06.06.2021 | 1. SFL
Po naslovu že pogledujejo v novo evropsko sezono

„Ta ekipa mora biti v slovenski futsal zgodovini zapisana z zlatimi črkami. Fantje zaslužijo vse pohvale, ker dokazujejo svojo kakovost, ne eno ali dve leti, ampak štiri leta zapored, in ne le v Sloveniji, ampak tudi na mednarodni futsal sceni. Moj poklon tej ekipi, zame so pravi heroji,“ je po novem uspehu, že četrtem naslovu državnega prvaka, povedal trener Dobovca Kujtim Morina, ki od leta 2017 vodi in zbira aktualnega slovenskega državnega prvaka FK Dobovec. Ki je v letošnji sezoni osvojil dvojno domačo krono, ob prvenstvu še pokal Terme Olimia in prišel med osem v futsal ligi prvakov! Edina domača lovorika, ki ni našla poti v Obsotelje, je bil superpokal, ki ga je avgusta na Vrhniki Dobovcu vzela ravno Litija, ki pa v finalu ni bila kos Dobovcu, 3:1 v zmagah je bilo.

Evropa spet motiv

„Redni del smo končali s samimi zmagami. V finalu smo izgubili eno tekmo, a smo povsem zasluženo prvak ob vsem dolžnem spoštovanju do Litije, ki je bila fair in korekten tekmec. Dominirali smo, smo pa imeli malce slabšo realizacijo in morda celo doprinesli kar sami, da je bil finale malce bolj napet,“ je še dodal Morina.

„Lovorik in medalj nima smisla šteti, to je le statistika, od katere pa se ne živi. Je pa prav, da se poveselimo, ko kaj osvojimo. Bili smo uigranejši, imeli smo daljšo klop, kar osem enakovrednih igralcev in še nekaj teh, ki bi lahko pomagali. Litija te širine ni imela, je pa premogla kvalitetne igralce,“ je povedal Kristjan Čujec, pred klubom FK Dobovec so novi evropski izzivi. „Da si priborimo evropsko sezono, je bil naš cilj, zdaj smo ga dosegli,“ je še dodal Čujec, Dobovec pa bo v novi sezoni med nosilci, kar je zagotovo lepo priznanje za klub in slovenski futsal.

„Saj ni važno, kdo doseže gol. Sam se vedno podpredim ekipi, le to je važno, da zmagujemo,“ pa je slavil zmago kapetan Dobovca Rok Mordej. „Mislim, da smo povsem zasluženo prvaki. Bili smo boljših, na vseh štirih tekmah, smo pa imeli nekaj slabšo realizacijo. A sezona je popolna: doma smo osvojili oba naslova, bili smo uspešni v Evropi,“ je navdušen Mordej, ki je zadolžen, da skupaj s trenerjem Morino sestavi ekipo za naprej. „Kujta vedno pravi, da je treba ekipo pred sezono vedno osvežiti. V prihodnjih dneh bo jasno, če kdo odhaja in kdo pride. Pred nami so novi izzivi,“ sklene Mordej.

Fair play poteza

„Dobovec je bil za nas premočan, nismo imeli realnih možnosti. To je ekipa, ki dela na dolgi rok, gradi že vrsto let, predvsem pa delajo sistemsko. Imajo sistem, imajo idejo. Tudi naš klub, Litija, bi se moral odločiti za sistemsko in načrtno delo, da se spet vrnemo na vrh,“ pa je po finalu trener Litije Senudin Džafić potegnil črto pod sezono, ko se je vrnil v futsal – z Litijo je bil srebrn tako v 1. SFL kot v pokalu.

„To je uspeh za to ekipo,“ je jasen. Aplavz in odobravanje pa si je Džafić, svoj čas je bil tudi izjemen igralec in reprezentant, prislužil, ker je pred podelitvijo medalj in pokala Dobovca svojo ekipo razporedil v dveh vrsti, v t.i. „špalir“, in se tudi simbolično poklonil Dobovcu.
„To so si zaslužili z uspehi doma in na tujem,“ je bil kratek in jedrnat Džafić.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.06.2021 | 1. SFL
  Duščak in Perić še vsaj eno sezono v Dobovcu
  Član ekipe iz Obsotelja ostaja slovenski reprezentant Klemen Duščak (1994), ki vstopa v 4. sezono v Dobovcu. Po prvi sezoni v Dobovcu pa je sodelovanje podaljšal tudi hrvaški reprezentant Luka Perić (1997), ki je v lanski sezoni na slovenski sceni za Dobovec odigral 30 tekem, dosegel pa je 38 golov.
 • 17.06.2021 | 1. SFL
  Razpis za strokovni naziv Trener futsal UEFA B
  Predavatelji usposabljanja so Tadej Levstek, Dušan Razboršek, Andrej Dobovičnik, Štefan Tivold, Domagoj Šutalo, Marko Pocrnjič, Matjaž Železnik, Robert Misja, Iztok Kavčič, Elsner Branko in po potrebi še drugi zunanji sodelavci Nogometne zveze Slovenije. Vodja šolanj in usposabljanj Nogometne zveze Slovenije je Matjaž Jaklič.
 • 16.06.2021 | 1. SFL
  Ostajata tudi Čujec in Novak
  Trener Kujtim Morina bo v novi sezoni lahko računal tudi na dvojec Niko Cesarec&Marko Peček, ki sta takisto podaljšala sodelovanje z ekipo iz Obsotelja.
 • 14.06.2021 | 1. SFL
  Litija predstavila novega golmana
  Z Vrhnike iz ekipe Silika se v mesto ob Savi seli golman Nejc Berzelak. Nejc, rojen je leta 1998, je kot vratar v 1. SFL odigral 106 tekem in kot vratar dosegel 21 golov. Bil je član tudi mlajših reprezentančnih selekcij, trenutno pa vratar članske reprezentance Slovenije.
 • 14.06.2021 | 1. SFL
  Še trije podaljšali zvestobo prvaku
  V ekipi Dobovca nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono. Pred dnevi so potrdili, da bo trener ostal Kujtim Morina, v ekipi sta ostala tudi Damir Puškar in Rok Mordej. Klub iz Obsotelja pa je to pot potrdil, da v moštvu ostaja tudi trojec Žiga Čeh, Teo Turk in Vedran Matošević.
 • 12.06.2021 | 1. SFL
  Morina, Mordej in Puškar ostajajo v Dobovcu
  S sestavljanjem ekipe so pričeli tudi v taboru aktualnega državnega in pokalnega prvaka FK Dobovca. Najprej so potrdili, da ostaja glavni trener. Hrvaški strateg Kujtim Morina bo še naprej vodil Dobovec, kamor je prišel poleti 2017.
 • 11.06.2021 | 1. SFL
  Igor Osredkar se vrača v Litijo
  Kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar bo vnovič oblekel dres FC Litije, kjer je igral do decembra 2013, potem pa odšel na tuje. Uspešno je nastopal na Hrvaškem v dresu Makarske in Nacionala.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Dobovec prvak, Litiji srebro
   Državni prvak v futsalu za sezono 2020/21 je Dobovec. Na današnji četrti finalni tekmi je v gosteh s 5:0 (2:0) premagal Litijo in slavil s skupnim izidom 3:1 v zmagah.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Siliku bron, Bronx četrti
  Izkazalo se je, kar sta napovedala trenerja. Marko Hrvatin, vodi FC Bronx, je pred tekmo opozarjal na Berzelaka, ki je potem odločil boj za bron. Mile Simeunovič, ki sedi na klopi Silika, pa je povedal, da rezultat 2:2 ni nikakršna prednost Primorcev.

DELI NA

0