12.05.2023 | 1. SFL
Prvi polčas za bron

V Kopru se danes začenja, prihodnji petek pa se bo končal boj za bronasto odličje. Prvo tekmo gosti KMN Bronx Škofije, drugo pa KMN Meteorplast Šic bar.

Tekmi za 3. mesto:

12.5.
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

19.5.
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Bronx Škofije (20.30)

Vrača se kapetan Zajc

Škofjoti so v polfinalu s 3:0 klonili proti Dobovcu, potem pa imeli precej časa, da so se pripravili na boj za bron. „Časa je bilo res dovolj, da smo sanirali skoraj vse poškodbe. Dejansko bo manjkal le Marin Mandir,“ trener Primorcev Damir Pertič uvodoma napove prvo polfinalno tekmo. Poudari, da je pozorno spremljal serijo na Vrhniki.

„Pred nami sta tekmi proti KMN Meteorplastu Šic Baru, ki je v tej polfinalni seriji pokazal zelo veliko. Zato je pred nami velik izziv. Če bomo želeli vzeti medaljo, bo treba dati vse od sebe. Meteorplast me ni presenetil, celo sezono igrajo dobro. Če pa želimo izpolniti svoje želje, bo treba odigrati dve najboljši tekmi v sezoni,“ nadaljuje Pertič.

„Na današnji tekmi je pomembno, da ne izgubimo. Predvsem pa bo treba biti pozorni na glavne igralcev gostov, to so Denis Kneževič, Rok Šnofl in Alen Ruis,“ opozarja Pertič, ki bo po treh tekmah kazni vnovič lahko računal na kapetana Nika Zajca.

Ekipa iz Ljutomera je bila do zadnje tekme v igri za preboj v finale.

„Težko je preklopiti v glavah, ko si tako blizu finala, da se na koncu boriš, pod narekovaji, samo za tretje mesto. Polfinalna serija je pustila določene posledice. Imamo nekaj problemov pri sestavi ekipe, ampak gremo v Koper po to željeno tretje mesto, kar je bil tudi osnovni cilj pred začetkom sezone,“ je pred prvo tekmo za bronasto kolajno dejal prvi strelec ljutomerske ekipe Denis Kneževič.

Gostje prihajajo na Obalo oslabljeni. Zaradi poškodb bosta manjkala Rok Šnofl in Kristian Škerget, kvoto rumenih kartonov pa je izpolnil Matic Goznik. Po torkovi tekmi na Vrhniki je z vročino obležal Aljaž Ruis, za katerega bo šele danes popoldan znano, če se bo z ekipo opravil v Koper. V moštvo se po odsluženi kazni vrača Alen Ruis, del ekipe pa bo tudi vratar Tjaž Lovrenčič, ki je izpustil zadnje tri polfinalne tekme zaradi operacije hematoma, kot posledico poškodbe.

Pred tekmo s škofijsko ekipo je trener Robert Grdović s fanti opravil le en sproščujoči oz. motivacijski trening, na katerem je poskušal ekipo, ki je fizično in psihično načeta, predvsem dvigniti na nivo, da se po najboljših močeh bori za kolajno državnega prvenstva.

V tej sezoni sta se Meteorplast Šic bar in Bronx Škofije merila trikrat. Prleki so slavili v Ljutomeru (5:2) in na prvi tekmi v Kopru (6:2), na drugi v Kopru pa ni bilo zmagovalca (3:3).

Tekst: D.P., KMN Meteorplast Šic bar
Foto: R.Č., KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 20.05.2024 | 1. SFL
  Zaradi igre v polju optimistično v Rogaško Slatino
  V četrtek, 23.5., se v Rogaški Slatini nadaljuje finale 1. SFL. Tudi s prenosom na Šport Tv-ju. Po dveh krasnih finalnih tekmah je rezultat v zmagah poravnan: prvo tekmo je dobil Siliko, drugo Dobovec. Nihče od finalistov v tej seriji še ni zmagal doma.
 • 18.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini padali, na Vrhniki rasli do konca
  „Pripravljali smo se na to tekmo. Zadnjič smo na prvi tekmi odigrali izvrstno in potem izgubili. Danes smo igralci malce manj dobro, a smo na koncu zmagali. Čestital bi svojim igralcem,“ je začel trener Dobovca Kujtim Morina po 2. tekmi finala, ki je s 3:2 pripadla Dobovcu, ki je v zaključku tekme dosegel dva gola in slavil zmago.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec po 357 dneh premagal Siliko
  Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. Tretja tekma bo v četrtek, 23.5., ob 20.00 v Rogaški Slatini, tudi v prenosu na Šport TV.
 • 17.05.2024 | 1. SFL
  Ohranili mirno in hladno glavo, danes pripravljeni na 2. tekmo
  V petek, 17. maja, se nadaljuje finalna serija 29. sezone 1. SFL. Po zmagi Silika v Rogaški Slatini se serija seli na Vrhniko, kjer bo domačin lovil 2. zmago, Dobovec pa izenačenje rezultata. Prvak bo ekipa, ki prej zbere tri zmage. Siliko lovi svoj 1. naslov državnega prvaka, Dobovec sedmega.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec bi radi spravili v položaj, kjer še ni bil
  „Dostikrat smo že rekli, da bo naša dvorana premajhna. Za tokrat pa lahko tole le potrdim in povem, dvorana bo premajhna za vse, ki bi radi na tekmo. Tudi taki bi prišli, ki sploh še niso bili na tekmi. Obeta se pravi spektakel,“ pa za uvod v tokratno napoved 2. tekme finala pove Mile Simeunovič, trener članske ekipe Silika, ki bo imel tudi to pot bučno podporo s tribun.
 • 16.05.2024 | 1. SFL
  Futsal spektakel na Vrhniki, prenos in studio na Šport TV
  Tako 2. kot 3. tekma finala bosta v neposrednem prenosu na Šport TV-ju. Tokrat se je Šport TV odločil, da na Vrhniki pred 2. tekmo pripravi tudi studio pred tekmo. Program v studiu bo vodil Žiga Ikič, njegov gost pa kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
  Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
 • 11.05.2024 | 1. SFL
  Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
  V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
  Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
 • 10.05.2024 | 1. SFL
  Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
  V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.

DELI NA