02.05.2024 | 1. SFL
Prenos iz Rogaške Slatine, za finale tudi na Vrhniki

S tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki se nadaljuje polfinale 29. sezone 1. SFL. Dobovec in Siliko, oba gostita 3. tekmi polfinala, vodita 2:0 v seriji in ju le še po ena zmaga loči do velikega finala.

Spletni prenos

Obračun iz Rogaške Slatine tudi v spletnem prenosu na www.futsal.si.

1. SFL, polfinale:

3. tekma, 3.5.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)
Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem (20.30)

4. tekma, 7.5.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
THE Nutrition Extrem – Siliko Vrhnika (20.00)

5. tekma, 10.5.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem (20.30)

že odigrano, 1. tekma, 19.4.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid 3:1
 (1:0) (1:0 v zmagah)
1:0 Duščak (4.), 1:1 Urbančič (29.), 2:1 Anderson (31.), 3:1 Pasariček (35.) (1:0 v zmagah)

Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem 5:3 (3:2) (1:0 v zmagah)
1:0 Vesel (3.), 2:0 Bjelčević (5.), 2:1 Štepec (9.), 3:1 Bjelčević (12.), 3:2 Gregorič (15.), 4:2 Vesel (28.), 5:2 Luka Čop (29./ag), 5:3 Gregorič (32.)

2. tekma, 26.4.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec 0:1
 (0:0) (0:2 v zmagah)
0:1 Pereira (24.)

THE Nutrition Extrem – Siliko Vrhnika 1:3 (0:0) (0:2 v zmagah)
0:1 Đurić (32.), 1:1 Štepec (36.), 1:2 Jandrić (39.), 1:3 Berzelak (40.)

Tudi brez Čopa

THE Nutrition Extrem v polfinalu zaostaja 0:2 v zmagah, a ekipa iz dežele suhe robe še ni rekla zadnje proti Siliku, tako zatrdijo v Sodražici. „Stanje je krizno oz. kar alarmantno zaradi poškodb. Smo zelo zdesetkani,“ potrdi trener Nik Jelič, ki je na petkovi 2. polfinalni tekmi ostal še brez članskega reprezentanta Luke Čopa, ki si je poškodoval stranske vezi v kolenu, letošnjo sezono je že končal. „Te dni smo malce slabše trenirali, smo pa četrtkov trening izkoristili za sestanek in točna navodila – z željo, da na Vrhniki pridemo do pozitivnega rezultata,“ pove trener Jelič, ki se zaveda, da težko dosegajo gole.

V tekmovanju mladih U19 lovijo naslov

„Naša priložnost bo visoko pokrivanje, tam bomo skušali ukrasti kako žogo in jih s hitro tranzicijo skušati preseneti, dokler se ne postavijo v obrambi,“ Nik Jelič o tem, kako bi lahko prišli do gola na gostovanju na Vrhniki. „Premalo smo nevarni iz prekinitev, težko dajemo gole iz igre. Vidi se, da ima Siliko 12 igralcev,“ dodaja Jelič, ki se zaveda, da z ekipo te dni bije bitko še na drugi fronti: v nedeljo, 5.5., bo v Sodražici odločilna 3. tekma finala tekmovanja mladih U19, THE Nutrtition Extrem bo gostil KMN Meteorplast Šic bar. Ekipa, ki zmaga, bo prvak.

Želijo izkoristiti svojo priložnost

Vrhniški Siliko vodi 2:0 in v takem duhu tudi pričakuje goste iz Sodražice. „Trenirali smo dobro, zavedamo se tudi situacije, v kateri smo. Želimo resen in pravi pristop tudi na tej tretji tekmi,“ se priložnosti zaveda Mile Simeunovič, ki vodi Vrhničane, ki letos kažejo v polfinalu precej boljši obraz kot pred letom dni, takisto v polfinalu. „Gledam in spremljam: jasno se vidi, da sta volja in želja pri fantih na povsem drugi ravni kot lansko leto,“ hvali Simeunovič svoje varovance, ki pa jih opozarja, da gostov kljub zaostanku 0:2 v zmagah ne gre odpisati.

„THE Nutrition Extrem ima svojo računico. Nimajo kaj izgubiti, kar so morali, so v tej sezoni dosegli. Na obeh tekmah smo bili boljši od njih – ravno za toliko, da smo zmagali. Se pa veselim, ker se vračamo domov na Vrhniko, v našo dvorano, kjer se pripravlja tudi posebno presenečenje, več ne morem povedati. Postali smo prava domačijska ekipa, domač parket nam leži, tisti v ribniški dvorani upočasni igro obojih, zato je kar škoda, da igramo futsal v dvoranah, kjer se igra rokomet, saj ravno ta rokometna smola upočasnjuje našo igro,“ še dodaja Mile Simeunovič, ki bo imel na voljo vse razen poškodovanega Jureta Subana, ki ga čaka nov operativni poseg.

Osma po vrsti

V Rogaški Slatini se bosta pomerili domači FK Dobovec in KMN Oplast Kobarid. Ekipi sta se v tej sezoni petkrat udarili v 1. SFL (7:4, 2:1, 4:1, 3:1, 1:0) in četrtfinalu pokala Terme Olimia (2:0 in 7:2). V petek bo na sporedu že 8. letošnja medsebojna tekma, prejšnjih sedem je dobil Dobovec.

Tako blizu še niso bili

„Odigrali smo odlično tekmo, še vedno pa to ni dovolj. Smo jim pa bližje kot kadarkoli v zadnjih nekaj letih. Tudi na tretji tekmi se bomo borili za zmago,“ pa napoved s pogledom na prejšnjo in petkovo tekmo začne trener Oplasta Jaka Sovdat. „To je drug njivo tekmovanja, igralci Dobovca v eni sezoni odigrajo nekje 20 takih tekem, mi v zadnjih nekaj letih popolnoma nič. Vendar tudi to se bo spremenilo. Sem pa vesel, da so fantje z dobrimi igrami vrnili gledalce v kobariško dvorano,“ Sovdat izpostavi še dobro dejstvo.

Rezerve v napadu

„Vodimo 2:0 v seriji, ni pa nas ta zmagala opijanila. Pred nami je tretji obračun v tej polfinalni seriji. Nova tekma je priložnost za novo dokazovanje. Želim si videti vnovičen napredek v igri. Če smo na 2. tekmi popravili obrambo v primerjavi s prvo tekmo, pa bi tokrat želel videti še boljšo igro v napadu,“ se tretje polfinalne tekme dotakne trener Kujtim Morina.

„Oplast je ekipa, ki se ne bo kar tako predala, k nam prihajajo z jasnim ciljem in angažmajem. Vidi se tudi, kako so zrasli v igri, predvsem pa v obrambi, saj ne prejemajo več veliko golov. Krasi jih borbenost, v taki situaciji jih ni lahko premagati. Če smo imeli na prvi tekmi veliko priložnosti za dosego gola, pa na drugi temu ni bilo tako,“ se trener Dobovca zaveda zahtevnosti situacije. V dresu Oplasta pa je do izraza še kako prišla tudi vrnitev Danija Vulikiča, ki je ekipi trenerja Jake Sovdata prinesel dodatno mirnost.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA