18.02.2021 | 1. SFL
Pred kamerami želijo do 1. zmage v 1. SFL

Petek prinaša še preostale štiri tekme 17. kroga 1. SFL, obračun iz Dobrepolja med domačo vrsto in ekipo KMN Bronx Škofije pa bomo prenašali na spletu, to bo februarska tekma meseca.

Za točke se bodo merili še v Litiji, kjer gostuje Oplast, Ljutomeru, ko k KMN Tomaž Šic Bar prihaja Sevnica ter v Zagorju, kjer se bosta srečala domači ŠD Mlinše in Siliko Vrhnika.

Prejšnji petek sta tekmo 17. kroga odigrali vodilni ekipi 1. SFL, zmaga je ostala v Rogaški Slatini.

1. SFL, 17. krog, 19.2.
FK Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (20.00) (spletni prenos na www.futsal.si)
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Tomaž Šic bar – KMN Sevnica (20.00)
ŠD Mlinše – Siliko Vrhnika (20.00)

že odigrano, 12.2.
FK Dobovec – FC Hiša daril Ptuj 6:5 (2:1)
1:0 Čujec (2.), 1:1 Bukovec (5.), 2:1 Mordej (16.), 3:1 Matošević (23.), 3:2 Bukovec (25.), 3:3 Rednak (26.), 4:3 Duščak (27.), 5:3 Perić (30./6m), 5:4 Pihler (31.), 6:4 Čujec (34.), 6:5 Bukovec (36.)

Vprašljiv le Blatnik

V Dobrepolju bodo odigrali še drugo tekmo v novi domači dvorani, kjer so remizirali s Sevnico, proti KMN Bronx pa želijo to nadgraditi. „Dobro smo trenirali, pripravili smo se na Bronxe,“ pravi trener Dani Kaljevič, ki še ne ve, ali bo ekipi lahko pomagal Alen Blatnik, ki je na zadnjih dveh tekmah dosegel dva gola – po enega v mrežo Sevnice in Ptuja.

„Blatnik je v strašni formi, upam, da bo z nami. Ostali pa smo vsi. Komaj čakamo tekmo proti gostom s Škofij. Zadnjih pet, šest krogov odkrito ciljamo na tri točke, tako bo tudi tokrat. Igramo boljše, rastemo, morda nas ostali celo podcenjujejo, pa nas ne bi smeli... Je pa res, da nam pogosto zmanjka sreče in izkušenj. Žal mi je le to, da imamo le točko. To je nezasluženo. Nismo toliko slabši od ostalih,“ pove Kaljevič, ki je vesel, da ima v ekipi tudi dva dobra vratarja Mateja Babnika in Luko Đorđevića.

Zbrani do konca

„Vemo, da gostimo Bronx, ki ima izvrstno četverico mladincev, ob tem pa tudi izkušeno četverico izkušenih igralcev, na golu je izredno dobri Alen Mordej. Ne bo nam lahko, a smo zagotovo agresivnejši od njih. A ne pozabimo, da so gostje zelo nepopustljivi, saj so nekaj točk dobili v zadnjih trenutkih tekme,“ doda Kaljevič, ki se veseli prenosa tekme iz Dobrepolja.

Dobrepolje je v letu 2021 odigral štiri tekme, zbral je tri poraze in remi. Predvsem pa je ekipam, tako iz zgornjega kot spodnjega doma lestvice, nudil odpor in pokazal bistveno več kot v prvem delu prvenstva. Bronxi so v zadnjih petih tekmah dvakrat remizirali, vknjižili dve gostujoči zmagi in poraz.

Jeseni je bilo na medsebojni tekmi petkovih tekmecev 4:1 za Bronx, ki premore 22 točk in ostaja v igri za končno 4. mesto po rednem delu 1. SFL, ki se igra 26. sezono. „Jutrišnja tekma je za nas zelo pomembna, saj v primeru zmage končamo redni del sezone najmanj na 5. mestu, kar je za našo mlado ekipo lep dosežek in dokaz, da dobro delamo,“ na dejstva opozori trener Marko Hrvatin. Ob tem spomni na zadnjo ligaško tekmo, Primorci so si z Litijo razdelili plen, 3:3 je bilo.

„Od tekme z Litijo smo opravili skupaj sedem treningov ter se mirno pripravili na naslednjega tekmeca, ki ga spoštujemo in ne podcenjujemo, ne glede na položaj na lestvici. Imamo nekaj težav s poškodbami (odsoten bo kapetan Borut Kolar) in vsemi temi ukrepi. Ampak mislim, da bo na dan tekme vse rešeno. Vemo, da se zadnja kola nekako "izbira" tekmece za končnico, vendar moja želja je, da bi se v četrtfinalu izognili Litiji, v polfinalu, če pridemo dalje, pa Dobovcu, je skoraj nemogoča, zato mislim, da nima smisla po taktiziranju,“ še doda Hrvatin.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.04.2024 | 1. SFL
  Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
  „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
 • 16.04.2024 | 1. SFL
  Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
  Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
 • 08.04.2024 | 1. SFL
  Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
  „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
  Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
  Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
  Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
  Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
 • 29.03.2024 | 1. SFL
  Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
  KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
 • 28.03.2024 | 1. SFL
  V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
  Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
 • 22.03.2024 | 1. SFL
  Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
  S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.

DELI NA