08.10.2018 | 1. SFL
Proti Rusom ob koncu pošle moči, zdaj čakajo petkov žreb

V slovenski javnosti še vedno odmeva uspeh državnega prvaka Dobovca Pivovarne Kozel, ki se je v soboto tudi formalno zavihtel med 16 najboljših futsal ekip. Organizacijski in tekmovalni uspeh sta si v Podčetrtku podala roko. Kozli so se našli v eminentni evropski družini klubov.

Futsal liga prvakov, glavni del:

3. krog, 6.10.
Ugra – Dobovec Pivovarna Kozel 2:0 (0:0)
1:0 Chishkala (31.), 2:0 Chishkala (38.)

2. krog, 4.10. 
Dobovec Pivovarna Kozel – Berettyóújfalu 6:2 (1:0)
1:0 Grbić (11.0), 1:1 Gal (22.), 2:1 Fetić (22.), 3:1 Čujec (28.), 4:1 Fetić (29.), 4:2 Gal (31.), 5:2 Čeh (32.), 6:2 Mordej (40.)

1. krog, 3.10.
Dobovec Pivovarna Kozel – Sibiriak 3:0
 (1:0)
1:0 Duščak (19.), 2:0 Čujec (37.), 3:0 Fetić (38.)

Kdo še med elito?

Poleg Dobovca so med elito tudi Benfica, Inter, TTG-Ugra Yugorsk, Kairat Almaty, Barça, EP Chrudim, Sporting, Halle-Gooik, Ekonomac Kragujevac, Sibiryak, LSM Lida, A&S Futsal Pescara, Novo Vrijeme Makarska (s kapetanom slovenske futsal reprezentance Igorjem Osredkarjam), Record Bielsko-Biała in Vytis.

Za dušo

„Zelo sem utrujen, a zadovoljen. Bistveno je, da smo dosegli cilj. Tekmo za dušo proti Ugri smo izgubili. Škoda. Lahko bi malce dlje zadržali našo zbranost,“ je po tekmi razmišljal izkušeni Kristjan Čujec, ki se je dotaknil tudi termina „tekma za dušo,“ kot so obračun 3. kroga napovedali slovenski prvaki, ko so se po uspehu proti ruskemu in madžarskemu podprvaku že uvrstili v elitni del: „To je težko pojasniti. Pred srečanjem razmišljaš, da ne moreš narediti nič slabega. Potem se tekma začne, pritisk zraste in vse se spremeni v pravo tekmo. Kjer želiš zmagati in dokazati, da jim do neke mere lahko pariraš.“

Fizična pripravljenost

Da je Ugra iz Yugorska resnično kvalitetna ekipa, je dokazala tudi v Sloveniji.,Kvalitetni so, predvsem pa v primerjavi z nami prednjačijo v fizični pripravljenosti. Tehnično ne zaostajamo prav dosti. Se pa vidi, da trenirajo več kot mi. Mi smo konkurenčni, dokler je dovolj kisika v možganih. Ko ga ni, se dogajajo napake,“ Čujec o važnosti tekme, ki ni odločala več o napredovanju v elitni del lige prvakov.

Sanje so dovoljene

Tudi Kristjan pogleduje proti Nyonu, kjer bo v petek, 12.10., opravljen žreb elitnega dela, kjer bo 16 zasedb razdeljenih v štiri skupine, prvaki le teh pa bodo napredovali na finalni turnir četverice, ki bo aprila 2019. Morda z Dobovcem? „Sanje so eno, realnost pa nekaj drugega,“ meni Čujec.

„Sanjamo, to je dovoljeno,“ pa na to temo dodaja novinec v tabora slovenskega prvaka Alen Fetić, ki pravi, da bi morali imeti pri petkovem žrebu tudi nekaj sreče.“ Uspeh je že, da smo vnovič med 16 najboljšimi v Evropi. Zdaj bo treba preklopiti na domačo sceno in tekme 1. SFL. Ne bo lahko. Bi pa na tem mestu iskreno čestital Ugri in vsem mojim soigralcem – od prvega do zadnjega,“ je povedal Alen, ki je opozoril na daljšo klop, ki je naredila razliko tudi v Podčertku.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.02.2019 | 1. SFL
  Simeunović in Leban pohvalila mladi futsal val
  Pred nami sta še dve koli rednega dela 1. SFL, 16. krog pa je še zgostil gnečo na mestih od 4. do 7. V treh točkah so štiri zasedbe, ki se bodo do konca borile za svoje izhodišče pred končnico najboljše osmerice.
 • 17.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani obžalujejo zapravljene priložnosti
  „Vsi vemo, da so prekinitve najmočnejše orožje Dobovca. Zato so zmagali, ker so nam uvodne gole zabili iz teh situacij. Kljub temu trdim, da je moja ekipa odgovorila na vse zahteve. Tako pa se ponavadi zlomi tekma, ko igrata dva tako izenačena tekmeca. Poleg tega to ni bila tekma „na življenje in smrt“. Pridejo še težje in pomembnejše, takrat bomo morali to odločiti sebi v prid,“ nadaljuje Horvat.
 • 16.02.2019 | 1. SFL
  Kozli pokazali, da niso pozabili igrati
  „Pa saj ne moreš pričakovati, da bi proti Mariboru šlo gladko... To je kvalitetna ekipa, ki premore nekaj dobrih posameznikov. Predvsem sem si želel, da igralci ostanejo mirni in potrpežljivi. Jasno sem jim povedal, naj čakajo na svoj trenutek. Če bo treba, tudi do zadnje minute. Na srečo smo prej rešili vse dileme,“ je bil vesel Kujtim Morina.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovcu derbi in 1. mesto
  Po 16. krogu 1. SFL z vrha na konkurenco gleda Dobovec Pivovarna Kozel, ki je v derbiju za vrh doma s 6:1 porazil FutureNet Maribor. Po novem imajo kozli 45 točk, Mariborčani 43. V sredini lestvice pa je nastala še večja gneča: med 4. in 7. mestom so le tri točke razlike!
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Dobovec 833 dni brez domačega poraza, gneča na sredini
  Predno se lotimo pregleda, spomnimo, da ostaja gneča na mestih od četrtega do osmega. četrti Bronx ima 21 točk, peti Siliko Mkeršmanc 19, šesti FSK Stripy 17, sedmi Oplast 16, osma Sevnica pa 15! Ne pozabimo – v četrtfinalu je prostora za osem ekip.
 • 15.02.2019 | 1. SFL
  Slovenski futsal potrebuje take tekme
  Odštevamo ure do začetka tekme v Rogaški Slatini, Dobovec Pivovarna Kozel gosti FutureNet Maribor, tekma meseca, tudi obračun 16. kroga 1. SFL, se prične ob 21. uri. Tudi z neposrednim prenosom na spletni strani www.futsal.si! Kako se bo srečanje sklenilo, bo v dobršni meri odvisno tudi od igre Mateja Fiderška, 2. strelca 1. SFL in kapetana vodilnega moštva tekmovanja.
 • 14.02.2019 | 1. SFL
  Morina opozarja na Mariborčane, ki niso slučajno prvi
  „Za nami je še zadnji trening,“ je v sredo zvečer dejal Kujtim Morina, ki že drugo sezono sedi na klopi Dobovca Pivovarne Kozel. V tem hipu so na 2. mestu 1. SFL, jutri, v petek, pa igrajo derbi za skok na vrh. Na drugi strani so Mariborčani, vodilna ekipa 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mordeja zanima le zmaga, Postružin poškodovan
  „Gledalci bodo imeli kaj videti, obilo super potez in priložnosti. Zagotovo pa bosta svojo taktično bitko bila tudi trenerja. Čaka nas krasen futsal večer in dober futsal! Dvorana bo polna, precej gledalcev bo tudi iz Maribora!“ Rok Mordej napovec obračun za 1. mesto v 1. SFL.
 • 13.02.2019 | 1. SFL
  Mariborčani z več plani in dobro formo na derbi v Rogaško Slatino
  „Kristjan Čujec je vedno nevaren. On lahko odloča tekme ne le v Sloveniji, ampak tudi v Evropi. Gre za fantastičnega igralca. Bomo videli, kako bodo igrali. Svoje adute imamo tudi mi, predvsem pa smo z Jako Sovdatom dobili tisto, kar smo iskali.“
 • 12.02.2019 | 1. SFL
  Bronx za točke, Siliko vztrajal do konca, steklo Sevnici
  15. krog 1. SFL je prinesel več veselja domačim ekipam, strašno dobro strelsko formo pa so pokazali državni prvaki, ki so rutinirano in profesionalno opravili z zadnjeuvrščeno ekipo 1. SFL.

DELI NA