12.05.2023 | 1. SFL
Razigrani Dobovec v finalu povedel

Dobovec je v finalni serije 28. sezone 1. SFL povedel 1:0. Varovanci trenerja Kujtima Morine so doma s 6:1 premagali Siliko. Serija se seli na Vrhniko, kjer bo 2. tekma v četrtek, 18. maja, tudi z neposrednim prenosom na Šport TV-ju.

V finalu spremljamo tekmo vodilnih ekip lige po rednem delu. Ker je Dobovec zasedel 1. mesto, je dobil prednost domačega terena in na prvi tekmi to s pridom izkoristil. Medtem ko so domačini nastopili v popolni zasedbi, povsem je okreval tudi Kristjan Čujec, so gostje prišli v Obsotelje brez Toda Ciuhe in Jureta Subana.

1. SFL, finale, 1. tekma, 12.5.
Dobovec – Siliko Vrhnika 6:2
(5:1) (1:0 v zmagah)
1:0 Pasariček (6.), 1:1 Jandrić (11.), 2:1 Pasariček (11.), 3:1 Čujec (12.), 4:1 Duščak (19.)5:1 Echavarria (20.), 6:1 Pasariček (26.), 6:2 Mohorič (36.)

2. tekma, 18.5.
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.00) (prenos na Šport TV)

3. tekma, 26.5.
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00) (prenos na Šport TV)
_____________________________________
30.5. 4. tekma*
2.6. 5. tekma*
* - če bosta potrebni, sicer pa je prvak ekipa, ki prej zbere tri zmage

Dinamičen začetek

Začelo se je po domačih željah: sidraš Patrik Pasariček je v 6. minuti prvič premagal Nejca Berzelaka, ki se je potem izkazal v 8. minuti, v taisti pa je dobro posredoval tudi domači golman Marko Peček, ki ga je hotel Žan Janež ukaniti s strelom po tleh. V 9. minuti je bil blizu gola Kristjan Čujec, ki je poizkusil dvakrat, enkrat pa je obranil Berzelak. Peček pa je dobro posredoval v 11. minuti, ko je streljal Marko Mohorič. Gostje so poravnali v 11. minuti. Po podaji s kota je do žoge prišel Berzelak, ki je pomeril, žoga se je odbila, od nje pa je v skoku prišel Jandrić in zadel za 1:1.

Dobovec do visoke prednosti

Odgovor domačinov je bil silovit: Patrik Pasariček je v isti minuti, ko je Siliko izenačil, po podaji s kota izkoristil premalo odločnosti v gostujoči vrsti in zadel za 2:1. V naslednji minuti je Kristjan Čujec povišal na 3:1, Klemen Duščak v 19. na 4:1, Dobovec pa je šel na odmor z naskokom 5:1, gol je dosegel Echavarria.

Štirikrat v okvir vrat

Siliko je nekaj podjetneje začel 2. polčas, a se razmerje moči ni menjalo. Pasariček je zabil še svoj 3. gol, poraz pa je omilil Marko Mohorič. Dobovec je ob tem še trikrat stresel okvir vrat, gostje enkrat.

„Najprej želim čestitati mojim fantom, ki so vodili ekipo do zmage, všečen pa je bil tudi način, kako so to naredili. Od začetka smo kontrolirali tekmo. Bili smo ekipa, ki je iskala gol. Ob polčasu smo vodili 5:1 in nekako rešili dilemo zmagovalca tekme. Veseli me, da smo tudi ob vodstvu 5:1 ustvarjali nove priložnosti in finale odprli na najboljši način. Malce sem se bal tekme, ker je bil Siliko v tekmovalnem ritmu, mi ne,“ je po tekmi povedal trener Dobovca Kujtim Morina.

„Imeli smo željo, začetek finalne serije ni bil slab. A v nadaljevanju ni bilo dobro. Na igrišču je bila danes le ena ekipa. To je bil Dobovec, ki je bil boljši v vseh elementih igre, pokazal je tudi več želje in volje. Ni kaj veliko povedati. Nadigrali so nas, čestitam jim. Dolgo nas že niso tako nadigrali. Veliko golov smo dobili, veliko priložnosti so si ustvarili,“ je svoje dodal trener Silika Mile Simeunovič.

„V finalu sta dve najboljši ekipi v Sloveniji. To je povsem zasluženo. Mi smo odigrali na vso moč to prvo tekmo. Vedeli smo, da prva zmaga veliko pomeni, dvorana je bila polna, oboji navijači so naredili dobro vzdušje. Če potegnem črto, bili smo boljši, naša zmaga je povsem zaslužena,“ se je zmage razveselil Rok Mordej.

„Rezultat je visok, tak poraz te malce ubije. A do četrtka moramo to pozabiti in se pripraviti na novo tekmo. Nocoj nam je padla zbranost. Taka ekipa, kot je Dobovec, to izkoristi,“ je na koncu povedal Žan Janež.

V četrtek jubilejna 20.

To je bila sicer 19. medsebojna tekma v 1. SFL – Dobovec je zabeležil 13. zmago, Siliko ima eno, pet tekem se je končalo z remijem.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.
 • 09.05.2024 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.

DELI NA