19.11.2021 | 1. SFL
S prvim strelcem lige nad vodilnega, Bronx želi zmago, Mlinše po presenečenje

Pred nami je 10. krog 1. SFL, za točke se bodo borili v Litiji, Rogaški Slatini, Kopru in na Škofijah. Prosta pa je ekipa KMN Meteorplasta Šic bar, ki je minulo sredo v preloženi tekmi osmine pokala Terme Olimia slavila v Ajdovščini (1:7) in se prebila v četrtfinale futsal pokala.

1.SFL, 10. krog, 19.11.
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FK Dobovec – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
Siliko Vrhnika – ŠD Mlinše (20.30)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.45)

Test za ligo prvakov

Vodilni Dobovec doma čaka FC Hišo daril Ptuj. Prve medsebojne letošnje tekme v Dobovcu niso pozabili, Ptujčani so vzeli evropskemu Dobovcu dve točki. »Tudi ta remi na Ptuju bo dodaten motiv za nas,« pravi trener Dobovca Kujtim Morina, ki pohvali svojo ekipo, ki je po njegovi oceni zrasla v formi. »Ptujčane spoštujemo, so kvalitetna ekipa. Nas pa zanima zmaga. To je tudi neke vrste generalka, zadnji test za nas pred skorajšnjim igranjem elitnega dela lige prvakov. Prihodnji petek smo prosti v 1. SFL,« pove Morina, ki je imel zavoljo reprezentančnih obveznosti nekaj manj fantov na treningu. Teo Turk in Klemen Duščak sta branila barve Slovenije, Luka Perić (pred prvo tekmo je dobil udarec v gleženj in ni igral), Vedran Matošević in Tihomir Novak pa so bili v dresu Hrvaške.  Se pa v ekipo Dobovca po poškodbi mišice vrača kapetan Rok Mordej (na prijateljski tekmi proti KMN Jesenje je minule dni že dobil nekaj minut), dobro pa okreva tudi Žiga Čeh.

Nekaj težav s poškodbami in boleznijo je tudi v taboru Ptujčanov, ki jih vodi takisto hrvaški trener Robert Grdović. »Ni kaj dodati, v petek se merimo s favoritom, ki pa smo ga v prvem krogu malce presenetili. Želim si, da smo tudi tokrat na nivoju,« se nadeja trener Grdović, ki priznava, da so imeli zadnjih 15 dni precej težav z zdravjem. »Kako igrati? Agresivni moramo biti, naš adut je tudi (pol)protinapad,« navrže Grdović, ki je imel v reprezentanci dva igralca Tilna Gajserja in Jeremyja Bukovca. Nevarnost za gol Dobovca bo Grdovićev rojak Dario Markić, z desetimi goli vodilni strelec 1. SFL.

Oslabljeni Oplast

Litija (na 3. mestu s 17 točkami) na svojem parketu gosti Oplast (5. mesto in osem točk), na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni je bilo 2:2 v Posočju. Ekipi vodita prijatelja in sodelavca iz reprezentance U19: Andrej Dobovičnik je na krmilu Litije, Matej Kavčič pa pri Oplastu. »Predvsem moramo videti na polovici sezone, kdo lahko in kdo ne kaj dodatno žrtvuje in naredi za klub,« se Dobovičnik priduša nad dejstvom, da nekateri igralci zavoljo službenih obveznosti ne morejo biti redno prisotni na treningu. Trdi, da tako ni moč kvalitetno graditi in delati dalje. Mu je pa jasno, da je gradnja ekipe proces, za katerega se je odločil in v njem uživa. Hrabrijo ga dejstva, da igra počasi dobiva obrise, ki si jih sam želi videti. Občasno pa pogleduje ob rok parketa, kjer pridno teka in nabira kilometre poškodovani Igor Osredkar, ki pa naj bi bil v prvih dneh januarja nared za vse napore in igre.

»Odhajamo na zelo težko gostovanje, čeprav bodimo pošteni, je zelo lažje kot tisto pri Dobovcu,« se proti poti ozre trener Oplasta Matej Kavčič, ki se zaveda, da ima svoje adute, a tudi težave. Med slednje sodita poškodbi Roka Beštra (zlomljen nos na tekmi proti Dobovcu) in Danija Vulikiča, po bolezni se počasi vrača Nejc Kovačič»Merili se bomo z ekipo, ki kvalitetno dela,« meni Kavčič, ki se zaveda, da so bili na začetki sezone v ekipi vsi polni elana, pa tudi motiva, da se proti Litiji izkažejo. »Zdaj smo v taki fazi, ko so se neke stvari utekle, morda smo celo malce padli, svoje pa so naredili poškodbe,« pojasni stanje in občutje z jasno željo, da se iz Litije ne vrnejo praznih rok.

Primorce zanima le zmaga

V Kopru spet derbi spodnje polovice. Bronx, zaseda 9. mesto, je prejšnji teden izgubil proti Mlinšam, danes gosti Dobrepolje, ki je osmo. Bronx je zbral tri točke v treh remijih in je še edina ekipa v ligi brez zmage. Na svojo 2. zmago v sezoni pa čaka Dobrepolje, ki pa je bilo v 1. krogu boljše prav od Bronxa.

»Smo OK po porazu, ki ga nismo želeli. V tem tednu smo se dobro pogovorili, še vedno si med sabo zaupamo,« je jasen trener Bronxa Damir Pertič, ki se zaveda, da njegova ekipa potrebuje točke in da lažje igra na tekmah, ko se od nje pričakuje manj. »Na ključnih tekmah proti Mlinšam, v gosteh proti Dobrepolju in Meteorplastu, nismo dali od sebe vsega, kar zmoremo: največ rezerve je pristopu in želji. To je pri tekmah z ekipami našega ranga ključno,« trdi Pertič, ki se ozre tudi na tekmo 1. kroga, ko so v Dobrepolju vodili 3:0 in na koncu izgubili 3:4. »To je bila tekma, ko smo samega sebe šokirali. A danes bo to drugačna tekma. Spoštujemo vsakogar, a danes je tekma, ki jo moramo dobiti!« sklene Damir Pertič.

Sproščene Mlinše na Vrhniko

Drugouvrščeni Siliko čaka sedmoplasirani klub lige ŠD Mlinše. »Pred nami je podobna tekma kot proti Meteorplastu Šic bar. Vidi se, da smo padli oz. nismo na nivoju formu, kot smo bili. Če bomo odigrali kot zadnji petek, bomo težko prišli do treh točk,« se Mile Simeunovič, trener Silika ozre na minuli petek in domači remi proti KMN Meteorplastu Šic bar. Ta petek bi Siliko rad več, najraje vrnitev nas zmagovalna pota. Domači publiki se bo predstavil tudi domači igralec Max Vesel, ki je minule dni navdušil z igro v dresu članske vrste Slovenije proti Hrvaški.

ŠD Mlinše na Vrhniko prihaja precej razbremenjeno po zmagi proti Bronxu v Kopru. »Lažje se diha,« prizna trener Gregor Ceglar. »V ekipo se je vrnila samozavest, pred nami pa je luštno gostovanje  na Vrhniki,« nadaljuje Ceglar.

»Domačima poznamo, letos igrajo super, v tej sezoni so s trenerjem Miletom Simeunovičem naredili velik korak naprej v ofenzivi. Po drugi strani nam ležijo. Znamo se jim postaviti, v tekmo pa gremo z jasno željo po presenečenju, saj imamo recept za njihovo igro,« napove trener Ceglar. Ob tem ne pozabimo omeniti:  v 1. krogu letošnje sezone 1. SFL je bilo 6:8 za Siliko v Zagorju, odločitev o zmagovalcu pa je bila dosežena med 36. in 40. minuto!

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 29.11.2021 | 1. SFL
  Na Češkem dostojno zastopati slovenski futsal
  Dobovec se bo od srede, 1.12., do sobote, 4.12., na Češkem v skupini C pomeril z Barcelono, Plznom in ekipo Halle-Gooik. Prav češki predstavnik gosti eno od štirih skupin elitnega dela lige prvakov, v tem delu tekmovanja pa je Dobovec že petič, sicer pa četrtič zapored.
 • 27.11.2021 | 1. SFL
  Prvak na Češkem brez Mordeja in Čeha
  Slovenski državni prvak Dobovec v teh dneh potuje na Češko, kjer v sredo, 1.12., začenja z nastopi v elitnem delu lige prvakov. Žal pa vodilna ekipa 1. SFL na Češkem ne bo nastopila v optimalni zasedbi. Že prej poškodovanemu Žigi Čehu se je vnovič pridružil kapetan Rok Mordej.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  Litiji derbi, do zmag še Siliko in KMN Meteorplast, remi v Kobaridu
  Tekma meseca, derbi 12. kroga 1. SFL, je z 2:1 dobila Litija. V Kobaridu KMN Oplast in FC Bronx sta remizirala, Siliko se iz Dobrepolja vrača z zmago, v gosteh do treh točk tudi KMN Meteorplast Šic bar. V tem krogu je bil prost FK Dobovec, ki v sredo pričenja z nastopom v elitnem delu lige prvakov na turnirju na Češkem.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  V Zagorju, v Kobaridu in Dobrepolju, kamere na Ptuju
  »Igra Bronxa se ne odraža v številu točk in stanju na lestvici 1. SFL. Zato so vredni še toliko večjega spoštovanja,« začne trener Oplasta Matej Kavčič, ki spomni na eno in ključno ime: »V ekipi Bronxa je ogromno odvisno od kapetana Nika Zajca. On je tisti motor. Če ga ustavimo, smo limitirali goste. Ni pa Bronx le Nik Zajc, je pa glavni,« navrže Kavčič, ki uspeh svoje ekipe gradi na domačem terenu in agresiji, ki jo kažejo v svoji dvorani.
 • 25.11.2021 | 1. SFL
  Proti Litiji po točke za skok proti vrhu
  Ptujčani so bili lani hit rednega dela sezone. Po nekaj slabšem začetku pa tudi v tej sezoni opozarjajo nase. Pred 11. krogom 1. SFL in tekmo meseca v njihovi dvorani zasedajo 4. mesto z jasno željo, da se dvignejo za mesto ali dve. Lažje jim bo, če doma premagajo Litijo.
 • 24.11.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami vlogo favorita prepuščajo Ptujčanom
  Tokratni petek ne prinaša le štirih krasnih tekem, ampak tudi tekmo meseca. Kamere bodo tokrat na Ptuju, kjer se bosta pomerila drugouvrščena Litija in četrtouvrščena Hiša daril Ptuj. Obračun boste lahko spremljali na spletni strani futsal.si.
 • 23.11.2021 | 1. SFL
  Dobovec teden dni loči do elitnega dela lige prvakov
  Prihodnji teden se nadaljuje evropska futsal klubska sezona. Slovenski državni prvak FK Dobovec in vodilna ekipa 1. SFL odhaja na Češko, kjer so nastopila v elitnem delu lige prvakov. Varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo pomerili z Barcelono, Plznom in ekipo Halle-Gooik.
 • 19.11.2021 | 1. SFL
  Dobovcu na Čujčev pogon, Litija prepričljivo
  FK Dobovec je doma s 5:3 porazil FC Hiša daril Ptuj, Litija je bila s 4:0 boljša od Oplasta, Siliko in ŠD Mlinše pa sta remizirala na Vrhniki (3:3), na Obali sta si plen razdelila KMN Bronx Škofije in FK Dobrepolje (2:2). To je kratek in jasen rezime 10. kroga 1. SFL, v tem kolu pa je bila prosta ekipa KMN Meteorplast Šic bar.
 • 12.11.2021 | 1. SFL
  Suvereni prvak, zmaga za Mlinše, remi na Vrhniki
  Litija je doma strla odpor Dobrepolja (4:0) za 5. zmago v sezoni. V prvem polčasu sta gola prispevala Brazilec Alex in kapetan Gašper Vrhovec, v nadaljevanju je slovensko – brazilska naveza to ponovila: med strelci pa Patrick Osredkar in Brazilec Jediael. Litija je s to zmago s 17 točkami ujela Siliko, ki je vknjižil 2. remi v sezoni.

DELI NA