23.05.2024 | 1. SFL
Sezono bodo končali pred kamerami in polno dvorano

„Premor nam je koristil, prav nam je prišel, saj smo posanirali male poškodbe in se regenerirali. Dva meseca igramo s petimi oz. šestimi igralci. Čas od prve do druge tekme pa smo namenili tudi taktični pripravi na povratno tekmo,“ napoved povratne tekme za 3. mesto začne trener Nik Jelič, ki uspešno vodi THE Nutrition Extrem. Ekipi iz Sodražice in Kobarida sta na prvi tekmi v Sodražici remizirali, 2:2 je bilo. Druga tekma bo v petek, 24.5, ob 19. uri, v Kobaridu, tudi v neposrednem prenosu na Futsal.si.

Komu bron?

Bron bo osvojila ekipa, ki bo v skupnem seštevku obeh tekem dosegla več golov.

Pričakuje boljše in več

„V Sodražici smo odigrali najslabšo tekmo do sedaj pod mojim vodstvom, zato pričakujem reakcijo igralcev,“ pa se je na prvo tekmo odzval trener Jaka Sovdat, trener Oplasta.

Za 3. mesto 1. SFL:

1. tekma, 10.5.
THE Nutrition Extrem – KMN Oplast Kobarid 2:2
 (1:1)
1:0 Gregorič (2.), 1:1 Logar (8.), 2:1 Totošković (23.), 2:2 Kovačič (39.)

2. tekma, 24.5.
KMN Oplast Kobarid – THE Nutrition Extrem (19.00) (spletni prenos na Futsal.si)

Radi bi bron

THE Nutrition Extrem je najprijetnejše presenečenje letošnje sezone, Oplast pa s svojimi igrami v 2. sezone ne zaostaja prav veliko. 

Sodražani so lani postali prvaki 2 . SFL, letos pa se borijo za bron. „Res je ta sezona super, lani smo bili v 2. SFL, letos pa takole. Veseli smo, ker imamo možnost, da se borimo za bron. Ta medalja bi bila češnja na torti. Medaljo in pokal za 3. mesto bi radi prinesli domov,“ poudari Jelič, ki pohvali tudi konkurenco.

Hvali Oplast

„Odkar so menjali trenerja, igrajo precej bolj disciplinirano. Zelo malo golov prejmejo, kar je dober znak. Tudi Dobovec je imel težave z njimi. Jaka Sovdat je pustil močan pečat v igri Oplasta. Igrajo moderen futsal. Verjamem, da je to šele začetek njihove poti. Imajo pa v primerjavi z nami daljšo klop, nevarni so v igri s sidrašem,“ nadaljuje Jelič, ki je pred zadnjo tekmo sezone ostal brez Anžeta Žlindre, ki se je poškodoval na treningu. Domačini bodo brez kaznovanega Tineta Šturma.

„Skušali ga bomo nadomestit z enim od mladih igralcev. Vem, da nas v Kobaridu čaka podobno zahtevna tekma. Malce bolj smo se pripravili na njihovo igro z vratarjem v polju, ne odstopamo pa od svojega presinga in visokega pokrivanja,“ se Jelič ozre na tekmo.

Kar sedem let

„Kar sedem let igralci Oplasta niso osvojili medalje v članski konkurenci. Že ta podatek mora biti dovolj velik motiv, da na tekmo pridejo z energijo, ki nas je krasila dosedaj, agresivni, borbeni in odločni, da tekmo zmagajo,“ pa pove Jaka Sovdat, ki je med sezono sedel na klop moštva iz Kobarida.

Polna dvorana

Tudi tokrat se obetajo polne tribune kobariške športne dvorane.
„Kot slišim, bo dvorana spet polna. Zato bi morali fantje leteti po igrišču, saj te ta atmosfera ponese, in želim si, da nas ponese do medalje,“ na temo navijačev in poln dvorane pove Jaka Sovdat, Nik Jelič razkrije: „Naša ekipa odhaja v Posočje že danes, jutri je tekma že ob 19. uri. Naši navijači pridejo v petek. Verjamem, da bomo imeli vnovič pravo podporo!“

Tekst: D.P.
Foto: M.V./THE Nutrition Extrem

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA