18.04.2024 | 1. SFL
Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki

V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.

Na tri zmage

V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe.

Oplast po sedmih sezonah, THE Nutrition prvič

Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi polfinale v zgodovini moške 1. SFL.

1. SFL, polfinale:

1. tekma, 19.4.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem (20.30) (spletni prenos na Futsal.si)

2. tekma, 26.4.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
THE Nutrition Extrem – Siliko Vrhnika (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)

3. tekma, 3.5.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)
Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem (20.30)

4. tekma, 7.5.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
THE Nutrition Extrem – Siliko Vrhnika (20.00)

5. tekma, 10.5.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem (20.30)

Vrača se Čop, Vetrih in Totošković poškodovana

„Hvala za čestitke,“ se uvodoma zahvali trener Nik Jelič, ki mu je z ekipo uspel veliki met: THE Nutrition Extrem je prvič v klubski zgodovini v polfinalu 1. SFL. „Evforija se je polegla. Priznam pa, da smo si po četrtfinalu dali duška in se s fanti dobro poveselili, ta teden pa na treningu delamo dobro in zbrano, polfinale je pred vrati,“ se trener Jelič zaveda, da jih v petek čaka zahtevna preizkušnja. „Verjamem, da nam je ostalo še nekaj energije. V ekipo se vrača Mihael Čop, zaradi poškodbe na treningu smo ostali brez Jureta Vetriha, poškodovan je tudi Denis Totošković, a verjamem, da bo uspel pomagati,“ Jelič postreže s trenutno situacijo v ekipi.

Opozarja na Siliko

„Ko smo v četrtfinalu dobili KMN Meteorplast Šic Bar, sem verjel, da jih lahko izločimo. V treh tekmah smo bili boljši. Njihova ekipa nam nekako leži. FK Siliko pa je druga pesem. Vrhničani so hitra, mlada in tehnično bolj podkovana ekipa od nas. Tudi hitrejši so v nogah, za nameček so že dolgo skupaj pod taktirko Mileta Simeunoviča, ki vsako leto nekaj doda in približa Siliko tistemu naslovu državnega prvaka. Siliko igra modern futsal. Če jim dovoliš, si hitro vzamejo priložnost,“ pa trener ekipe iz Sodražice postreže z nekaj dejstvi o Siliku.

Siliko vodi 3:0

V tej sezoni sta ekipi odigrali tri tekme, vse tri je dobil Siliko (5:2, 3:0, 4:3). „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku: „Vrhničanom ne odgovarja visoko pokrivanje t.i. visoki „presing“. Radi imajo žogo v nogah. Drugo vprašanje pa je, kako dolgo mi lahko zdržimo tako pokrivanje. Če narediš napako na zgornji liniji, so takoj nevarni. Že zdaj pa povem, da se na Vrhniki ne bomo zaprli. Prihajamo po svoje priložnosti, poloviti kako žogo in zabiti gol.“

Z navijači

Tudi s pomočjo navijačev, ki so postali kar zaščitni znak ekipe iz Sodražice. „Navijači so tisti, ki dajejo dodano vrednost tej ekipi. Ko pademo, nas dvignejo. Z nami hodijo na gostovanja, kjer preglasijo domače navijače. Verjamem, da se v lepem številu zberejo tudi na Vrhniki,“ se nadeja Jelič, ki se veseli tudi 2. polfinalne tekme, ki bi jo radi odigrali v Ribnici.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA