22.09.2022 | 1. SFL
Pred 3. krogom 1. SFL

Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.

1.SFL, 3. krog, 23.9.
KMN Sevnica – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobrepolje – FK Dobovec (20.30)
Siliko Vrhnika – ŠD Mlinše (20.30)

Praznik v Dobrepolju

V Dobrepolju bo v petek praznik, domači prvoligaš bo napolnil dvorano, v goste pa jim prihaja FK Dobovec. „Pripravljeni smo, na voljo imam vse igralce,“ se pravega praznika futsala v Dobrepolju veseli trener Dani Kaljevič in ekipa. „K nam prihaja petkratni državni prvak. Vsi komaj čakamo, da ga vidimo v naši dvorani, da jih gostimo in se z njim merimo, to je velika čast za nas. Gledalci bodo imeli kaj videti. Dobovec ima izvrstno ekipo. Je pa tudi res, da ni več v 1. SFL take dominacije, ampak smo postali liga, kjer lahko vsakdo ogrozi vsakega,“ meni trener Kaljevič.

Dobrepolje prihaja na tekmo s točko iz Kobarida in s porazom v Ljutomeru. To bo za njih prva domača tekma v novi sezoni, zato bo to še motiv več. „Predaje ni. Če pa bo naša predstava dovolj za kaj več kot pozitivno oceno igre, pa bomo videli,“ sklene Kaljevič.

Dobovec ima po dveh krogih remi in zmago, točko je dobil na Vrhniki, tri pa proti Oplastu doma, ko je manjkal trener Kujtim Morina. Hrvaški trener na klopi Dobovca se vrača v ekipo, manjkal je zavoljo sodelovanja v strokovnem štabu hrvaške reprezentance.

„Vesel sem prve zmage. Smo pa z mislimi povsem fokusirani nase. Energija v ekipi je že prava, nivo igre še ne, a gradimo dalje. Želim si, da na gostovanju v Dobrepolju odigramo brezkompromisno, odločno in brez popuščanja. Da smo na optimalni ravni. Od svojih igralcev pričakujem, da pokažejo željo po napredku v igri,“ je jasen Morina, ki je ob tej priložnosti čestital Sloveniji za zmago v kvalifikacijah za SP 2024.

„Po taki reprezentančni akciji so igralci utrujeni, a v tem ne smemo iskati alibija, pričakujem resen pristop,“ še poudari Kujtim Morina.

Z Mlinšami vedno težko

Na Vrhniki bo domači Siliko, tudi aktualni superpokalni prvak, lovil prvo letošnjo zmago. Dosedaj varovanci trenerja Mileta Simeunoviča še niso izgubili, remizirali so z Dobovcem in Bronxom.

„V petek nas čaka identična tekma kot v Kopru: spet bomo v vlogi favorita. Šteje le zmaga. Ne bo enostavno, a verjamem v to ekipo, v to delo,“ pove trener Simeunovič.

„Mlinše so neugodna ekipa za nas. Dejansko bodo igrali to, kar jim najbolj ustreza – čakali bodo na svoji polovici in nas skušali kaznovati s protinapadi. Mi pa bomo primorani, da igramo to, kar nam najmanj ustreza – da igramo, da imamo žogo v svojih nogah, da gradimo. A tudi to bomo,“ Simenovič o načinu igre, s katerima naj bi ekipi začeli tekmo. Domačini bodo brez poškodovanega dvojca Nikola Jandrić&Marko Mohorič.

„V klub so se vrnili reprezentanti, ki so dobro opravili svoje. V sredo so že trenirali, svoje dodajo še v petek, da v 3. krogu pridemo do tega, kar čakamo od 1. kroga,“ trener Mile Simeunovič sklene, in še enkrat, četudi med vrsticami sporoči, da ga zanimajo le in samo tri točke.

„Veselimo se gostovanja na Vrhniki. To je klub, s katerim smo nekako istočasno vstopili v svet futsala. Naše tekme so vedno derbiji,“ pa pred tekmo na Vrhniki pove Gregor Ceglar, trener Mlinšanov.

„Sproščeno gremo v tekmo. Zavedamo se, da je sproščena ekipa najbolj nevarna ekipa. Nimamo kaj izgubiti . Pričakujemo trdo in agresivno tekmo. Z upanjem, da pridemo do kake točke. Nenazadnje smo na prvih dveh prvenstvenih dvakrat vodili 2:0 in potem to zapravili,“ nadaljuje strateg ekipe iz Zasavja.

„Dejansko bom mi igrali tako, kot ustreza Siliku. Skušali bomo to izkoristiti,“ poudari Ceglar, ki bo brez trojca Petrović, Mezek, Kvartič. Na srečo ima trener Ceglar toliko širine v igralskem kadru, da upravičeno računa, da to ostali nadomestijo.

Denis Kneževič pri svojih

V Sevnici se pripravljajo na tekmo proti KMN Meteroplastu Šic baru. „Po točki proti Mlinšam nam je vsem lažje,“ se Matej Zakšek, trener Sevnice, še enkrat ozre v prejšnji petek, ko so Sevničani po zaostanku 2:0 ujeli Mlinše in remizirali. Zakšek meni, da so si zaslužili še kaj več, a se strinja, da je točka lep uspeh, še posebej za to, ker so bili za dva gola v minusu ob polčasu.

„Tokrat gostimo ekipo iz Ljutomera. Pripravili smo se na njih, imajo dobro ekipo, tam igra tudi naš nekdanji igralec Denis Kneževič. Verjamem, da bo to zanj in za nas posebna tekma,“ pove Zakšek, ki izpostavi, da prav Kneževič daje ton igri gostov. „Upam, da ga ustavimo in da ne bo eksplodiral ravno proti nam, naj gole prihrani za kako drugo tekmo,“ še povedo v Sevnici.

Po izvrstnem vstopu v novo sezono Ljutomerčani, vodi jih trener Robert Grdović, gostujejo v Sevnici. „Sevničani so se na zadnji tekmi proti Mlinšam vrnili po zaostanku z 0 : 2 in osvojili točko. Imajo nekaj izkušenih in kvalitetnih igralcev. Mi imamo širši igralski kader in smo trenutno v boljši formi, zato se nadejam tretji zmagi, kar bi nam veliko pomenilo na začetku prvenstva. Prepričan sem, da je kvaliteta na naši strani, zato se nadejam, da se bomo domov vrnili z vsemi tremi točkami,“ napoveduje izkušeni trener Grdović.

Podobno kot proti Dobrepolju tudi proti Sevnici ekipa ne bo popolna. Zaradi poškodbe hrbta bo zagotovo manjkal kapetan Kristian Škerget, zdravniška služba pa bo poskušala usposobiti Thomasa Pihlerja, ki proti Dobrepolju ni igral, in vratarja Tjaža Lovrenčiča. Slednji je v prvih dveh krogih odlično opravil svoje delo, saj je proti Mlinšam zaustavil tri kazenske strele z desetih metrov, proti Dobrepolju, ko je dobil neugoden udarec v gleženj, pa celo ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. V primeru, da Lovrenčič, ki je zadnji trening izpustil, ne bo mogel stopiti na vrata, ga bo nadomestil Klemen Anžel, ki pa minula dva tedna ni treniral, ker je bil na službeni poti v tujini.

Pertič detajlno preučil Oplast

V Kobaridu se bosta pomerila domači Oplast in gostujoči KMN Bronx. Oplast ima po dveh tekmah eno, Bronx pa štiri točke. Oplast je dobro minuli petek kljuboval Dobovcu.

„To je že res, a štejejo točke, umetniški vtis se pozabi,“ je vnovič realen trener Oplasta Matej Kavčič (v petek bo odslužil še zadnjo tekmo kazni), ki se zaveda, da jih v petek čaka zelo zahtevno delo. „Tudi mi bi radi do točk. V 1. SFL ni lahkih tekem. Potruditi se bo treba tudi v petek zvečer, predvsem pa bo treba biti dosleden in narediti čim manj napak,“ nadaljuje Kavčič, ki spomni, da so Bronxi čvrsta ekipa, ki ve, kaj hoče.

Ekipa je ogledalo trenerja, vedo povedati številni. Bronxe drugo sezono zapored vodi Damir Pertič, ki pravi, da imajo po zadnji tekmi 1. SFL nekaj zdravstvenih težav, a se nadeja, da bo imel na gostovanju v Posočju na voljo vse razpoložljive sile.

„Še iz mojih igralskih časov se spominjam, da je Oplast najnevarnejša ekipa na domačem terenu. Izvrstno deluje naveza Tine Šturm-Anže Širok, tu je Nejc Kovačič, v ekipo se vrača reprezentančni golman Nik Logar, ki nam je že povzročal lani veliko težav,“ trener Pertič v parih besedah potrdi, da so na Obali detajlno preučili Oplat.

„Trener Matej Kavčič ima na voljo dve izenačeni četvorki. Zelo se bomo morali potruditi, če želimo do pozitivnega rezultata,“ sklene Pertič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.09.2023 | 1. SFL
  V prenovljeni dvorani ponovitev lanskoletnega boja za bron
  V petek, 29. septembra, začetek nove sezone v 1. SFL. Slovesno bo na Škofijah, kjer bodo odigrali sploh prvo tekmo v prenovljeni Športni dvorani Burja. Domači KMN Bronx Škofije pa bo gostil KMN Meteorplast Šic bar.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Siliku še tretjič futsal superpokal
  Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča so bili v Sodražici z rezultatom 3:1 boljši od Dobovca. Gole za zmago so dosegli Max Vesel, Marko Bjelčević in Žan Janež.
 • 23.09.2023 | 1. SFL
  Ekipo sestavili, da bi osvajali naslove, ne le tekmovali
  Danes bo Sodražica gostila Dan slovenskega futsala, ob 19. uri pa se bo v tamkajšnji dvorani začela tekma Futsal Superpokala. Naslov brani FK Siliko, FK Dobovec pa želi po letu 2018 vnovič do tega naslova. Ekipa državnih prvakov prihaja v deželo suhe robe v precej spremenjeni postavi.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Nakazali so, dokazali še ne
  Vrhniški Siliko je zakoračil v novo sezono, ki bi ji radi že uvodoma dali pečat – s 3. naslovom v superpokalu. Kako bodo pri tem uspešni, bo jasno v soboto zvečer. V Sodražici se bo ob 19. uri začel 20. superpokal, na drugi strani pa FK Dobovec.
 • 22.09.2023 | 1. SFL
  Dan slovenskega futsala v Sodražici
  V Sodražici, tam premorejo novega prvoligaša The Nutrition Extrem, bo v soboto, 23.9., potekal Dan slovenskega futsala, kjer bodo pripravljenost pred začetkom sezone preverili vsi akterji slovenskega futsala.
 • 21.09.2023 | 1. SFL
  Siliko in Dobovec v lov na 3. superpokal
  V jubilejnem 20. obračunu za eno od treh lovorik v moškem članskem futsalu se bosta pomerila Dobovec, aktualni državni in prvak pokala Terme Olimia, ter FK Siliko Vrhnika, finalist 1. SFL in tudi branilec naslova superpokala.
 • 18.09.2023 | 1. SFL
  Oplast z višjimi ambicijami v novo sezono
  „Zelo sem zadovoljen s prisotnostjo in zagnanostjo igralcev. Ponavadi mi vedno dobro začnemo, ritem pa nam porušijo prekinitve in premori,“ pove trener Matej Kavčič, ki je vesel, ker je v svoji sredi lahko pozdravil asa Kristjana Čujca. Legendarni slovenski reprezentant se je poslovil od Dobovca odločen, da še ni rekel zadnje. Vrnil se je v domače Posočje, kjer želi še nekaj dati.
 • 12.09.2023 | 1. SFL
  Okrepljeni v sezono, v soboto memorialni turnir
  „Uspelo nam je, da smo zadržali ekipo iz lanske sezone, dodali pa smo še dve imeni, dva povratnika Marka Račiča in Matevža Sodiča. Vesel smo, ker nam bo lahko več pomagal vratar Denis Govekar. Menim, da imamo vsaj na papirju boljšo ekipo kot lani,“ pravi Zakšek, ki se veseli sezone.
 • 10.09.2023 | 1. SFL
  Z novim kapetanom vnovič v domači dvorani
  S svojimi ambicijami in željami v sezono vstopa tudi KMN Bronx Škofije. Priprave je ekipa pod taktirko trenerja Damirja Pertiča začela 23. avgusta. Nastopili so že na turnirju v Puli, kjer so odigrali dve močni tekmi. 
 • 22.08.2023 | 1. SFL
  Kristjan Čujec iz Dobovca v Oplast
  Po šestih sezonah igranja v črno-belem dresu Dobovca je Kristjan Čujec sprejel težko odločitev in se odločil dres Dobovca zamenjati za dres Oplasta – to sta sinoči priobčila oba kluba.

DELI NA