12.05.2023 | 1. SFL
Prvi polčas za bron

V Kopru se danes začenja, prihodnji petek pa se bo končal boj za bronasto odličje. Prvo tekmo gosti KMN Bronx Škofije, drugo pa KMN Meteorplast Šic bar.

Tekmi za 3. mesto:

12.5.
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

19.5.
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Bronx Škofije (20.30)

Vrača se kapetan Zajc

Škofjoti so v polfinalu s 3:0 klonili proti Dobovcu, potem pa imeli precej časa, da so se pripravili na boj za bron. „Časa je bilo res dovolj, da smo sanirali skoraj vse poškodbe. Dejansko bo manjkal le Marin Mandir,“ trener Primorcev Damir Pertič uvodoma napove prvo polfinalno tekmo. Poudari, da je pozorno spremljal serijo na Vrhniki.

„Pred nami sta tekmi proti KMN Meteorplastu Šic Baru, ki je v tej polfinalni seriji pokazal zelo veliko. Zato je pred nami velik izziv. Če bomo želeli vzeti medaljo, bo treba dati vse od sebe. Meteorplast me ni presenetil, celo sezono igrajo dobro. Če pa želimo izpolniti svoje želje, bo treba odigrati dve najboljši tekmi v sezoni,“ nadaljuje Pertič.

„Na današnji tekmi je pomembno, da ne izgubimo. Predvsem pa bo treba biti pozorni na glavne igralcev gostov, to so Denis Kneževič, Rok Šnofl in Alen Ruis,“ opozarja Pertič, ki bo po treh tekmah kazni vnovič lahko računal na kapetana Nika Zajca.

Ekipa iz Ljutomera je bila do zadnje tekme v igri za preboj v finale.

„Težko je preklopiti v glavah, ko si tako blizu finala, da se na koncu boriš, pod narekovaji, samo za tretje mesto. Polfinalna serija je pustila določene posledice. Imamo nekaj problemov pri sestavi ekipe, ampak gremo v Koper po to željeno tretje mesto, kar je bil tudi osnovni cilj pred začetkom sezone,“ je pred prvo tekmo za bronasto kolajno dejal prvi strelec ljutomerske ekipe Denis Kneževič.

Gostje prihajajo na Obalo oslabljeni. Zaradi poškodb bosta manjkala Rok Šnofl in Kristian Škerget, kvoto rumenih kartonov pa je izpolnil Matic Goznik. Po torkovi tekmi na Vrhniki je z vročino obležal Aljaž Ruis, za katerega bo šele danes popoldan znano, če se bo z ekipo opravil v Koper. V moštvo se po odsluženi kazni vrača Alen Ruis, del ekipe pa bo tudi vratar Tjaž Lovrenčič, ki je izpustil zadnje tri polfinalne tekme zaradi operacije hematoma, kot posledico poškodbe.

Pred tekmo s škofijsko ekipo je trener Robert Grdović s fanti opravil le en sproščujoči oz. motivacijski trening, na katerem je poskušal ekipo, ki je fizično in psihično načeta, predvsem dvigniti na nivo, da se po najboljših močeh bori za kolajno državnega prvenstva.

V tej sezoni sta se Meteorplast Šic bar in Bronx Škofije merila trikrat. Prleki so slavili v Ljutomeru (5:2) in na prvi tekmi v Kopru (6:2), na drugi v Kopru pa ni bilo zmagovalca (3:3).

Tekst: D.P., KMN Meteorplast Šic bar
Foto: R.Č., KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 04.06.2024 | 1. SFL
  Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
  „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA