23.09.2020 | 1. SFL
Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju

Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.

1. SFL, 3. krog, 25.9.
KMN Oplast Kobarid – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na na spletni strani www.futsal.si)
FC Hiša daril Ptuj – ŠD Mlinše (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.00)
FC Litija – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
FK Dobovec – FK Dobrepolje (20.00)

Zaupa jim

„Delali smo, nocoj smo spet trenirali. Vse gre po načrtu, pripravljamo se na Oplast,“ pravi Mile Simeunovič, trener Silika. Za vikend so bili igralci prosti, a so dobili nasvet, da naredijo kaj zase. „Ne dajem jim prav posebnih navodil, kaj morajo narediti. Sem pa prepričan, da storijo kaj zase, da ne počivajo od četrtka do ponedeljka,“ nadaljuje Simeunovič, ki je zagotovo pričakoval kako točko več na računu, lestvici.

Več pričakuje od Berzelaka

„Glede na odigrano imamo premalo točk. Igra se za gole. Zagotovo pa jih prejemamo preveč (kar sedem v uvodnih dveh tekmah; op.a.). V minulih sezonah smo bili znani po eni boljših obramb v 1. SFL. Za to vidim razlog predvsem v tem, da je Nejc Berzelak zadnjih dve tekmi odbranil pod nivojem, ki smo ga vajeni. Tu imamo največ rezerve,“ opozarja Simeunovič, ki pa je vesel, da je Berzelak dobil vabilo v člansko reprezentanco, v nedeljo pa je tudi branil na tekmi proti Srbiji.

Na Vrhniki so vse misli usmerjene v Kobarid. „Oplast je na nivo sestavil borbeno in hitro ekipo, vidi se vpliv futsal šole FSK Stripy. Dejansko so združili izkušnje in mladost, Zoran Tesko to zdaj povezuje,“ o petkovem tekmecu spregovori trener Simenovič, ki se zaveda, da ne smejo spet prejeti toliko golov, dva že, štiri nikakor ne!

Prehitro se zadovoljijo

„Imamo problem, ki ga rešujemo že od lani – ko povedemo, kar popustimo. Ne igramo naprej. Če smo dosegli četrti gol, ne lovimo petega... Prehitro se zadovoljimo, pobudo prepustimo. Kot da je konec,“ pa opozarja Simeunovič, ki bo s spremembo začel pri sebi – v prihodnje bo bolj energičen, ko se ekipa znajde v tej situaciji.

„Gostovanje v Kobaridu je zahtevno: naprej je treba tja priti, potem še odigrati. V zadnjih dveh sezonah nam je uspevalo,“ se tudi to pot Simeunovič nadeja dobri beri v Posočju. Edini poraz so doživeli 24.2. 2017. Je pa verjetno še svež spomin na zadnji polfinale pokala Terme Olimia - Oplast je slavil zmago s 4:1.

Tekme Oplasta in Silika v Kobaridu:
KMN Oplast Kobarid – FK Siliko 1:1 (20.12.2019)
KMN Oplast Kobarid – FK Siliko 1:6 (19.10.2018)
KMN Oplast Kobarid – FK Siliko 2:2 (16.2.2018)
KMN Oplast Kobarid – FK Siliko 5:3 (24.2. 2017)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Za primat ob Savi
  „V Litijo odhajamo morda celo v nepravem času, saj bodo po porazu na Vrhniki zelo motivirani. Čaka nas tekmec, ki ima izredno individualno kvaliteto, zelo so močni na položaju sidraša, precej zadev lahko rešujejo posamično,“ opozarja Gačnik, ki pa se zaveda, da njegova ekipa ni pod pritiskom, ampak se gre v Litijo učiti.

DELI NA