Slovenke dobile tekmice v kvalifikacijah za Euro 2019

Danes je Evropska nogometna zveza Uefa v Nyonu opravila žreb (pred)kvalifikacij za 1. futsal evropsko prvenstvo članic, ki bo na sporedu februarja 2019. Slovenska reprezentanca bo pot na premierno prvenstvo Stare celine iskala na Hrvaškem!


23 reprezentanc

Kar 23 držav bo sodelovalo v prvih kvalifikacijah za prvo uradno žensko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Na prvenstvo se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe kvalifikacij, organizator tekmovanja bo znan naknadno.

V predkvalifikacijah bo nastopilo 10 ekip, ki bodo deljene v tri skupine, prvakinje turnirjev pa gredo v glavni del kvalifikacij, kjer se bo 16 ekip razdelilo v štiri skupine po štiri. Zmagovalke turnirjev kvalifikacij bodo prve udeleženke 1. evropskega prvenstva.

 

Slovenija direktno

Poleg Slovenije so se v glavni del kvalifikacij uvrstile še izbrane vrste Španije, Rusije, Portugalske, Kazahstana, Ukrajine, Italije, Srbije, Slovenija, Hrvaške, Madžarske, Češke, Romunije in Poljske plus tri kvalifikantke.

V predkrog (predkvalifikacije) gredo Slovaška, Belorusija, Nizozemska, Belgija, Finska, Moldavija, Švedska, Armenija, Litva in Severna Irska.

Turnirje glavnega dela kvalifikacij bodo tako gostile Španija, Portugalska, Ukrajina in Hrvaška, predkvalifikacije bodo potekale na Severnem Irskem, v Litvi in Moldaviji.


Predkvalifikacije za Euro 2019, 21. - 26.8. 2018

skupina A:
Nizozemska, Belgija, Švedska, Severna Irska

skupina B:
Slovaška, Finska, Litva

skupina C:
Belorusija, Moldavija, Armenija

Kvalifikacije za Euro 2019, 11. - 16.9. 2018

skupina 1:
Španija, Italija, Romunija, Poljska

skupina 2:
Rusija, Slovenija, Hrvaška, zmagovalka predtekmovalne skupine A

skupina 3:
Kazahstan, Ukrajina, Madžarska, zmagovalka predtekmovalne skupine C

skupina 4:
Portugalska, Srbija, Češka, zmagovalka predtekmovalne skupine B.

Izjave po žrebu:

Dejan Kramberger, selektor Slovenije:
„Z žrebom smo lahko zadovoljni. Dejansko je to skupina, kjer si lahko najlažje prvi ali pa četrti. V ostalih treh skupinah bi bili lažje 2. ali 3. Imamo konkurenco, s katero lahko igramo. Smo pa imeli malce smole, saj smo iz 3. in 4. bobna dobili najtežji možni tekmeci. A nič za to, na Hrvaško gremo po napredovanje!“

Tanja Vrabel, kapetanka Slovenije:
„Mislim, da smo dobili skupino, kjer smo lahko konkurenčne! Hrvaški futsal poznamo, morda so še največja neznanka Rusija, ki je favorit, a verjamem, da je premagljiva.“

Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS:
„Žreb je ponudil zanimive skupine. Morda lahko mislimo, kdo so favoriti, če so že postavljeni in imajo številko ena. A ne pozabimo: to so prve kvalifikacije za Euro 2019. Vsi veliko pričakujemo od teh kvalifikacij, tudi Slovenija! Po mojih podatkih igramo v Karlovcu, zato se nadejamo velike podpore iz Slovenije! Na tem mestu vabljeni vsi, ki ste že in še boste podpirali našo futsal reprezentanco!“

Ključni datumi za kvalifikacije za žensko evropsko prvenstvo:
5.7. žreb kvalifikacij in predkvalifikacij
21.8. - 26.8. predkvalifikacije
11.9. - 16.9. kvalifikacije
14.2. - 17.2. Euro 2019

Tekst: D.P.
Foto: Uefa.com

SORODNE NOVICE

 • 15.02.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Za evropski futsal naslov prvič tudi članice
  Na tekmovanju bo tudi dolgoletni mednarodni kontrolor in FIFA inštruktor Štefan Tivold, ki bo na Portugalskem nadziral sodnice (iz Španije, Italije, Rusije, Turčije in Irana), ki bodo sodile  na finalnem turnirju.
 • 07.07.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Generalka proti Srbiji
  Med 10. in 15. avgustom bodo igralke opravile priprave na Rogli, kjer bo poudarek na izboljšanju fizične pripravljenosti. 25. in 26. avgusta pa bo Slovenija odigrala še 3. in 4. uradno tekmo, paket srečanj pa bo tudi generalka za septembrske kvalifikacije. V Slovenijo konec avgusta prihaja Srbija, ki bo prav pri nas odigrala prvo uradno tekmo.
 • 04.07.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Upa na še več igralk in ugoden žreb za Euro 2019
  Če je bil kdo izjemno ponosen po tekmah na Slovaškem, je bila to zagotovo kapetanka futsal reprezentance Tanja Vrabel. Po uspešni nogometni karieri se je odločila, da se preizkusi v sodniških vrstah. A je vmes sprejela izziv in se preizkusila v futsalu. Ni ji žal. Redno obisku dodatne treninge futsal reprezentance in pogleduje proti Nyonu, kjer bo jutri Slovenija dobila tekmice v boju za Euro 2019!
 • 28.06.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Ženska futsal reprezentanca v pričakovanju žreba v Nyonu
  Evropska nogometna zveza Uefa je obelodanila gostitelje glavnega dela kvalifikacij za sploh prvo evropsko futsal prvenstvo članic. Turnirje glavnega dela kvalifikacij bodo tako gostile Španija, Portugalska, Ukrajina in Hrvaška.
 • 25.06.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Ni počitka, ker želijo na Euro
  Kljub „počitnicam“ pa še naprej tedenske treninge opravlja ženska futsal reprezentanca. Selektor Dejan Kramberger in njegova pomočnica Andreja Prek na vadbi posvečata pozornost izboljšavi vseh taktično – tehničnih elementov, med 11. in 15. avgustom pa sledijo priprave, kjer se bo izboljšala še fizična pripravljenost
 • 21.06.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Slovenija v glavni del kvalifikacij
  Slovenska ženska futsal reprezentanca zavzeto nadaljuje s treningi in pripravami na novo sezono. Petega julija pa bo naša reprezentanca, ki jo vodi selektor Dejan Kramberger, dobila tekmice v kvalifikacijah, ki bodo potekale v dveh delih.
 • 07.06.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Kar 23 držav v lov na Euro, med njimi tudi Slovenija
  Prihodnji mesec, točneje 5. julija, bo v Nyonu opravljen žreb kvalifikacijskih skupin za Euro 2019. Predkrog kvalifikacij (tam Slovenije ne bo) bo na sporedu med 21. in 26. avgustom, glavni del kvalifikacij pa med 11. in 16. septembrom. Finalni turnir, kjer bomo dobili prve evropske prvakinje, bo igran med 14. in 17. februarjem 2019!

DELI NA