27.04.2020 | 1. SFL
Prepričan, da se Oplastu pišejo še boljši časi

V minulih dneh smo na facebook strani Futsal.si izvedli anketo, s pomočjo katere smo prišli do zadetka, ki vas je v tej sezoni najbolj navdušil. Dosegel ga je Ilija Aleksić, igralec KMN Oplasta iz Kobarida.


Trenirali so to

„Ta laskavi naslov je zame nagrada za ves trud in odrekanja v prejšnji sezoni. Ob tej priliki pa bi ga posvetil svojemu najboljšemu prijatelju Draženu Žariču, ki zaradi poškodbe iz lanske sezone ravno proti Stripyju to sezono ni igral,“ je uvodoma povedal Aleksić, ki ni pozabil vseh, ki so mu pomagali do zmage: „Definitivno zaradi mojih prijateljev, ki jim pravim Nabrijane, moje punce, sorodnikov in ostalih prijateljev, ki so glasovali zame.“ Gol je bil dosežen z glavo, podajal pa je kar vratar, tudi kapetan ekipe Nik Logar. „Z Nikom in Denijem smo tudi na treningih poskušali na tak način zaključevati akcije, nekajkrat smo bili uspešni, nekajkrat sem jih dobil po glavi, na koncu pa je na tekmah obema pripadla ena asistenca, meni pa dva gola z glavo,“ je Ilija povedal, da so trenirali, da bi take zadetke dosegali na pravih tekmah.


Čestitke finalistu

„Bil sem počaščen, da ste moj zadetek izbrali med osem najlepših. Res ste imeli nehvaležno delo, da ste v morju lepih zadetkov morali izbrati samo osem. Najljubši obračun pa je bil prav finalni. Cel dan sva se izmenjevala v vodstvu. Na koncu sem jaz prejel peščico glasov več. Mislim, da se v takem dvoboju nihče ne more počutiti kot poraženec. Sploh če zbereš prek 900 glasov. Ob tej priliki pozdravljam Žana, mu čestitam za mojstrovino, ki ga je pripeljala do finala in njemu in ekipi Ptuja zaželim srečo v naslednjih sezonah,“ nadaljuje Ilija, ki ima tudi sam svojega favorita med goli: „Za najlepši gol v sezoni bi izbral svojega z glavo proti ekipi Dobovca. Ker je bil dosežen s težkega položaja proti najboljši ekipi in najboljšemu vratarju. Kamerman je na žalost zamudil in se vidi samo padec žoge v mrežo, zato je bilo treba ponovit vajo proti Stripyju,“ v smehu doda Aleksić, ki je v tej sezoni v dresu Oplasta zbral 14 tekem v 1. SFL, dosegel je štiri gole.

„Zame je bila to ena izmed lepših izkušenj, saj mi je bilo omogočeno, da sem okusil igranje na prvoligaškem parketu. Ni se izšlo vse po mojih načrtih, ampak neglede na vse vedno poskušam potegniti vse najboljše, kar se da iz nastale situacije. Sezono sem sklenil bogatejši za dragocene izkušnje,“ ocenjuje minulo sezono s svojega osebnega stališča. Pred začetkom sezone je pogrešal več pripravljalnih tekem in daljše priprave, da bi ekipa prej ujela ritem, ne pa da se je to po njegovem mnenju dogajalo v času 1. SFL. Je pa pri trenerju Saši Lebanu začel pridobivati zaupanje, potem pa je prišla menjava, do konca prekinjene sezone je ekipo vodil Zoran Tesko. Po iskrenem pogovoru z novim trenerjem, to Ilija še posebej poudari, se je poslovil od ekipe in se preselil na tribuno, a brez zamere do trenerja Teska.

Tudi v Puntarju in Gorici

V Sloveniji pravi, da primat priprada Dobovcu, ki ima po njegovem mnenju še vedno sanjsko ekipo, da bo trajalo, da jih kdo zrine z vrha. „Oplast ima zdravo jedro kluba. Tu so Branko, Žora, Čopi ,Milan...ter ostali, ki se nesebično razdajajo za dobro kluba. Klub ima najboljše navijače, ki redno obiskujejo tekme ter ima tri čudežne otroke: Nika Logarja, Nejca Kovačiča in Žana Korena. Od njih največ pričakujem v naslednji sezoni,“ še navrže Ilija, ki meni, da bo zanimivo videti, kako bo korona virus vplival na igranje tudi slovenskih igralcev v Italiji. “V kolikor se situacija ne umiri, bo zanimivo videti, ali se bodo legionarji iz Italije vrnili v Slovenijo ter katere klube bodo okrepili,“ razmišlja Iliija, ki se je do 14. leta ukvarjal s karatejem, potem se je zapisal nogometu in futsalu, sprva v NK Tolmin. Potem se je preselil v KMN Puntar in zaigral v takratni ligi U-21. Kasneje je bil še član Gorice, italijanskega Manzana.

„Na koncu sem počaščen, da sem lahko oblekel dres Oplasta. Sam sem igral in igram futsal predvsem zato, ker me veseli. Ob tej priložnosti se zahvaljujem šefu in sodelavcem, ki so mi z urnikom upoštevali želje, da sem lahko treniral in hodil na tekme. Naj bo tekma za blokom, tekma na treningu, tekma proti prvakom. Vsakič hočem zmagati. S to svojo samozavestjo bi zagotovo lahko več dosegel, ampak ravno tako sem zadovoljen z doživetim v futsalu. Moj vzornik pa je Kristjan Čujec,“ še doda Ilija, ki ob tem ne pozabi dodati, da je Čujec ostal preprost in dober človek, ki rad podeli tudi kak nasvet.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Oplast Kobarid

SORODNE NOVICE

 • 30.05.2020 | 1. SFL
  Futsal sezona 2019/2020 tudi uradno zaključena
  Na podlagi 27. člena Statuta Nogometne zveze Slovenije je Izvršni odbor NZS na 48. seji dne 29.05.2020 sprejel tri sklepe.
 • 27.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Davorin Šnofl in Rok Grželj
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Zadnja dva kandidata na levem boku sta Davorin Šnofl in Rok Grželj.
 • 26.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Slaviša Goranovič in Damir Pertič
  Nadaljujemo predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. V tem tednu smo na levem boku, danes pa pod drobnogledom Slaviša Goranovič in Damir Pertič.
 • 25.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Benjamin Melink in Rok Mordej
  Danes se začenja 3. od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Minuli teden je bil Igor Osredkar izbran na poziciji ogranizator/branilec, teden dni poprej Darko Tokić na mestu golmana.
 • 20.05.2020 | 1. SFL
  Izbor naj: Valdi Lakoseljac in Borut Kristan
  Danes zaključujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili na poziciji obrambni/organizator v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta tu Valdi Lakoseljac in Borut Kristan, bolje rečeno kar generacija 1978.
 • 19.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Mile Simeunovič in Igor Osredkar
  Nadaljujemo s predstavitvijo igralcev, ki so nase opozorili v 25 sezonah 1. SFL. Danes sta na vrsti Mile Simeunović in Igor Osredkar, ki sta se izkazala tudi z igranjem v tujini.
 • 18.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Igor Kragelj in Zoran Tesko
  Danes se začenja 2. od petih krogov predstavitev igralcev za naj postavo minulih 25 sezon 1. SFL. Minuli teden je bil Darko Tokić izbran za najboljšega vratarja, od danes do srede smo na poziciji obrambni/organizator.
 • 13.05.2020 | 1. SFL
  Izbor naj: Milko Verboten in Aljoša Mohorič
  Še dva vratarja predstavljamo danes: to sta Milko Verboten in Aljoša Mohorič. Bila sta izbrana med tistih najboljših 30, ki so zaznamovali minulih 25 sezon 1. SFL. V četrtek in petek sledi glasovanje na Facebooku.
 • 12.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Igor Bratić in Darko Tokić
  Igor Bratić ima 32 nastopov za reprezentanco do 21 let, zbral je 30 nastopov za člansko vrsto. Kar 45 nastopov pa je za Slovenijo zabeležil Darko Tokić.
 • 11.05.2020 | 1. SFL
  Izbor Naj: Vojko Majcen in Damir Puškar
  Danes začenjamo s predstavijo uvodnih dveh igralcev, ki sta bila izbrana med najboljših 30, ki so zaznamovali minulih 25 sezon 1. SFL. Začenjamo pred golovo črto.

DELI NA