04.10.2009 | 1. SFL
Puntar s častim porazom proti Benfici med evropsko elito

Portugalska Benfica je s 4:2 premagala Puntarja, ki se je več kot dostojno boril z Ricardinhom in druščino.

Liga prvakov, prvi krog, Tolmin, 1.-4.10.

nedelja, 4.10.

Budva - Viten 1:2 (0:1)
0:1 Drašković (7./ ag.), 1:1 Božović (26.), 1:2 Ivanov (40.)


Benfica - Puntar Casino Safir (2:1) 4:2

1:0 Arnaldo (8.), 1:1 Čujec (9.), 2:1 Ricardinho (14.), 2:2 Kragelj (29.), 3:2 Costa (32.), 4:2 Ricardinho (40.)

 

 

Melinkova vratnica

V 2. minuti sta hitro akcijo izvedla Igor Kragelj in Benjamin Melink, slednji je z mrtvega kota meril z desne strani, žoga je obšla vratarja, a je pot v mrežo ustavila vratnica!

Odločni Puntar, nervozna Benfica

Puntarji so igrali zelo dobro, žogo so imeli večino časa v svojih nogah, krasila jih je kombinatorna igra, sporne situacije pa so reševali preprosto in učinkovito. V igri Portugalcev je bilo čutiti nekaj nervoze, saj so verjetno pričakovali, da bodo hitro prebili domačo obrambo.

Arnaldo za 0:1

To jim je uspelo šelel v 8. minuti, ko je Arnaldo prejel žogo na levo stran kazenskega prostora, ni mu bilo težko matirati domače vratarja Marka Kurinčniča, ki je prejel prvi zadetek na turnirju šele po 87 minutah igre!

V naslednjem napadu se je najprej izkazal Boštjan Uršič, ki je dobro posredoval v obrambi, podaja je prišla do Melinka, ki je s strelom z leve strani priboril kot.

Čujec presenetil vratarja

Puntar ni ostal dolžan, Kristjan Čujec je z desnico neubranljivo zadel za 1:1, domači trener Matej Kavčič pa je takoj segel po minuti odmora.

V 10. miniuti se je dvakrat izkazal Kurinčič, ki je ukanil strel Ronaldinha.

Ricardinho zadel in odšel na klop

Po dveh minutah obleganja slovenskih vrat so Portugalci prišli do zaključnega strela, ki pa ni našel poti v mrežo. Da bi prekinil portugalsko ofenzivo, je trener Kavčič znova poklical igralce na posvet za 60 sekund.V 14. minuti so Portugalci prišli do srečnega zadetka. Žoga se je vrnila na Puntarjevo polovico, za njo sta stekla Ricardinho in Kurinčič, portugalski virtuoz je bil hitrejši od domačega vratarja. Benfica je povedla 2:1, Ricardinho pa je odšel na sploh prvi odmor na tekmi! Po skoraj 15 minutah igre. Na parket se je vrnil po dveh minutah počitka.

Kurinčič je bil na mestu po hitri akciji Portugalcev, ki jo je zaključil Arnaldo, čigar strel je tolminski vratar obranil.

Benfica povedla 3:2

V 29. minuti je Puntar izvedel lepo akcijo, Melink je žogo po podaji Uršiča prepustil Kraglju, ki je matiral drugega portugalskega vratarja.Portugalci so hitro vrnili milo za drago, kapetan Costa je v 32. minuti Benfico povedel v vodstvo, do konca srečanja pa so zabili še en zadetek.

Slovenski državni prvak je na tekmi z Benfico dokazal, da se tudi v Sloveniji igra dober futsal, prava pot pa vodi le in samo skozi strpno delo z mladimi upi.

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.
 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
 • 16.06.2024 | 1. SFL
  Dobovec z novim trenerjem v sezono
  Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.

DELI NA