25.02.2021 | 1. SFL
Tudi 2. SFL, pokal Terme Olimia in U19

Člani IO NZS so danes popoldan na redni seji med drugimi sklepi potrjevali tudi spremembe v futsal koledarju in tekmovanjih.

Minimalne korekcije

V 1. SFL so malenkostno spremenjeni datumi, saj so vanj postavljeni tudi termini pokalnega tekmovanja. Od polfinalnih srečanj končnice naprej lahko pride do hipne spremembe termina morebitne 4. in 5. tekme, ki sta sicer planirana v času nastopa Dobova na zaključnem turnirju.

Koledar tekmovanj za sezono 2020/2021.pdf ( kB), 25.02. 2021

Nadaljevanje 5. in 6.3.

Pri 2. SFL je spremenjen format tekmovanja. Namesto planiranega štirikrožnega sistema na začetku sezone se bo sedaj odigral dvokrožni sistem. Ostalo je torej še pet krogov. Po desetih odigranih krogih bo znan ''prvak'' 2. SFL, ki se bo neposredno uvrstil v 1. SFL v sezoni 21/22. Drugouvrščena ekipa se bo v dodatnih dveh srečanjih pomerila z devetouvrščeno ekipo 1. SFL, ne glede na jutrišnji zadnji krog 1. SFL je to ekipa Sevnice, za obstanek/uvrstitev v 1. SFL v sezoni 21/22. Pričetek tekmovanja s 6. krogom je prvi vikend meseca marca (5/6.3.).

Finalni turnir maja

V koledarju so tudi termini Futsal pokala Terme Olimia, ki se začne s tekmami osmina finala (igra se ena tekma) po že izvedenem žrebu in objavljenem razporedu. Namesto dveh tekem se v četrtfinalu odigra le ena tekma, domačin tekme bo določen na žrebu, kjer ni več nosilcev. Zaključni turnir se bo odigral v prvem vikendu meseca maja.

Tudi U19

Prvo nedeljo v marcu (7.3.) se nadaljuje tudi prvenstvo v kategoriji U19 s tekmami 6. kroga. V tem tekmovanju se bodo odigrale tekme po enokrožnem sistemu. Odigranih je pet krogov, sledi nadaljnjih osem krogov. Po 13 odigranih krogih se na podlagi končne lestvice prične s tekmami končnice, v kateri sta v uvodnih tekmah prosti prvo in drugouvrščeni ekipi, šesti se pomeri s tretjim in peti s četrtim. Zmagovalni ekipi se uvrstita v polfinale, kjer se priključita prva in drugouvrščena ekipa. Para sta 4/5 : 1 in 3/6 : 2. Prednost druge tekme ima vedno bolje uvrščena ekipa na končni lestvici (po 13. krogu). Način igranja je pokalni, dve srečanji, kjer napreduje, zmaga boljša ekipa v dveh srečanjih, pri čemer ima veljavo tudi več doseženih zadetkov gosteh.

ŽFL poteka po predvidenem koledarju in tukaj ni sprememb. Nastanejo lahko le v primeru reprezentančne akcije. Za tekmovanja mladih U17, U15 in U13 trenutno ni novosti. Izvajajo se lahko le treningi, ko bo znano kaj več, bodo klubi nemudoma obveščeni.

Tekst: Nzs.si
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.04.2021 | 1. SFL
  Po reprezentanci fokus na lige in pokal
  Tako bosta v petek na sporedu uvodni polfinalni tekmi 1. SFL. Dobovec bo doma gostil FC Bronx, Litija pa bo na prvi polfinalni tekmi pričakala vrhniški Siliko. Nadaljujejo se tudi ostala tekmovanja.
 • 07.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec z Barcelono v Zadru
  Evropska nogometna zveza Uefa je potrdila, da bo finalni turnir futsal lige prvakov za sezono 2020/2021 na sporedu v Zadru in ne v Zagrebu, kot je bilo sprva načrtovano. Za to potezo so se odločili na prošnjo hrvaške države.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Znani vsi polfinalisti, prvi tekmi 2. aprila
  Dobovec, Litija, Siliko in FC Bronx so že nocoj izkoristili prvo zaključno žogo in se uvrstili v polfinale 26. sezone 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – FC Bronx in FC Litija – Siliko, polfinale se prične 2. aprila. Prihodnji petek, 26.3., je rezerviran za osmino finala pokala Terme Olimia.
 • 19.03.2021 | 1. SFL
  Če ne danes, pa v torek
  Na www.futsal.si bomo prenašali obračun iz Ljutomera, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti FC Bronx. Trije gostje (Dobovec, Bronx in Litija) ter današnji domačin Siliko Vrhnika si lahko že danes zagotovijo nastop v polfinalu. V primeru, da bo potrebna 3. tekma, bo ta na sporedu v torek, 23. marca.
 • 18.03.2021 | 1. SFL
  Primorci v Ljutomer po polfinale 1. SFL
  „Vesel sem, da nam je uspel veliki preobrat na prvi domači tekmi, a morem priznati, da nismo bili pravi. Malo je manjkalo in bi šla tekma v drugo smer,“ se trener Bronxov Marko Hrvatin uvodoma ozre na prvo četrtfinalno tekmo, hkrati pa ne skriva veselja pred jutrišnjim vnovičnim obračunom! Škofjoti gostujejo v Ljutomeru, kjer bi ob drugi zmagi postali polfinalisti
 • 17.03.2021 | 1. SFL
  V petek kamere v Ljutomeru
  V petek se nadaljuje četrtfinale 1. SFL, na sporedu so štiri tekme. Tekmeci identični kot pred tednom dni, razlika je le v domačinstvu, to pot se igra v Zagorju, na Vrhniki, v Kobaridu ter Ljutomeru. Prav v Ljutomeru pa bodo tudi naše kamere, odkoder si boste lahko tekmo ogledali v neposrednem prenosu!
 • 12.03.2021 | 1. SFL
  V ŽIVO: Četrtfinale 1. SFL, 7. krog 2. SFL
  Doma so se zmag veselili Dobovec, FC Litija in KMN Bronx, v gosteh je bil uspešen Siliko. Vsi štirje nocojšnji zmagovalci so na pol poti do polfinala. Druge tekme četrtfinala so na sporedu 19. marca. Polfinalist bo ekipa, ki prva vknjiži dve zmagi.
 • 11.03.2021 | 1. SFL
  Ljutomerčani niso pozabili 40. minute v režiji Bronxov
  Za mesto v polfinalu 26. sezone 1. SFL se bosta v petek ob 20. uri, domačini pripravljajo tudi prenos tekme, pomerila domači KMN Bronx Škofije in gostujoči KMN Tomaž Šic Bar, soseda na lestvici rednega dela – bronxi so bili 4., tomaži pa 5.
 • 11.03.2021 | 1. SFL
  Ptujčani in Vrhničani prepričani v uspeh
  Igrali bomo agresivno, postavili se bomo visoko in jih tako tudi prijeli. Ne želimo dovoliti, da ritem igre prevzame Siliko in nas uspava, potem pa nas skuša razbiti z igralcem (vratarjem) v igri „5:4“ . Naša prednost je tudi daljša klop,“ napoveduje trener Ptujčanov Robert Grdović.
 • 11.03.2021 | 1. SFL
  Dobovec brez Novaka, Mlinše brez bele zastave
  V lov na naslov v 1. SFL se podaja tudi Dobovec, ki se bo v četrtfinalu pomeril z ekipo ŠD Mlinše, ki je v svoji krstni sezoni med prvoligaši prišla med osem najboljših.

DELI NA