27.09.2018 | 1. SFL
Po 133 dneh tudi 1. krog 1. SFL

V petek se s tekmami 1. kroga 1. SFL pričenja nova že 24. futsal sezona. Naslov prvaka bo branil Dobovec Pivovarna Kozel, ki je pred natanko 133 dnevi v finalu porazil Litijane. Ekipi sta pred slabim tednom dni obračunali še za 15. superpokal, ki je šel v roke Dobovca, v petek pa bo na delu spet 10 ekip 1. SFL.

Dvokrožno

Sistem igranja bo dvokrožni s končnico za prvaka, v katero se uvrsti osem ekip rednega dela. Deseta ekipa po rednem delu bo izpadla v 2. SFL, devetouvrščena pa igrala dodatne kvalifikacije z drugouvrščeno ekipo 2. SFL, medtem ko se bo prvak 2. SFL prebil v 1. SFL za sezono 2019/2020.

Tudi Futsal magazin

Tudi letos bo Nogometna zveza Slovenije posvetila pozornost futsal tekmovanjem. Že šesto sezono zapored bodo ljubitelji futsala lahko na Šport TV-ju in spletu spremljali magazinsko oddajo Futsal magazin. Vse aktualne informacije pa bodo še naprej zbrane in objavljene na spletni strani www.futsal.si.

1. SFL, 28.9.
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)
FC Litija – FC Ivančna Gorica (20.00)
Benedikt Avtodeli Džauš – FutureNet Maribor (20.00)
FK Siliko – KMN Bronx Škofije (20.30)
FK Dobovec – FSK Stripy (21.00)

Prepoved nastopa:
Benjamin Tušar (FK Siliko)
Dejan Bojkić (KMN Bronx Škofije)
Matej Bevk (KMN Oplast Kobarid)

:: Vse o 1. SFL (vključno z uradnimi objavami)

:: Adresar klubov 1. SFL 2018/2019

Dosedanji državni prvaki:
FC Litija: 10
Dobovec Pivovarna Kozel: 2
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

FK Siliko – KMN Bronx Škofije (20.30)

Vrhničanom je veliki met uspel že pred začetkom sezone. Trener članske ekipe je ostal Mile Simeunovič, za trenerja vrste U19 so pripeljali Senudina Džafića. V rojstnem kraju Ivana Cankarja pa iskreno povedo, da pričakujejo rezultatski napredek članske vrste in razvoj mladih. Prepričani so, da je to izvedljivo hkrati. Člansko ekipo so okrepili Dragan Petrović, Nejc Kunc in Kemo Hamolič.

„Čaka nas izjemno težka tekma z nasprotnikom, s katerim imamo same negativne rezultate v zadnjih tekmah. Bronx je izjemna ekipa, ki izkoristi vsako tvojo napako. Če bomo zaustavili trojec Nik Zajc, Slaven Radiškovič, Marko Hrvatin, se lahko nadejamo ugodnega rezultata,“ meni trener Simeunovič, ki bo minute namenil tudi mladim, v zasedbi pa ne bo dveh igralcev: Benjamin Tušarja in Matica Marinča.

Bronxi so se v minuli sezoni izkazali, dejavni in aktivni pa so bili tudi v minulih štirih mesecih, ko so veliko pozornost namenili delu z mladimi, s čimer so zgled za vse ostale. Zato ni presenečenje, da je Bronx edina ekipa, ki nastopa v vseh razpisanih tekmovanjih mlajših selekcij. Tudi trener članske vrste Marko Hrvatin stavi na mlade, v primerjavi z lansko zasedbo pa nima več na voljo dvojca Jure Kordiš&David Mataja.

„Ekipa Silika je fizično zelo dobro pripravljena ekipa, ki si želi igrati sodoben futsal. Jaz ostajam realen in zelo dobro vem, kaj zmore moja ekipa. Temu primerno bo postavljena tudi taktika za petkovo tekmo. Če bo disciplina v igri na nivoju, ki ga zahtevam, potem se lahko obetamo pozitivnemu rezultatu,“ napoveduje trener Hrvatin, ki pa še ne ve, ali bo z ekipo na tekmi. Zavoljo pričakovanja rojstva prvorojenca je njegov odhod na Vrhniko pod velikim vprašajem.

Benedikt Avtodeli Džauš – FutureNet Maribor (20.00)

Že uvodni krog 1. SFL prinaša regionalni derbi med ekipama iz Benedikta in Maribora. Tokratni domačin je tik pred začetkom prvenstva doživel velik udarec, saj so ekipo zapustili brata Matej in Urban Senekovič in Bojan Klemenčič, ki so se preselili v vrste ambicioznega Ptuja. „Stavili bomo na mlade,“ je v odgovor na to potezo povedal trener Tomislav Novak, ki je uspel s klubsko upravo angažirati še nekaj imen in sestaviti ekipo, katere glavni cilj je obstanek v 1. SFL.

„Vsem nam je jasno, Mariborčani so na tej tekmi absolutni favoriti. Mi bomo skušali dostojno parirati in nuditi pravi odpor. Sem pa prepričan, da bomo imeli zaradi pomlajene in praktično domače ekipe na tribuni še več gledalcev kot v preteklosti,“ napove trener Benedikta Novak.

„Začenja se, zanimajo nas tri točke,“ pa se uvoda v sezono veseli Tomislav Horvat, ki bo tudi v novi sezoni vodil zasedbo Maribora. Poleg prej omenjenih okrepitev velja izpostaviti, da je po poškodbi kolena okreval Uroš Kroflič, v ekipo pa se je po letu dni igranja na Hrvaškem vrnil slovenski reprezentant Matej Fideršek. Mariborčani ne skrivajo visokih ambicij. Da so na pravi poti, so pokazali pred dnevi, ko iztržili polovičen izkupiček (zmaga in poraz) na dveh prijateljskih tekmah s hrvaško Makarsko, ki se pripravlja na futsal ligo prvakov.

FC Litija – FC Ivančna Gorica (20.00)

Litijani so zagotovo pričakovali več od superpokala, kjer pa je bil Dobovec prepričljiv (6:1). Je pa Litija zagotovo ekipa 1. SFL, ki je v primerjavi z lansko sezono izgubila največ. Alen Fetić, Denis Totoškovič in Klemen Duščak so odšli v tabor Dobovca Pivovarne Kozel, Teo Turk, Vid Sever in Nik Jelič pa so se preselili v mariborski FutureNetMaribor. V Litiji so začeli na novo. Nosilcem iz minule sezone (Žiga Dovč, Nikola Jandrič, Borut Ručna, Anže Širok in Gašper Vrhovec) so dodali nekaj novih neuveljavljenih imen: Savo Bojić, Marko Djekovič, David Lah, Gašper Konavec, Timi Debeljak, Tevž Peskar Curk, Nejc Vrhovec in Dejan Gojić. Za nameček so kupili še srbskega reprezentanta Denisa Ramića.

„Pred nami je prva tekma v novi sezoni. Po sobotni zaušnici pričakujem, da ekipa reagira in pokaže več,“ je jasen trener Damir Pertič, ki se nadeja uvodne zmage.

„Kot sem že nekajkrat omenil, stavimo na mlade domače fante, ki se bodo učili iz tekme v tekmo. Za to smo se odločili zavestno, na nas izkušenih pa je, da jim pri tem pomagamo. Zavedamo se, da gostujemo pri Litiji, ranjenemu levu s superpokala. Zato bodo Litijani še bolj motivirani, od sebe pa bodo dali 150 odstotkov, ne le 100,“ pa pred tekmo v Litiji, pri desetkratnem državnem prvaku, razmišlja trener Ivančne Gorice Jože Gačnik. Ekipo Ivančne Gorice je zapustil izkušeni trojec Gregor Pešec, Matej Kranjčevič, Sebastijan Drobne.

FK Dobovec – FSK Stripy (21.00)

Zadnja bo nocoj na sporedu tekma med aktualnim državnim in pokalnim prvakom Dobovcem Pivovarno Kozel in novincem v ligi FSK Stripyjem, ki se med elito vrača po 21 letih! Poleg Fetića, Totoškovića in Duščaka je ekipo hrvaškega trenerja Kujtima Morine okrepil tudi hrvaški reprezentant Kristjan Postružin, ki pa je še poškodovan. V klubu se nadejajo, da bo nared do začetka futsal lige prvakov, ko bo prav Podčetrtek prihodnji teden gostil enega od turnirjev tega elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Velja pa omeniti, da sta kariero po lanski sezoni sklenila izkušena Aleš Marot in Matjaž Vojsk.

Domačini bodo nastopili v praktično najmočnejši zasedbi. Bo pa to tudi prva uradna tekma, na kateri ne bo dolgoletnega uradnega napovedovalca na domačih tekmah kozlov. Julija je umrl Janez Terbovc, velik prijatelj in podpornik Futsal kluba Dobovec Pivovarna Kozel.

„Po osvojenem superpokalu, ko smo na najlepši mogoči način začeli novo sezono, nas čaka 1. krog 1. SFL. Kot sem že napovedal, na vsaki tekmi bo našo ekipo zanimala le zmaga. Tako želimo tudi začeti novo sezono pred domačimi navijači. Želim si, da bi se na naših tekmah zbralo veliko ljudi. Kljub temu da je futsal liga prvakov pred vrati, pa želim, da so moji igralci posvečeni povsem tekmi proti mladi in hitri ekipi Stripyja, ki bo naredila vse, da nam pokvari načrte,“ sporoča trener Dobovca Kujtim Morina.

„V Rogaško Slatino odhajamo popolnoma neobremenjeni. Zavedamo se kvalitete nasprotnika, imajo vsaj osem vrhunskih igralcev, tako nas čaka zelo težko delo v obrambi. Hkrati pa bo to njihova generalka pred ligo prvakov, tako da pričakujemo motivirane domačine. Nikakor pa ne odhajamo na gostovanje z belo zastavo. Naredili bomo vse, da domačinom zagrenimo večer,“ pa napoveduje kapetan Škofjeločanov Aleš Bešter, ki bo na terenu podaljšana roka trenerja Marijana Jamnika. Gorenjci velike upe polagajo tudi v izkušenega vratarja Igorja Bratića, ki je prišel na Gorenjsko iz Oplasta.

KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)

Oplast je doživel precej sprememb, zato ne čudi, da njegov trener Saša Leban pravi, da je Sevnica ob gostovanju v Kobaridu na papirju celo favorit.

Ekipo so zapustili Žan Koren (igral bo v Italiji), David Lah, Gašper Konavec (oba v Litijo), Igor Bratić (v FSK Stripy), Tine Kravanja, Gregor Kos (oba v NK Tolmin) in Benjamin Melink (končal kariero). Letos bodo morali levji deleže dela opraviti Jaka Sovdat, Jaka Lenarčič, Jure Uršič in Nik Logar, Leban računa še na Jurija Kiklja, Dražena Žariča in Aljaža Laharnarja.

„Tekme in točke s Sevnico štejejo dvojno, saj vemo, kakšen razpored nas čaka v nadaljevanju sezone,“ nadaljuje Leban, ki obljublja, da bo ekipa pokazala borbenost, skozi sezono pa tudi kvalitetno igro, ki je zdaj še ne more obljubiti.

„Morda je celo dobro, da kar v prvem krogu odhajamo na najdaljše gostovanje,“ pa razmišlja trener Sevnice Mitja Jontez, ki je prav tako ostal na klopi zasedbe, s katero je bil nazadnje 4. v državi. „Ambicije so visoke, radi bi popravili mesto iz minule sezone in mešali štrene pri vrhu,“ nadaljuje Jontez, ki je v ekipo dobil povratnika Gregorja Pešca, med mladimi, na katere računa, pa je tudi sin nekdanjega sevniškega asa Ivana Kneževiča.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.
 • 17.06.2024 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2024
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).

DELI NA