12.05.2023 | 1. SFL
Razigrani Dobovec v finalu povedel

Dobovec je v finalni serije 28. sezone 1. SFL povedel 1:0. Varovanci trenerja Kujtima Morine so doma s 6:1 premagali Siliko. Serija se seli na Vrhniko, kjer bo 2. tekma v četrtek, 18. maja, tudi z neposrednim prenosom na Šport TV-ju.

V finalu spremljamo tekmo vodilnih ekip lige po rednem delu. Ker je Dobovec zasedel 1. mesto, je dobil prednost domačega terena in na prvi tekmi to s pridom izkoristil. Medtem ko so domačini nastopili v popolni zasedbi, povsem je okreval tudi Kristjan Čujec, so gostje prišli v Obsotelje brez Toda Ciuhe in Jureta Subana.

1. SFL, finale, 1. tekma, 12.5.
Dobovec – Siliko Vrhnika 6:2
(5:1) (1:0 v zmagah)
1:0 Pasariček (6.), 1:1 Jandrić (11.), 2:1 Pasariček (11.), 3:1 Čujec (12.), 4:1 Duščak (19.)5:1 Echavarria (20.), 6:1 Pasariček (26.), 6:2 Mohorič (36.)

2. tekma, 18.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00) (prenos na Šport TV)

3. tekma, 26.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na Šport TV)
_____________________________________
30.5. 4. tekma*
2.6. 5. tekma*
* - če bosta potrebni, sicer pa je prvak ekipa, ki prej zbere tri zmage

Dinamičen začetek

Začelo se je po domačih željah: sidraš Patrik Pasariček je v 6. minuti prvič premagal Nejca Berzelaka, ki se je potem izkazal v 8. minuti, v taisti pa je dobro posredoval tudi domači golman Marko Peček, ki ga je hotel Žan Janež ukaniti s strelom po tleh. V 9. minuti je bil blizu gola Kristjan Čujec, ki je poizkusil dvakrat, enkrat pa je obranil Berzelak. Peček pa je dobro posredoval v 11. minuti, ko je streljal Marko Mohorič. Gostje so poravnali v 11. minuti. Po podaji s kota je do žoge prišel Berzelak, ki je pomeril, žoga se je odbila, od nje pa je v skoku prišel Jandrić in zadel za 1:1.

Dobovec do visoke prednosti

Odgovor domačinov je bil silovit: Patrik Pasariček je v isti minuti, ko je Siliko izenačil, po podaji s kota izkoristil premalo odločnosti v gostujoči vrsti in zadel za 2:1. V naslednji minuti je Kristjan Čujec povišal na 3:1, Klemen Duščak v 19. na 4:1, Dobovec pa je šel na odmor z naskokom 5:1, gol je dosegel Echavarria.

Štirikrat v okvir vrat

Siliko je nekaj podjetneje začel 2. polčas, a se razmerje moči ni menjalo. Pasariček je zabil še svoj 3. gol, poraz pa je omilil Marko Mohorič. Dobovec je ob tem še trikrat stresel okvir vrat, gostje enkrat.

„Najprej želim čestitati mojim fantom, ki so vodili ekipo do zmage, všečen pa je bil tudi način, kako so to naredili. Od začetka smo kontrolirali tekmo. Bili smo ekipa, ki je iskala gol. Ob polčasu smo vodili 5:1 in nekako rešili dilemo zmagovalca tekme. Veseli me, da smo tudi ob vodstvu 5:1 ustvarjali nove priložnosti in finale odprli na najboljši način. Malce sem se bal tekme, ker je bil Siliko v tekmovalnem ritmu, mi ne,“ je po tekmi povedal trener Dobovca Kujtim Morina.

„Imeli smo željo, začetek finalne serije ni bil slab. A v nadaljevanju ni bilo dobro. Na igrišču je bila danes le ena ekipa. To je bil Dobovec, ki je bil boljši v vseh elementih igre, pokazal je tudi več želje in volje. Ni kaj veliko povedati. Nadigrali so nas, čestitam jim. Dolgo nas že niso tako nadigrali. Veliko golov smo dobili, veliko priložnosti so si ustvarili,“ je svoje dodal trener Silika Mile Simeunovič.

„V finalu sta dve najboljši ekipi v Sloveniji. To je povsem zasluženo. Mi smo odigrali na vso moč to prvo tekmo. Vedeli smo, da prva zmaga veliko pomeni, dvorana je bila polna, oboji navijači so naredili dobro vzdušje. Če potegnem črto, bili smo boljši, naša zmaga je povsem zaslužena,“ se je zmage razveselil Rok Mordej.

„Rezultat je visok, tak poraz te malce ubije. A do četrtka moramo to pozabiti in se pripraviti na novo tekmo. Nocoj nam je padla zbranost. Taka ekipa, kot je Dobovec, to izkoristi,“ je na koncu povedal Žan Janež.

V četrtek jubilejna 20.

To je bila sicer 19. medsebojna tekma v 1. SFL – Dobovec je zabeležil 13. zmago, Siliko ima eno, pet tekem se je končalo z remijem.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA