Siliko in Litija v polfinale, znana para četrtfinala

S tekmami 13. kroga se je sklenil redni del tekmovanja mladih U19. Zdaj je jasno, da sta si direktno mesto v polfinalu priigrala Siliko in FC Litija, v četrtfinalu pa so še KMN Bronx, KMN Meteorplast, ŠD Extrem in FK Dobrepolje. Prvih šest klubov bo obračunalo za naslov državnega prvaka. Četrtfinale se začne v nedeljo, 16.5.

Tekmovanje mladih U19, 13. krog, 9.5.
ŠD Mlinše – KMN Sevnica 1:7
KMN Meteorplast – FC Litija 0:3
FK Trzin – FK Dobovec 3:5
FC Hiša dail Ptuj – Senčila Sevnica Oplotnica 2:6
Siliko Fortrade – KMN Tomaž 9:2
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije 1:4
FK Dobrepolje – ŠD Extrem 4:9

Lestvica strelcev po 13. krogu:
Marko Bjelčević (FC Litija) 30
Aljaž Goznik (KMN Meteorplast) 25
Nejc Albreht (FK Dobrepolje) 22

Tekmovanje mladih U19, četrtfinale, 1. tekma, 16.5.
ŠD Dobrepolje – FC Bronx Škofije
ŠD Extrem – KMN Meteorplast

Tekmovanje mladih U19, četrtfinale, 2. tekma, 19.5.
FC Bronx Škofije – FK Dobrepolje
KMN Meteorplast – ŠD Extrem

V polfinale napreduje ekipa, ki bo boljša v seštevku dveh tekem.

Na krilih mladcev iz članske ekipe

Litija si je mesto v polfinalu priigrala z zmago proti neposrednemu tekmecu. V Ljutomeru so bili na krilih prvoligaškega trojca Marko Bjelčević, Timotej Debeljak, Patrick Osredkar boljši od KMN Meteorplasta, 3:0 je bilo. Bjelčević pa je redni del lige sklenil kot vodilni strelec.

Prvak rednega dela Siliko Fortrade je z 9:2 premagal KMN Tomaž. Tobija Kavčič je poskrbel za vrhniško vodstvo, Žan Meško pa je v 6. minuti poravnal. Temu sta sledila hitra gola Mihe Carja in Žige Susmana, Vrhničani pa so do konca tekme potrdili „enico“ pred končnico. Po dva gola so poleg Kavčiča dosegli Matej Gnezda, Žiga Susman in Blaž Nartnik.

Obračun osme in devete ekipe tekmovanja se je končal z zmago Senčil Senica Oplotnica, ki so s teniških 6:2 slavili na Ptuju. Gostje so vse rešili že v prvem polčasu, ki so ga dobili z 1:6, Timotej Justinek je prispeval dva gola.

Primorsko čast v končnici bo branil FC Bronx, ki je danes gostoval v Kobaridu in s 4:1 porazil Oplast. Škofjoti so v 5. minuti vodili 0:3, Žiga Kneževič Mrak in Domen Ličen sta zadela za bronxe, domačin so si en gol zabili sami. V drugem delu sta bila dosežena še dva gola, na vsaki strani po eden.

Z zmago Dobovca (3:5) se je sklenila tekma med 11. in 12. ekipo lige. S štirimi goli se je izkazal Medej Podlesnik.

Sevničani do prestižne zmage

Za presenečenje je poskrbela Sevnica, ki je sezono sklenila na 10. mestu. A je z zmago v Zagorju pokvarila načrte ŠD Mlinšam, ki bi jim zmaga odprla vrata v končnico. A nič od tega. ŠD Mlinše bo sezono sklenil na 7. mestu. Domačini so povedli v 3. minuti, zabil je Patrik Božjak. Do 17. minute se rezultat ni menjal, potem pa je na 1:1 izenačil Leon Bajc, ki je v nadaljevanju zabil za 1:2 in 1:3. Domačini so poizkusili vse, Sevnica pa je to izkoristila in na koncu zmagala s 7:1.

Po nekaterih projekcijah bi morala lokalni derbi odločati o potniku v končnico, a zavoljo zmage Sevnice v Zagorju temu ni bilo tako. Tako FK Dobreplje kot ŠD Extrem sta se uvrstila v boj za naslov. Tekma pa se je končala z zmago ŠD Extrema. V domači vrsti se je s tremi goli izkazal Nejc Albreht, Peter Kaplan je zabil enega več za goste.

Tekst: D.P.
Foto: FC Litija

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2021 | Državne futsal lige
  Siliku zlato, Bronxu srebro, Litiji bron
  Gostje s Škofij so podjetno začeli in povedli 0:1 in 1:2. Jure Suban in Tobija Kavčič pa sta zadela za 2:2 in 3:2, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa. V 31. minuti je Siliko povedel 4:3, potem pa popustil. Gostje so to izkoristili in dosegli tri zaporedne gole za končnih 4:6. Za morebiten dokončen preobrat pa jim je zmanjkalo časa.
 • 12.06.2021 | Državne futsal lige
  ŠD Extrem novi državni prvak
  Ekipa ŠD Exrtem je novi državni prvak v kategoriji do 17 let, drugo mesto je pripadlo KMN Meteorplast, bron pa FK Siliko. Jutri, v nedeljo, bodo razdeljene in podeljene še kolajne in pokali v kategoriji mladih U19.
 • 09.06.2021 | Državne futsal lige
  V pričakovanju končnih odločitev
  H koncu gre tudi tekmovanje mladih U17, pred nami je še zadnji 9. krog, ter neodigrana tekma 1. kroga, v kateri se bosta danes pomerila v tem hipu vodilni KMN Miklavž in tretjeuvrščeni ŠD Extrem. V igri za vrh ostaja tudi KMN Meteorplast.
 • 07.06.2021 | Državne futsal lige
  Siliko in Litija do pomembnih zmag v gosteh
  Siliko Fortrade in FC Bronx Škofije se borita za naslov državnega prvaka v tekmovanju mladih U19. Po prvi tekmi, prvem polčasu, boljše kaže Vrhničanom, ki so na Škofijah dobili prvo tekmo s 7:2.
 • 31.05.2021 | Državne futsal lige
  Siliko in Bronx za naslov
  Siliko Fortrade in KMN Bronx Škofije sta finalista državnega prvenstva tekmovanja mladih U19. Uvodni tekmi sta se končali z remijema, v nedeljo pa so Vrhničani za mesto v finalu doma s 6:2 premagali KMN Meteorplast, FC Bronx pa je slavil zmago v Litiji (5:7).
 • 24.05.2021 | Državne futsal lige
  Nihče si ni nabral razlike
  Za nami sta uvodni polfinalni tekmi tekmovanja mladih U19. KMN Meteorplast in FK Siliko sta remizirala v Ljutomeru (3:3), neodločeno pa je bilo tudi na Škofijah med domačini in FC Litija (4:4). Povratni tekmi bosta v nedeljo, 30. maja.
 • 20.05.2021 | Državne futsal lige
  Četverica v lov na naslov
  Siliku in Litiji sta se v polfinalu tekmovanja mladih U19 pridružila še FC Bronx Škofije in KMN Meteorplast. Drugače zapisano: med štiri so ekipe, ki so redni del končale na teh mestih. Polfinalna para sta KMN Meteorplast – Siliko Fortrade in FC Bronx Škofije – FC Litija.
 • 19.05.2021 | Državne futsal lige
  Gneča pri vrhu tekmovanja mladih U17
  V maju se nadaljuje tudi tekmovanje mladih U17, kjer tekmuje devet ekip. Po petih nepopolnih krogih imajo na vrhu po devet točk ekipe KMN Tomaž, ŠD Extrem ter Siliko Atet rent a car. Na 4. mestu je KMN Meteorplast, ki je še edina neporažena ekipa v ligi. Postojnčani pa so edini, ki so po štirih tekmah brez točke.
 • 18.05.2021 | Državne futsal lige
  Favorita do prednosti v gosteh
  Kvartet ŠD Extrem, KMN Meteorplast, FK Dobrepolje in FC Bronx Škofije se bori za dve prosti mesti v polfinalu tekmovanja mladih, kjer sta že FK Siliko in FC Litija. Po prvih četrtfinalnih tekmah boljše kaže KMN Meteorplastu in FC Bronx Škofije.

DELI NA

0