"Igranje za Slovenijo mi je predstavljalo veliko čast!"

Ženska futsal reprezentanca bo prihodnji teden odigrala tekmi proti Franciji, Tekmi bosta v torek, 20.2. (Športna dvorana Prve gimnazije Celje (17.30)), in v sredo, 21.2. (Športna Dvorana Slovenske Konjice (17:00)). Tekma v Celju pa bo tudi tekma slovesa za kapetanko Sergejo Kos, ki bo sklenila svojo bogato reprezentančno pot. V Celju bo odigrala svojo 40. tekmo v dresu Slovenije.

Ženska futsal reprezentanca:

Celje, 20.2.
Slovenija – Francija (17.30) (prenos na Šport TV)

Slovenske Konjice, 21.2.
Slovenija – Francija (17.00) (prenos na Šport TV)

Pred domačimi navijači

„Od reprezentančne akcije pričakujem dve dobri tekmi. Na eni strani bodo Francozinje motivirane za učinkovito predstavo na svoji prvi uradni tekmi v gosteh, na drugi strani bodo pri nas razlog za dodatno motiviranost domači navijači. Pričakujemo polno dvorano in glasno podporo s tribun,“ napoved pred tekmo začne kapetanka Sergeja Kos, ki se zaveda, da končuje z nastopi v dresu Slovenije.

Pomirjena z odločitvijo

„Zame bo ta akcija zagotovo posebna. Občutki so mešani, kar logično sovpada z dejstvom, da bom odigrala svojo zadnjo tekmo za slovenski grb. S svojo odločitvijo sem pomirjena, spomini in nostalgija pa bodo zagotovo predvsem v torek razlog za cmok v grlu. O tem sem razmišljala dolga dva meseca, pri čemer sem skoraj vsakodnevno spremenila svojo odločitev. Za odhod sem se odločila, ker čutim, da imam dovolj. Mislim, da sem ekipi v vsem tem času dala vse, kar sem ji lahko. Izpustila nisem nobenega reprezentančnega zbora in to bo moja štirideseta tekma za slovenski grb,“ je pojasnila svoje razloge.

Recept za uspeh

„Že 12 let vse svoje aktivnosti prilagajam futsalu, sedaj pa si želim zastaviti nove cilje in izzive. Zapuščam reprezentanco z velikim potencialom. Strokovni štab je visoko motiviran in odlično podkovan. Če bodo igralke disciplinirane in bodo sledile njihovi viziji, lahko dosežejo marsikaj. Želim jim, da ohranijo oz. nadgradijo enotnost, timski duh in pripadnost. Skupaj s fizično in psihološko pripravo na treninge in tekme je to zagotovo recept za uspeh,“ še pove kapetanka.

„Od ustanovitve reprezentance do danes se je spremenilo marsikaj. Predvsem pogoji za delo, organiziranost in homogenost ekipe. Vse to se kaže v napredku ekipe, saj smo v zadnjih letih res naredili več korakov naprej in se izboljšali v mnogih segmentih igre. Igranje za Slovenijo mi je predstavljalo veliko čast. Tudi po vseh teh letih mi petje himne ob boku svojih soigralk naježi kožo in požene kri po žilah. Hvaležna sem selektorju, da mi je dodelil vlogo kapetanke, ter svojim soigralkam za izkazano zaupanje. Vsi trenutki s slovenskim grbom na prsih mi bodo zagotovo ostali v spominu do konca življenja,“ se Sergeja Kos še enkrat ozre na odigrano v dresu Slovenije.

Na tem mestu lahko zapišemo še: Sergeja, hvala za vse!

Ženska futsal reprezentanca je do danes odigrala 41. uradno tekmo: zbrala je 10 zmag, šest remijev in 25 porazov.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 29.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju žreba kvalifikacij za SP 2025
  Prihodnje leto bo potekalo 1. svetovno prvenstvo v futsalu za ženske. Za naslov svetovnih prvakinj se bo merilo 16 ekip. Zdaj je že jasno, da bo v evropskih kvalifikacijah sodelovalo 26 reprezentanc. Med njimi so tudi države, ki bi želele gostiti uvodno svetovno prvenstvo.
 • 20.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  Danes in jutri proti Franciji
  Tekmi tako Sloveniji kot Franciji služita kot del priprav na kvalifikacije za prvo izvedbo svetovnega prvenstva v futsalu za ženske, ki ga organizira Fifa prihodnje leto. Kvalifikacije se začnejo oktobra letos.
 • 19.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  Reprezentanca vabi v Celje in Slovenske Konjice
  Minuli vikend se je zbrala ženska futsal reprezentanca, ki se bo v torek in sredo pomerila s Francijo. Tekmi bosta v torek, 20.2. (Športna dvorana Prve gimnazije Celje (17.30)), in v sredo, 21.2. (Športna Dvorana Slovenske Konjice (17:00)).
 • 15.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  Članice vabijo na tekmi proti Franciji
  Varovanke selektorja Draga Adamiča se bodo v Celju in Slovenskih Konjicah pomerile s Francijo, ki bo odigrala sploh prvi dve uradni reprezentančni tekmi v gosteh.
 • 11.02.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju tekem proti Franciji
  Z delom in akcijo nadaljuje ženska futsal reprezentanca. Varovanke selektorja Draga Adamiča se bodo dvakrat doma pomerile s Francijo. Znan je seznam igralk, na katere računa selektor.
 • 25.01.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  Domačinkam ostalo več moči
  „Energetsko nismo bili pravi. Nismo bili isti kot dan popreje. Portugalska je bila na identični ravni, morda še za odtenek boljša,“ je uvodoma povedal selektor Drago Adamič, ki je tekmo začel v postavi Barbara Lah, Tina Jesenovec, Ines Ermenc, Anja Ložar, Anja Žvokelj. V ekipi je manjkala kapetanka Sergeja Kos, ki je zbolela.
 • 23.01.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  Remi na prvi tekmi
  „Za nami je super prva tekma. Čestitke puncam, ki so odgarale fenomenalno celo tekmo v obrambi. V napadu smo bili dokaj nevarni. Predvsem pa smo bili potrpežljivi. Jutri pričakujem identičen pristop, priložnost bodo dobile tudi igralke, ki so igralke manj ali sploh ne. Zanima me tak pristop in dober rezultat,“ je po tekmi povedal selektor Drago Adamič.
 • 17.01.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
  Najprej Portugalska, potem Francija
  Prvi preizkušnji v letu 2024 čakata tudi žensko futsal reprezentanco. Selektor Drago Adamič je obelodanil seznam igralk, na katere računa na dveh prijateljskih srečanjih z reprezentanco Portugalske do 21 let. Tekmi se bosta odigrali v mestu Tavira na Portugalskem.
 • 10.12.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po tekmah na Švedskem pohvalil igralke
  Ženska futsal reprezentanca je na Švedskem odigrala še drugo od dveh prijateljskih tekem. Če je uvodoma klonila s 10:1, je v drugo pokazala precej boljši obraz, 2:0 je bilo za domačinke.

DELI NA