13.06.2024 | 1. SFL
Po seji Komisije za futsal

Komisija za futsal se je pretekli teden zbrala na svoji 6. redni seji in na dnevnem redu imela kar nekaj pomembnih točk in odločitev.

Dan slovenskega futsala

Tako so med drugim odločili, da bo Dan slovenskega futsala v Benediktu v soboto, 31.8. Domači klub KMN Benedikt, organizator dogodka, v letošnjem letu praznuje tudi 20 let delovanja.

Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.

Še najtežje delo jih je čakalo z odločitvijo o primernosti ŠD Voličina za tekme v futsal državnih prvenstvih. Po letih prelaganj, vse od leta 2011, pritožbah klubov o regularnosti in pogojih za igranje, so tokrat člani komisije za futsal sprejeli težko odločitev in se odločili, da dvorana zaradi svojih dimenzij ne ustreza pravilom futsal igre in je kot taka prenevarna za vse akterje, ki nastopajo v njej. Varnost pa je osnovni kriterij, kjer pa pri tekmovanju otrok in mladostnikov ne sme nižati kriterijev.

Pregledani sta bili tudi poročili vodji futsal tekmovanj in disciplinskega sodnika.

Sestanek s klubi

Prav tako je Odbor za nujne zadeve pri NZS sprejel spremenjene pogoje za nastop v 1. SFL in 2. SFL za sezono 2024/25. Vse v smislu ''pomoči'' klubom pri prijavi v futsal tekmovanja. Pri tem ne smemo pozabiti, da bodo ekipe, ki bodo imele celotno piramido mlajših selekcij nagrajene s strani NZS, tako kot je bilo to v preteklih sezonah.

:: Sprememba pogojev za nastop v 1. in 2. SFL od TL2425 dalje.pdf

Pravilnika NZS za futsal (8. člen), in sicer:
1. Ekipa, ki tekmuje v 1. SFL, mora v tekmovanju mladih obvezno nastopiti z vsaj dvema mladinskima
ekipama izmed U19/U17/U15/U13;
2. Ekipa, ki se uvrsti iz 2. SFL v 1. SFL, lahko prvo sezono nastopa z eno mladinsko ekipo, v morebitni drugi
sezoni v 1. SFL pa je obvezna tudi druga mladinska ekipa;
3. Ekipa, ki nastopa v 2. SFL mora v tekmovanju mladih obvezno nastopiti z vsaj eno mladinsko ekipo izmed
U19/U17/U15/U13;
4. Ekipa, ki prvič nastopi v futsal tekmovanjih (2. SFL) lahko prvo sezono nastopa brez mladinskih ekip, v
drugi sezoni nastopanja pa je obvezna vsaj ena mladinska ekipa.

Po seji je potekal tudi sestanek s futsal klubi, ki so se v velikem številu odzvali sestanku, kjer je bil opravljen pregled sezone 2023/2024, beseda je stekla o oddaji Futsal magazinu, medijski pojavnosti futsala, narejeni pa so bili plani za novo sezono.

Tekst: Nzs.si
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA