook strani Futsalsi.
 • 17.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Janko Dolenc in Senudin Džafić
  Danes nadaljujemo in hkrati tudi zaključujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Za konec še dva izjemna igralca – Janko Dolenc in Senudin Džafić.
 • 16.06.2020 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2020/21
  Dodajmo ob tem, da bodo začetki tekmovanj znani naknadno, vse pa bo usklajeno s koledarjem Evropske nogometne zveze Uefa, ki je pred dnevi pripravila videokonferenco s predstavniki nacionalnih zvez, kjer je beseda stekla o futsal aktivnostih v novi sezoni.
 • 16.06.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Kristjan Čujec in Rajko Uršič
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Smo v Posočju, z nami pa Kristjan Čujec in Rajko Uršič.

DELI NA