04.06.2024 | 1. SFL
Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka

„Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.

Kvaliteta Dobovca

Vrhničani so se izkazali, dobili so 1. in 3. tekmo finala, vodili so 1:0 in 2:1 v zmagah, na 4. tekmi so imeli celo zaključno žogo za svoj prvi naslov državnega prvaka.
„To se je najbolj videlo v 4. tekmi, malce manj na peti. Na teh dveh tekmah sem videl svojo nezrelo ekipo kot tudi sebi nezrelega v dani situaciji. Imeli smo več možnosti na tej 4. tekmi, a na koncu so pretehtale izkušnje Dobovca. Po tem pa je prišla do izraza njihova kvaliteta. Na peti tekmi pa tudi v glavah nismo bili pravi. Ko igraš tako, kot smo mi, dobiš hitro pet ali več golov. Na zadnji tekmi finala smo bili za razred slabši. Na tem mestu čestitam Dobovcu za fair in pošteno igro ter zaslužen naslov državnega zaslužen prvaka,“ je dodal Simeunovič. V uteho mu je lahko dejstvo, da njegova ekipa iz sezone v sezono nabira izkušnje.

„Ves čas delamo korake naprej. Nekako pa še vedno zaostajamo. Take tekme ne znamo še igrati. Dva tuja igralca Dobovca sta prvo tekmo finala odigrala povprečno, drugo že boljše. Bolj je šel finale h koncu, boljša sta bila. Dokazala sta, da imata kvaliteto. Naši igralci so bili na prvi tekmi najboljši. Nismo še dozoreli,“ je še pristavil Simeunovič. Strateg Vrhničanov je pred finalom upal, da se bo po koncu finalne serije govorilo o futsalu.

Razočarali navijače

„Pripomogli smo k temu, da so bile dvorane polne. Na prvi tekmi v Rogaški Slatini je bilo nekaj manj domačih navijačev. A so začutili domačini, da imajo konkurenčnega nasprotnika, zato so se odzvali. Hvala vsem, ki so prišli. Žal pa mi je, ker smo razočarali svoje pristaše in nismo odigrali tako kot prve štiri tekme. Svoji ekipi nimam kaj zameriti, to je naš maksimum,“ je zaključil Mile Simeunovič.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2024 | 1. SFL
  Po seji Komisije za futsal
  Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
 • 03.06.2024 | 1. SFL
  Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
  V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
 • 02.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec
  „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Upali, da dobijo pokal z enico
  „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.
 • 01.06.2024 | 1. SFL
  Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat
  „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki,“ je po finalu proti Siliko razmišljal Žiga Čeh.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Pred nabito polno dvorano Dobovec do 7. naslova
  Na odločilni peti tekmi v Rogaški Slatini so zmagali s 7:1. S tremi goli se je izkazal Paragvajec Francisco Javier Martinez Villalba, ki je nocoj zabil kar tri gole, skupaj z Brazilcem Lucasom Andersonom Pereiro pa sta bila ob Žigi Čehi najbolj vidna posameznika v dresu prvakov.
 • 31.05.2024 | 1. SFL
  Dobovec sedmič ali Siliko prvič
  V petek bo znano, kdo bo postal prvak 29. sezone 1. SFL. FK Dobovec lovi svoj 7. naslov državnega prvaka, Siliko Vrhnika prvega. Peta, odločilna tekma, bo na sporedu v Rogaški Slatini, začenši ob 20. tudi, tudi s televizijskem prenosu na Šport TV.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  V Rogaški Slatini bodo imeli novo priložnost
  „Ni odločala ena žoga. Tokrat ne. Bilo je nekaj več, več kot ena žoga. Dobovec je povsem zasluženo zmagal. Vedel je, kako igrati. Igrali so dobro. Mi pa... Nismo bili dorasel tekmec, najbolj ključno tekmo smo odigrali najslabše. Kar ne morem verjeti,“ pa je po 4. tekmi finala 1. SFL povedal Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 29.05.2024 | 1. SFL
  Pokazali karakter, za evforijo pa ni prostora
  „Vse, kar smo delali na prejšnjih tekmah, smo igrali tudi na 4. tekmi. Je pa razlika v tem, da smo bili tokrat precej boljši v obrambi, kjer smo igrali odgovornejše. Siliku nismo dovolili, da pride do udarcev, ki jih je imel, tudi napak nismo delali, kot smo jih preje,“ je Morina pohvalil segment igre. Dobovec se je vrnil v igro in serijo vrnil v Rogaško Slatino.

DELI NA