18.02.2021 | 1. SFL
Pred kamerami želijo do 1. zmage v 1. SFL

Petek prinaša še preostale štiri tekme 17. kroga 1. SFL, obračun iz Dobrepolja med domačo vrsto in ekipo KMN Bronx Škofije pa bomo prenašali na spletu, to bo februarska tekma meseca.

Za točke se bodo merili še v Litiji, kjer gostuje Oplast, Ljutomeru, ko k KMN Tomaž Šic Bar prihaja Sevnica ter v Zagorju, kjer se bosta srečala domači ŠD Mlinše in Siliko Vrhnika.

Prejšnji petek sta tekmo 17. kroga odigrali vodilni ekipi 1. SFL, zmaga je ostala v Rogaški Slatini.

1. SFL, 17. krog, 19.2.
FK Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (20.00) (spletni prenos na www.futsal.si)
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
KMN Tomaž Šic bar – KMN Sevnica (20.00)
ŠD Mlinše – Siliko Vrhnika (20.00)

že odigrano, 12.2.
FK Dobovec – FC Hiša daril Ptuj 6:5 (2:1)
1:0 Čujec (2.), 1:1 Bukovec (5.), 2:1 Mordej (16.), 3:1 Matošević (23.), 3:2 Bukovec (25.), 3:3 Rednak (26.), 4:3 Duščak (27.), 5:3 Perić (30./6m), 5:4 Pihler (31.), 6:4 Čujec (34.), 6:5 Bukovec (36.)

Vprašljiv le Blatnik

V Dobrepolju bodo odigrali še drugo tekmo v novi domači dvorani, kjer so remizirali s Sevnico, proti KMN Bronx pa želijo to nadgraditi. „Dobro smo trenirali, pripravili smo se na Bronxe,“ pravi trener Dani Kaljevič, ki še ne ve, ali bo ekipi lahko pomagal Alen Blatnik, ki je na zadnjih dveh tekmah dosegel dva gola – po enega v mrežo Sevnice in Ptuja.

„Blatnik je v strašni formi, upam, da bo z nami. Ostali pa smo vsi. Komaj čakamo tekmo proti gostom s Škofij. Zadnjih pet, šest krogov odkrito ciljamo na tri točke, tako bo tudi tokrat. Igramo boljše, rastemo, morda nas ostali celo podcenjujejo, pa nas ne bi smeli... Je pa res, da nam pogosto zmanjka sreče in izkušenj. Žal mi je le to, da imamo le točko. To je nezasluženo. Nismo toliko slabši od ostalih,“ pove Kaljevič, ki je vesel, da ima v ekipi tudi dva dobra vratarja Mateja Babnika in Luko Đorđevića.

Zbrani do konca

„Vemo, da gostimo Bronx, ki ima izvrstno četverico mladincev, ob tem pa tudi izkušeno četverico izkušenih igralcev, na golu je izredno dobri Alen Mordej. Ne bo nam lahko, a smo zagotovo agresivnejši od njih. A ne pozabimo, da so gostje zelo nepopustljivi, saj so nekaj točk dobili v zadnjih trenutkih tekme,“ doda Kaljevič, ki se veseli prenosa tekme iz Dobrepolja.

Dobrepolje je v letu 2021 odigral štiri tekme, zbral je tri poraze in remi. Predvsem pa je ekipam, tako iz zgornjega kot spodnjega doma lestvice, nudil odpor in pokazal bistveno več kot v prvem delu prvenstva. Bronxi so v zadnjih petih tekmah dvakrat remizirali, vknjižili dve gostujoči zmagi in poraz.

Jeseni je bilo na medsebojni tekmi petkovih tekmecev 4:1 za Bronx, ki premore 22 točk in ostaja v igri za končno 4. mesto po rednem delu 1. SFL, ki se igra 26. sezono. „Jutrišnja tekma je za nas zelo pomembna, saj v primeru zmage končamo redni del sezone najmanj na 5. mestu, kar je za našo mlado ekipo lep dosežek in dokaz, da dobro delamo,“ na dejstva opozori trener Marko Hrvatin. Ob tem spomni na zadnjo ligaško tekmo, Primorci so si z Litijo razdelili plen, 3:3 je bilo.

„Od tekme z Litijo smo opravili skupaj sedem treningov ter se mirno pripravili na naslednjega tekmeca, ki ga spoštujemo in ne podcenjujemo, ne glede na položaj na lestvici. Imamo nekaj težav s poškodbami (odsoten bo kapetan Borut Kolar) in vsemi temi ukrepi. Ampak mislim, da bo na dan tekme vse rešeno. Vemo, da se zadnja kola nekako "izbira" tekmece za končnico, vendar moja želja je, da bi se v četrtfinalu izognili Litiji, v polfinalu, če pridemo dalje, pa Dobovcu, je skoraj nemogoča, zato mislim, da nima smisla po taktiziranju,“ še doda Hrvatin.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | 1. SFL
    Dan slovenskega futsala, zvečer futsal superpokal
    V soboto, 31.8., bomo v Benediktu uradno začeli s sezono 2024/2025. Domači klub KMN Benedikt, v 1. SFL bo nastopal z imenom PJ Joco Benedikt, bo organizator Dneva slovenskega futsala. Zvečer ob 19. uri futsal superpokal, tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Pomlajeni odločno v sezono
    Pred jubilejno sezono (letos se bo igrala 30. sezona 1. SFL) so tudi Vrhničani doživeli številne spremembe. Ekipo so zapustil Max Vesel, Uroš Đurić (oba na Hrvaško), Nikola Jandrić (v Avstrijo), Marko Bjelčević (ŠD Mlinše), Marko Đeković (FK Dobrepolje) ter Miha Kostanjevec. Novinci v ekipi so Đorđe Đorđević, Luka Đorđević in Lovro Trdin.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Izkušnje iz Italije bo delil s slovenskimi trenerji
    V Benediktu je vse pripravljeno za dober uvod v futsal sezono: domači klub KMN Benedikt bo gostil Dan slovenskega futsala, ki se bo sklenil s superpokalno tekmo. Tudi letos bo v sklopu praznika futsala tudi trenerski seminar.
  • 27.08.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju nove sezone
    V novo sezono 1. SFL kot novinci vstopajo tudi v ekipi FK Trzin. Domače tekme bodo igrali v novi lični športni dvorani, tega se veselijo. Trener ekipe bo Miran Bandur, ki bo vodil tudi članice v Ženski futsal ligi.
  • 24.08.2024 | 1. SFL
    Na turnir na Škofije, v popolni postavi januarja
    Jure Vetrih se je preselil v Dobrepolje, v nasprotno smer je prišel Alen Zgonc, Luka Čop odhaja v tujino. Januarja se bo po poškodbi vrnil kapetan Andraž Žlindra, ki je moral na novo operacijo kolena, od novembra naprej bo ekipi pomagal Denis Totoškovič.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    Prijava na licenčni seminar Uefa B in Futsal C
    V skladu z 12. členom Pravilnika o podeljevanju licenc in strokovnih seminarjih, ZNTS, razpisuje redni letni licenčni in izpopolnjevalni seminar, ki bo 31. avgusta 2024 v prostorih Športne dvorane v Benediktu.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    Vetrih bo spet nosil dres Dobrepolja
    Ekipo je zapustil vratar Alen Zgonc, novinca v ekipi sta še vratar Marko Đeković in Matic Goznik. Bodo pa Dobrepoljci to sezono odigrali brez poškodovanega Aneja Kmetiča.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    V prenovljeni podobi ciljajo na vrh
    „Kot trener verjamem samo v dobro delo na treningih, ki se potem poplača na igrišču. Igrišče je edino merilo in k temu bom stremel v novi trenerski vlogi,“ je uvodoma povedal novi glavni trener Rok Mordej, ki je na tem mestu nadomestil Kujtima Morino.
  • 18.08.2024 | 1. SFL
    Znan urnik in dejavnosti na 18. Dnevu slovenskega futsala
    „Letos v KMN Benedikt praznujemo 20 let delovanja. Tudi s pomočjo tega dogodka in finala Futsal superpokala želimo futsal približali širši javnosti, zato smo veseli, ker smo uspeli pridobiti organizacijo,“ Patrick Škerget, predsednik KMN Benedikt, pove o pomenu organizacije za KMN Benedikt.
  • 16.08.2024 | 1. SFL
    Tomislav Novak na klop ekipe PJ Joco Benedikt
    „Letos slavimo 20 let delovanja kluba. Bili so vzponi in padci. V članski vrsti bodo priložnost dobili mladi igralci, 20 mladincev in kadetov imamo. Tem mladim pa bodo peterica izkušenejših pomagala pri uvajanju v rang tekmovanja,“ pove Škerget.

DELI NA