13.09.2009 | 1. SFL
Prvi zadetek padel v Škofji Loki

Leta 1995 se je začelo uradno državno prvenstvo, ki se je igralo po ligaškem delu, uvoden krog je bil igran 29.9., prvo srečanje se je začelo na Ptuju, nekaj za tem se je začel obračun v Škofji Loki, kjer je bil igran pravi gorenjski derbi, srečala sta se domači Marmor Stripy, ki mu je prišel v goste Alples Sport Fit, tekmec iz Železnikov. Ne samo da je šlo za pravi lokalni derbi, na tem srečanju je bil dosežen prvi zadetek v ligaškem državnem prvenstvu. Pod to se je podpisal Rok Jereb, ki je zadel za vodstvo Marmorja.

Uigrana akcija za 1:0

»Seveda se spomnim tega zadetka. Šlo je za uigrano akcijo, mislim, da je naš trener Franci Ahčin kopiral akcijo od Vuka, ki je bil pojem slovenskega malega nogometa. Akcija je šla takole; sledil je kot z leve strani, dobil sem dobro blokado, žoga je prišla do mene in zadel sem za 1:0!« pove danes 40-letni Rok Jereb, danes eden od inženirjev v podjetju Niko Železniki.

Franci Ahčin je bil trener

»To je bila posebna tekma, emocije na vrhuncu, v dvorani pa kar 600 ljudi. Ekipa iz Železnikov je imela okrepitve iz Ljubljane, mi pa smo bili okrepljeni z Damjanom Droletom ter Branetom Talerjem,« nadaljuje Franci Ahčin, ki je imel takrat več funkcij v klubu, bil je kar deklica za vse.

»Takrat sem bil trener moštva, vse je bilo treba urediti, Stane Damiš je bil napovedovalec. Po koncu tekme sem pripravil tudi zapisnik, dela je bilo veliko, bili so pionirski časi z bratom Andijem sva bila sama za vse,« pripoveduje Ahčin.

Pol dvorane iz Škofje Loke, polovica iz Železnikov

Kljub temu se Franci rad spomni teh dni, ve pa tudi to, koga je poslal na teren od prve sekunde gorenjskega derbija. »Začeli smo s Sašo Pogačnikom, Slavkom Lebarjem, Damjanom Droletom, Andijem Ahčinom in Rokom Jerebom. Igrali smo z vratarjem v polju.«

Franci Ahčin in Rok Jereb se spomnita, kako je bilo na tribunah. »Publika je ob zadetku skočila na noge, bili so veseli, polovico dvorane je bilo naše, polovico pa iz Železnikov. Kmalu smo povedli 2:0, zadel je Taler, med strelce pa se je vpisal tudi Drole, na koncu je bilo 7:3.«

Stripy na Masters igre

Rok Jereb je po koncu sezone 1995/96 končal svojo športno pot, saj je poškodoval desno ramo. Danes še vedno rad pride na trening in druženje, kjer se zbira ekipa Stripyja, ki bo prihodnje leto nastopila na Masters igrah, ki jih bo gostila prav Slovenija.


Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA