22.06.2009 | 1. SFL
Po koncu sezone za sodnike

S koncem tekmovanja v državnih ligah je tudi konec sezone za sodnike, ki pa z enim očesom že pogledujejo proti novi sezoni. O tem je spregovoril Silvo Borošak, predsednik sodniškega odbora za mali nogomet pri ZNSS.

Kakšni so vtisi sojenja v minuli sezoni?

»V Sodniškem odboru ocenjujemo, da je bilo sojenje v minuli sezoni, ki je bila ena najbolj izenačenih in zanimivih, dobro. Pred sklepnimi tekmami končnice smo imeli sestanek z vsemi 32 sodniki, kjer smo jih v kratki analizi opozorili na najbolj evidentne odklone, ki so se dogodili pri presojah  v preteklosti ter podali navodila in smernice za tekme končnice

tako za prvaka kakor za obstanek v 1SFL. Tekme končnice so sodili izkušenejši sodniki, ki so zelo dobro opravili svoje naloge. Seveda vedno je tako, da je lahko sojenje še boljše, vendar, generalno gledano, smo z minulo sezono zadovoljni. Uveljavilo se je kar nekaj mladih sodnikov, ki so opozorili nase z dobrim sojenjem in kaže, da jim bomo v prihodnje lahko

zaupali še težje tekme. Naj omenim še, da sta naša mednarodna sodnika (Borut Šivic - EP U21 v Sankt Petersburgu in finale UEFA Futsal Cupa v Ekaterinburgu in Dejan Nikolič kvalifikacije za EP 2010), več kot dostojno prezentirala slovensko sojenje ter prejela zelo dobre ocene.«

Silvo Borošak, svoj čas izredno priznan mednarodni sodnik, je povedal tudi to, katere aktivnosti čakajo sodnike pred novo sezono?

»V avgustu, ob dnevih slovenskega futsala, bomo najprej, predvidoma 29.8. z vsemi sodniki 1 in 2. SFL (razdeljeni so v tri kvalitetne skupine) in petimi (5) sodniki iz talent programa, opravili fizični in teoretični preizkus znanja. Prav tako bodo preko video posnetkov seznanjeni z dobrimi pa tudi slabšimi ocenami določenih situacij na posameznih tekmah. Posebej bodo opozorjeni na preveliko »toleranco« do oseb na rezervnih klopeh (trenerji, pomočniki trenerjev, tehnični vodja...), ki se nešportno vedejo in mečejo slabo luč na slovenski futsal.  Tudi kontrolorji sojenja bodo 30. 8. imeli seminar, na katerem bomo analizirali spomladanski del njihovega dela preko diagramov in tudi preko posnetkov določenih situacij, ki so tako ali drugače zaznamovali določene tekme. Vsem akterjem na slovenski futsal sceni želim mirne in prijetne poletne mesece in veliko uspeha v novi sezoni, ekipi Puntarja pa  uspešen start na evropski sceni,« je zaključil Borošak.

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

 

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA