11.09.2020 | 1. SFL
Ponovitev superpokala, Mlinše, Bronx in Ptuj po 2. zmago

Pred nami je že 2. krog 1. SFL, 26. sezona je v polnem teku, klubi, igralci, ter trenerji pa željni dokazovanja. Tokratno kolo prinaša pet krasnih tekem!

Vse tekme boste lahko spremljali preko aplikacije Futsal Semafor, z dveh tekem pa bomo zagotovili tudi fotomaterial.

1. SFL, 2. krog, 11.9.
FK Dobovec – FC Litija (20.00)
KMN Sevnica – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
KMN Tomaž Šic Bar – KMN Oplast Kobarid (20.30)
Siliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)
ŠD Mlinše – Futsal klub Dobrepolje (20.30)

Prepoved nastopa:
Domen Krnc (KMN Sevnica)
Zoran Tesko (KMN Oplast Kobarid)
Nikola Jandrič (FK Siliko)

Litija brez Horvata

Začenjamo v Ratanski vasi, predelu Rogaške Slatine, kjer bomo v petek spremljali ponovitev superpokala. Dobovec gosti Litijo. Na superpokalu so se veselili Litijani, domačin bo za to še toliko bolj motiviran. Dobovec prihaja na tekmo po uspešnem gostovanju pri Oplastu, zagotovo pa je domačin za nekaj odtenkov uigranejši, kot je bil na Vrhniki, ko se je igralo za 17. lovoriko superpokala.

„Spet je tu Litija, s katero smo izgubili superpokal. Za nami sta dva tedna dobrega treninga, na derbi pa prihajamo v boljšem stanju,“ napoveduje tekmo 2. kroga trener Dobovca Kujtim Morina.

„Oboji bomo igrali na zmago, ki pa želimo, da ostane doma. Vem, da smo se precej naučili s poraza v superpokalu. Žal nam je, da z nami ne bo gledalcev, ki nam dajo veter v naša jadra. Prepričan sem, da bodo igralci pokazali pravo željo,“ dodaja Morina, ki ima na voljo vse razpoložljive sile. Se razume: po poškodbi še vedno okreva kapetan Rok Mordej.

V Litiji ni več na klopi Tomislava Horvata, ki se je povsem osredotočil na delo selektorja članov. Nadomestil ga bo dvojec Gašper Vrhovec&Željko Pijetlovič. „Zagotovo se nam obeta boljša tekma kot na Vrhniki,“ napoveduje Vrhovec.

„Dva tedna treninga se bo obema ekipama poznalo. Dobovec je vmes spoznal karakteristike naše ekipe, mi pa smo tudi pozorni zelo na vse novosti, ki so jih uvedli pri njih, tudi na igro z golmanom,“ doda Vrhovec. Prav igra z golmanom, igralcem v polju, je bilo tisto, s čimer se je Dobovec na zadnjih dveh medsebojnih tekmah vedno vračal v igro nazaj. Kako bo to pot, bo jasno danes okoli 21.30. Litija prihaja v goste brez poškodovanega Nika Jeliča.

Simeunovič opozarja na Bronx

Siliko se hoče pred domačimi gledalci odkupiti za poraz v 1. krogu, ko so Vrhničani klonili proti Ptuju. „To bo pravi test za nas,“ napove trener Silika Mile Simeunovič, ki je pred dnevi postal selektor reprezentance do 21 let. Misli pa so pri klubu, ki želi na pota zmage. „Proti Bronxu lahko računamo na uspeh, če bomo odigrali oba polčasa dobro, ne le enega kot na Ptuju,“ Simeunovič še enkrat spomni na poraz proti Ptujčanom, 4:3 je bilo.

Ob tem so Vrhničani ostali še brez Nikole Jandriča, najbolj izkušenega moža postave. „Siliko je ekipa, ki ni odvisna le od enega igralca,“ poudari Simeunovič, čigar igralci bodo morali dati nekaj več, da anulirajo izostanek izkušenega Jandriča.

Simeunovič tudi spomni, da so do lanske sezone na tekmah proti ekipi Bronxa vedno na plano priplavale vse slabosti Silika. „Bronx je ekipa, ki te skuša pretentati in izkoristiti vse tvoje minuse,“ opozarja Simeunovič, ki se nadeja, da bodo njegovi igralci pokazali čim manj neumnosti.

„Če pogledamo ekipo Silika, je to ekipa, ki ima rep in glavo, kjer jo krasi izjemna disciplina in odličen trener, ki je iz te ekipe v zadnjih letih vedno izvlekel maksimum. Kot lahko vidimo, lažje igrajo tekme, kjer niso v vlogi favorita, tako da jim bomo temu primerno to vlogo tudi pripisali, saj bi ob morebitnem spodrsljaju bili že precej zadaj. Na papirju je vse jasno, kako se lotiti tekmeca in kaj jim ne leži. Upam, da bomo to pokazali tudi na igrišču. Odločala bo dnevna forma,“ pa tekmo napove trener Primorcev Marko Hrvatin, ki odhaja na gostovanje povsem sproščen, saj so v prvem krogu naredili veliko delo, ko so doma ugnali KMN Tomaž Šic Bar.

Ptuj bo nove tri točke

Sevničani so na prvi tekmi klonili doma proti ŠD Mlinše, zdaj gostijo Ptujčane.
„Čaka nas zahtevna tekma, v kateri spet ne bomo popolni, vendar se v ekipo vračata dva pomembna člena, kar nam daje več možnosti v sami tekmi. Gremo na zmago, igramo proti dobri zasedbi Ptuja, ki je že v 1. krogu pokazala, da se bo borila za visoka mesta. Trenirali smo dobro in v popolni zasedbi, tekma pa bo pokazala, ali smo že dovolj napredovali in popravili napake s prve tekme,“ tekmo napove Jože Gačnik, svoj čas izvrstni reprezentant, ki se veseli, ker bo imel na voljo spet Uroša Martiča in Denisa Kneževiča. A Sevnica ne bo popolna – zavoljo kartonov počiva Domen Krnc.

Ptujčani bremena ne čutijo, ambicij pa tudi ne skrivajo. „Videli smo, da je Sevnica izgubila proti ŠD Mlinše. Mi smo dokazali, da zmoremo in znamo proti Siliku, kjer smo sicer prvi polčas odigrali pod zavoro. Drugi del je bil obetaven in dober. S tako igro lahko pridemo do treh točk v Sevnici,“ napove trener FC Hiše daril Ptuj Robert Grdović.

Nekdanja drugoligaša za točke 1. SFL

Praznik futsala se obeta v Zagorju, kjer domačin ŠD Mlinše igra prvo domačo prvoligaško tekmo, v goste pa jim prihaja FK Dobrepolje, takisto še lani drugoligaš.

„Najbolj smo veseli, ker bomo lahko odigrali tekmo pred gledalci! Pa saj igramo za njih,“ se tekme v Zagorju veseli domači trener Gregor Ceglar. V svoji maniri pove, da so tekmeca preučili. „Analizirali smo FK Dobreplje, vemo, kje so nevarni. Taktično smo se dobro pripravili, pričakujem, da bomo oboji odigrali „tekmo na glavo“!“ meni Ceglar, ki ima spet na voljo vse igralce, od vloge favorita na beži in na glas računa na nove tri točke.

„Pred nami je nova močna tekma,“ pa pove Dani Kaljevič, trener FK Dobrepolje, ki pa je na začetku sezone ostal brez Gregorja Klinca, ki je odšel na operacijo kolena. „Želim si, da bo tekma izenačena in da se pokažemo v dobri luči,“ se še nadeja Kaljevič, ki mu je tudi jasno, da njegova ekipa potrebuje čas in predvsem prvoligaško kilometrino

Tesko na tribuni

KMN Tomaž se bo danes predstavil publiki v Ljutomeru. „Prva domača tekma po dolgem času. Odgovornim je uspelo zagotoviti, da bodo na tekmi tudi gledalci, česar se še posebej veselimo. Nesrečni poraz v zadnjih sekundah iz prejšnjega kola moramo čimprej pozabiti. Pomembno je, da popravimo disciplino v igri, predvsem pa bo potreben pravilen pristop.Imamo probleme s poškodbami, pod vprašajem je nastop Goričana in Klajnška. Nasprotnika spoštujemo, naredili pa bomo vse, da zadržimo pozitiven niz v domači dvorani,“ pa tekmo KMN Tomaž – KMN Oplast napove trener domačina Matej Gajser.

Oplast ima na ta teren lep spomin, saj je prav v Ljutomeru lani napredoval na finalni turnir pokala Terme Olimia. „Odhajamo na zahtevno gostovanje,“ opozarja trener Oplasta Zoran Tesko.
„Domačin igra agresivno in napadalen futsal. V obrambi so precej zaprti, težko jih je prebiti,“ nadaljuje Tesko, ki bo tekmo spremljal s tribune zavoljo izkjučitve v 1. krogu, ekipo bo vodil Teskov pomočnik Borut Čopi. Morda mu pomaga še Dani Vulikič, ki ima težave s poškodbo. Pri delovni nesreči je stopil na žebelj in še ni jasno, ali bo nared za tekmo. Je pa trener Tesko pohvalil vzdušje in razmere v ekipi, ki je bila med poletjem na novo sestavljena.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj sama na vrhu
  Končan je 3. krog 1. SFL, na vrhu FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj, ki imata popoln izkupiček. Tekma meseca brez zmagovalca, KMN Tomaž Šic Bar in FK Dobrepolje še brez točk, ŠD Mlinše prvič poraženo.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Kamere na tekmi meseca v Kobaridu
  Današnji petek bo obeležila tekma KMN Oplast Kobarid – FK Siliko, ki jo boste lahko od 20. ure dalje spremljali v prenosu na spletni strani www.futsal.si. To bo tekma 6. in 7. ekipe 1. SFL, Oplast prihaja na tekmo s tremi točkami, Siliko pa ima po dveh krogih eno točko.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Litijani trenirajo, gostje bi radi popravili vtis
  Po reprezentančni pavzi se vrača prvoligaški futsal. Danes je na sporedu 3. krog, oči pa uprte v Kobarid, na Ptuj in Škofije, ter v Litijo in Rogaško Slatino. Tekma beseca KMN Oplast Kobarid – FK Siliko je tekma meseca, zato tudi prenos na spletni strani www.futsal.si!
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Po dveh ničlah po točke na Obalo
  „Lahko smo razočarani, ker nismo osvojili točk. To je edino, kar me je jezilo po zadnji domači tekmi, ko smo priznali premoč Ptuju. A končnih 4:8 ni realen pokazatelj razmerij na terenu,“ poudari Gačnik, ko se ozre na odigrano v 1. in 2. krogu.
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke
  Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo
  Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.
 • 23.09.2020 | 1. SFL
  Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju
  Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 22.09.2020 | 1. SFL
  Na Škofijah zadovoljni, misli pri Sevnici
  Varovanci trenerja Marka Hrvatina imajo po dveh krogih 1. SFL štiri točke, selekcija U19 pa je v 1. krogu vknjižila visoko zmago proti Dobovcu.
 • 17.09.2020 | 1. SFL
  Futsal liga prvakov z novim formatom
  Evropska nogometna zveza Uefa je predstavila spremenjen format tekmovanja za sezono 2020/2021, ko bo Slovenijo v tem elitnem tekmovanju zastopal FK Dobovec.
 • 11.09.2020 | 1. SFL
  Dobovcu derbi, na vrhu še Ptuj in Mlinše
  Tekmovanje se nadaljuje s 3. krogom 25.9., prihodnji teden je rezerviran za reprezentančno akcijo članov.

DELI NA