24.04.2024 | 1. SFL
Po koncu sezone NZS futsal center

Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.

Trenerji, ki so delali z igralci in igralkami

V tej sezoni je NZS center futsal – U15 vodil Mile Simeunović, pri delu sta mu pomagala Rok Mordej in Dani Kaljevič. NZS center futsal – U17 je vodil Tomislav Horvat, pri delu sta mu asistirala Ivan Bratič in Eva Primc. Na NZS center futsal – vratarji so vratarke in vratarji trenirali pod taktirko trojca Damir Puškar, Urban Bajc, Ivan Bratič. Na sporedu je bil tudi NZS center futsal za dekleta, trening je vodil Drago Adamič, pomagala sta mu Urban Bajc in Eva Primc.

Ocena in izzivi za novo sezono

„Pretekli vikend smo končali z NZS centri futsal, ki so se tudi v tej sezoni pokazali kot dobra investicija za prihodnost. Ne pozabimo, da smo, ko smo se odločali za centre, imeli v mislih prihodnost mladih igralcev in možnost njihovih nadaljnjih aktivnosti, nastopih predvsem v reprezentanci U19. To vse se je ''poplačalo'' z nastopom na evropskem prvenstvu U19 na začetku tekmovalne sezone 2023/24. Nenazadnje je v reprezentanci A že tudi igralec, ki je začel v NZS centrih. Tudi letošnji centri so pokazali, da imamo igralce, ki se lahko v prihodnosti seveda z delom nadejajo uspešne futsal kariere. Nekateri iz generacije U17 so tudi že del reprezentance U19, zagotovo pa bodo nosilci le te v prihodnosti. Absolutno zadetek v polno so izključno vratarski treningi v okviru NZS centrov, za njih je največ zanimanja tudi izven teh treningov v okviru NZS centra. Da pa ni vse ''lepo'', pa je dejstvo, da ne ''moremo'' na treninge privabiti klubske trenerje v mlajših kategorijah. Ti bi lahko sodelovali pri delu, si pridobili nova znanja, si ogledali kvalitetne treninge, ki jih vodijo selektorji futsal reprezentanc. Pridobljeno znanje bi lahko prenesli na delo v klubih, kar je tudi eden izmed ciljev. Žal zanimanja s strani trenerjev ne obstaja. In to je največji izziv za novo sezono, poleg seveda nadaljevanja ter dopolnjevanja vseh aktivnosti iz sezone 2023/2024,“ projekt NZS Futsal centra oceni Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal in član IO NZS.

NZS Futsal center U15 (Laško, 20.4.):
Luka Vidaković (FK Dobovec), Jakob Šinkovec (Futsal klub Dobrepolje), Jon Novak (Futsal klub Dobrepolje), Jaka Čeh (KMN Benedikt), Enej Huber (KMN Benedikt), Filip Gorjan (KMN Oplast Kobarid), Jaš Taučer (KMN Oplast Kobarid), Jan Čuček (KMN Slovenske gorice), Timotej Kocbek (KMN Slovenske gorice), Aljaž Fras (KMN Slovenske gorice), Gašper Centa (NK Ribnica), Val Pucelj Pirnat (NK Ribnica), Tilen Lavrič (ŠD Extrem), Matevž Turk (ŠD Extrem), Matevž Oražem (ŠD Extrem), Domen Kranjc (ŠD Extrem), Valentin Vukovič Kosi (ŠD KMN Meteorplast), Dino Semenič (ŠD KMN Meteorplast).

NZS Futsal center dekleta (Laško, 20.4.):
Tisa Podkrajšek (FK Lukovica), Taja Vrhovnik (FK Lukovica), Lori Škulj (FK Lukovica), Tija Vrhovnik (FK Lukovica), Veronika Rovan (FK Dobrepolje), Ana Hostnik (FK Dobrepolje), Melina Muratović (FK Dobrepolje), Ines Krajnc (KMN Slovenske gorice), Ana Perušek (ŠD Bloke), Ela Maxine Košir (ŠD Bloke), Barbara Lah (ŠD Bloke), Sanela Balić (ŠD Košana), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Tina Jesenovec (ŠD Košana), Maja Srebot (ŠD Košana), Šejla Čibukčić (ŠD Košana), Nika Trdan (ŽNK Celj), Patricija Ham (ŽNK Celje), Zoja Kramer (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Anja Ložar (ŽNK Celje), Vanja Tanšek (ŽNK Celje), Zala Šenk (ŽNK Cerklje), Tinkara Braniselj (ŽNK Vrhnika), Lia Rode (ŽNK Vrhnika), Maša Novak (ŽNK Vrhnika), Daša Dolenšek (ŽNK Vrhnika).

NZS Futsal center U17 (Laško, 21.4.):
Vid Prah (Futsal klub Dobovec), Žiga Krašovec (Futsal klub Dobovec), Jaka Drozg (Futsal klub Dobovec), Matevž Muškatevc (Futsal klub Dobovec), Tian Poredski Bračun (Futsal klub Dobovec), Tim Šotner (KMN Benedikt), Gašper Dušej (KMN Miklavž), Amar Velić (KMN Miklavž), Lovro Kodrič (KMN Sevnica), Amadej Krašna (NK Duplek), Maks Gregorič (ŠD Extrem), Tine Frank (ŠD FK Siliko), Adel Avdić (ŠD FK Siliko), Nejc Milavec (ŠD FK Siliko), Amar Begić (ŠD FK Siliko), Maj Babič (ŠD KMN Meteorplast), Nal Zver (ŠD KMN Meteorplast), Patrick Jaklin (ŠD KMN Meteorplast)

NZS Futsal center vratarji/vratarke (Laško, 21.4.):
Taja Vrhovnik (FK Lukovica), Maj Ungar (Futsal klub Dobovec), Nejc Zrimšek (Futsal klub Dobrepolje), Veronika Rovan (Futsal klub Dobrepolje), Miha Jug (KMN Benedikt), Tim Šotner (KMN Benedikt), Andraž Jerman (KMN Bronx Škofije), Rene Zorger (KMN Miklavž), Aleksander Biškup (KMN Miklavž), Franci Uršič (KMN Oplast Kobarid), Jakob Murko (KMN Slovenske gorice), Sergej Filipič (NK Duplek), Ažbe Čampa (NK Ribnica), Marcel Matko (ŠD Extrem), Zal Žvab (ŠD FK Siliko), Enej Mušedinović Blatešić (ŠD KMN Olimpija Ljubljana), Alen Stolnik (ŠD KMN Meteorplast), Žan Luka Klopčič (ŠD Mlinše), Lovro Levičnik (ŠD Mlinše), Maša Ferlan (ŽNK Vrhnika), Brina Štante (ŽNK Vrhnika).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA