Spletni prenos iz Lukovice nagrada in vzpodbuda za novinca v ŽFL

Pred ekipami v Ženski futsal ligi sta še dva kroga rednega dela – v soboto, 21.1., je na sporedu 13. krog. Ob 19. uri boste lahko na spletni strani www.futsal.si spremljali spletni prenos iz Lukovice, kjer se bosta merila dva novinca, domači FK Lukovica in FK Novo mesto.

Da bomo v soboto spremljali tekmo novink, ni naključje. Omenjen obračun je nagrada za trud obeh ekip, ki sta se izkazali v dosedanjem delu sezone in se potrdili kot stabilna člana Ženske futsal lige.

Ekipi sta se v tej sezoni že srečali – v 6. krogu je bilo 7:2 za Lukovico, ki na tekmo prihaja kot 5. ekipa lige, Novomeščanke so na 7. mestu.

Ženska futsal liga, 13. krog, 21.1.
ŽNK Vrhnika – ŠD Extrem (17.00)
KMN Slovenske gorice – ŽNK Celje (19.00)
FK Lukovica – FK Novo mesto (19.00) (spletni prenos na www.futsal.si
ŽNK Cerklje Šenčur – ŠD Košana (20.30)

Strokovna pomoč Klemna Duščaka

„Pripravljene smo na sobotno tekmo,“ pove Marika Prošek, ki vodi ekipo, hkrati pa je tudi igralka. Pravi, da to ni niti najmanj lahko, zato je še kako vesela, ker se je v strokovno delo kluba vključil Klemen Duščak. Član Dobovca pomaga z nasveti in pri treningu.

„Veselimo se sobotne tekme. Počaščene smo zavoljo spletnega prenosa, da se lahko tako predstavimo širši futsal javnosti. Potrudile se bomo, da se pokažemo v kar se da dobri luči. Da odigramo borbeno. V tej sezoni smo naša pričakovanja že presegle,“ dodaja naša sogovornica, ki potem pogled in misli usmeri proti sobotni preizkušnji: „Zavedamo se, da nas ne čaka lahko delo. Novomeščanke imajo zanimivo ekipo, v katero dodajajo nove igralke, kot ekipa napredujejo.“

Ekipa iz Lukovice je bogatejša za še eno ime, po novem bo za njih igrala tudi Lori Škulj, po poškodbi okrevajo Taja Vrhovnik, Karmen Ulbin in Azra Ahmetovič.

V Lukovico prihaja ekipa FK Novo mesto.

Dobra izkušnja

„Lukovica je letos že pokazala, da se je zmožna kosati tudi z najboljšimi. So zelo učinkovite v zaključku. Morale bomo biti pozorne na delo v obrambi, sicer bo lahko rezultat postal hitro precej neugoden,“ pa Eva Primc v imenu Dolenjk napove sobotno tekmo.

„Forma je solidna. Redno treniramo, volje za delo in želje po napredku ne zmanjka. Do naslednje sezone pa jo želimo vseeno ponesti kar nekaj stopničk višje. Glede na zastavljene cilje je sezona razmeroma uspešna, a si neglede na vse, nismo želele prejemati toliko zadetkov. To nam je odlična šola za prihodnjo sezono, v kateri si želimo, da bodo ključne napake iz letošnje sezone bolj ali manj odpravljene. V letošnji sezoni smo se seznanile s tekmovalnim sistemom, se prilagodile na trenažni in tekmovalni ritem ter spoznale nasprotnice. Od začetka sezone smo tudi v igri precej napredovale. Vseeno me veseli, da imamo še vedno ogromno prostora za napredek,“ Eva prizna, da je letošnja krstna sezona pod okriljem tekmovanj NZS-ja velika in dobra šola.

Tudi Novomeščanke pa se veselijo, da se jutri pokažejo širši publiki.
„Veseli nas, da je NZS omogočila spletni prenos. Ekipa dobi občutek, da je vloženo delo cenjeno tudi s strani drugih. Prenos bo sicer prinesel nekaj dodatne nervoze, a hkrati zagotovil še toliko večjo koncentracijo na igrišču. Želimo si, da bodo v tekmi, tako kot me same, uživali tudi gledalci,“ še doda Eva Primc.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.03.2023 | Državne futsal lige
  FK Dobovec in KMN Miklavž za naslov
  Minuli vikend smo dobili finalista tekmovanja mladih U15, pred nami začetek polfinala tekmovanja mladih U19.
 • 26.03.2023 | Državne futsal lige
  ŠD Košani bron, ŽNK Vrhnika četrta
  Ekipa ŠD Košane je bila tudi na drugi tekmi za 3. mesto boljša od ŽNK Vrhnike. Po zmagi v Pivki s 6:1 so varovanke trenerja Mihe Osojnika slavile tudi na Vrhniki (1:4) in osvojile bron. Vrhničanke sezono končujejo na 4. mestu.
 • 24.03.2023 | Državne futsal lige
  ŽNK Celje po preobratu
  ŽNK Celje je slavil zmago tudi na 2. tekmi finala, tokrat je bilo 3:4. Celjanke so povedle 0:2 v zmagah. Do današnjega uspeha so prišle po preobratu v zadnjih osmih minutah tekme, ko so zaostanek in vodstvo KMN Slovenske gorice 3:1 spreobrnile v zmago 3:4.
 • 24.03.2023 | Državne futsal lige
  Dobovec in KMN Miklavž do prednosti
  V minulih in prihodnjih dneh v tekmovanju mladih v znamenju tekem v kategoriji U17, začel se je polfinale v kategoriji U15. Polfinale mladincev pa se bo pričel 2. aprila.
 • 24.03.2023 | Državne futsal lige
  Nadaljuje se finale Ženske futsal lige
  S tekmo v Spodnjem Dupleku se danes nadaljuje finale Ženske futsal lige. Prva tekma je minulo soboto pripadla ekipi ŽNK Celje. Naslova prvaka se bo veselila ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage.
 • 19.03.2023 | Državne futsal lige
  ŠD Košana po prvi tekmi bližje bronu
  V Pivki se je s tekmo ŠD Košana – ŽNK Vrhnika začelo obračun za končno 3. mesto v Ženski futsal ligi. Po prvi tekmi, na sporedu bo še povratna na Vrhniki, pa boljše kaže ŠD Košani, aktualnim pokalnim prvakinjam.
 • 18.03.2023 | Državne futsal lige
  Celjanke povedle v finalu
  Ekipa ŽNK Celje je dobila uvodno finalno tekmo finalne serije 10. sezone Ženske futsal lige. Varovanke trenerja Draga Adamiča so s 3:1 doma premagale KMN Slovenske gorice. Druga tekma bo v Spodnjem Dupleku. Prvakinje bodo igralke ekipe, ki prej zbere tri zmage.
 • 18.03.2023 | Državne futsal lige
  Oplast v 39. minuti, ŠD Extrem lovi še dva naslova
  Medtem ko smo dobili prvaka v tekmovanju mladih U13 (Kix Ajdovščina) in tekmovanju mladih U17 (NK Ribnica), se nadaljuje končnica v tekmovanju mladih U15 in U19. Ekipe v U15 v nedeljo igrajo polfinalne tekme, v U19 pa se polfinale začenja 2. aprila.
 • 17.03.2023 | Državne futsal lige
  Začenja se finale ŽFL, prva tekma v Celju
  V Celju se v soboto začenja finale 10. sezone ženske futsal lige. Za 9. naslov (ena sezona zaradi COVID-19 ni bila končana) se bosta pomerili ekipi ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice. Prvakinje bodo igralke tiste ekipe, ki bodo prej zbrale tri zmage.
 • 17.03.2023 | Državne futsal lige
  Spletni prenos iz Sodražice
  S tekmami 20. kroga 2. SFL se bo danes sklenila sezona 2. SFL. Tekmi bosta v Sodražici in Ajdovščini. Obračun iz Sodražice tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.

DELI NA