27.09.2018 | 1. SFL
Po 133 dneh tudi 1. krog 1. SFL

V petek se s tekmami 1. kroga 1. SFL pričenja nova že 24. futsal sezona. Naslov prvaka bo branil Dobovec Pivovarna Kozel, ki je pred natanko 133 dnevi v finalu porazil Litijane. Ekipi sta pred slabim tednom dni obračunali še za 15. superpokal, ki je šel v roke Dobovca, v petek pa bo na delu spet 10 ekip 1. SFL.

Dvokrožno

Sistem igranja bo dvokrožni s končnico za prvaka, v katero se uvrsti osem ekip rednega dela. Deseta ekipa po rednem delu bo izpadla v 2. SFL, devetouvrščena pa igrala dodatne kvalifikacije z drugouvrščeno ekipo 2. SFL, medtem ko se bo prvak 2. SFL prebil v 1. SFL za sezono 2019/2020.

Tudi Futsal magazin

Tudi letos bo Nogometna zveza Slovenije posvetila pozornost futsal tekmovanjem. Že šesto sezono zapored bodo ljubitelji futsala lahko na Šport TV-ju in spletu spremljali magazinsko oddajo Futsal magazin. Vse aktualne informacije pa bodo še naprej zbrane in objavljene na spletni strani www.futsal.si.

1. SFL, 28.9.
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)
FC Litija – FC Ivančna Gorica (20.00)
Benedikt Avtodeli Džauš – FutureNet Maribor (20.00)
FK Siliko – KMN Bronx Škofije (20.30)
FK Dobovec – FSK Stripy (21.00)

Prepoved nastopa:
Benjamin Tušar (FK Siliko)
Dejan Bojkić (KMN Bronx Škofije)
Matej Bevk (KMN Oplast Kobarid)

:: Vse o 1. SFL (vključno z uradnimi objavami)

:: Adresar klubov 1. SFL 2018/2019

Dosedanji državni prvaki:
FC Litija: 10
Dobovec Pivovarna Kozel: 2
KMN Oplast Kobarid: 2
KMN Puntar: 2
Proen Maribor 2
Gip Beton MTO: 1
Pelikan Celje: 1
Mila Juventus: 1
Mizarstvo Krošelj: 1
Gorica: 1

FK Siliko – KMN Bronx Škofije (20.30)

Vrhničanom je veliki met uspel že pred začetkom sezone. Trener članske ekipe je ostal Mile Simeunovič, za trenerja vrste U19 so pripeljali Senudina Džafića. V rojstnem kraju Ivana Cankarja pa iskreno povedo, da pričakujejo rezultatski napredek članske vrste in razvoj mladih. Prepričani so, da je to izvedljivo hkrati. Člansko ekipo so okrepili Dragan Petrović, Nejc Kunc in Kemo Hamolič.

„Čaka nas izjemno težka tekma z nasprotnikom, s katerim imamo same negativne rezultate v zadnjih tekmah. Bronx je izjemna ekipa, ki izkoristi vsako tvojo napako. Če bomo zaustavili trojec Nik Zajc, Slaven Radiškovič, Marko Hrvatin, se lahko nadejamo ugodnega rezultata,“ meni trener Simeunovič, ki bo minute namenil tudi mladim, v zasedbi pa ne bo dveh igralcev: Benjamin Tušarja in Matica Marinča.

Bronxi so se v minuli sezoni izkazali, dejavni in aktivni pa so bili tudi v minulih štirih mesecih, ko so veliko pozornost namenili delu z mladimi, s čimer so zgled za vse ostale. Zato ni presenečenje, da je Bronx edina ekipa, ki nastopa v vseh razpisanih tekmovanjih mlajših selekcij. Tudi trener članske vrste Marko Hrvatin stavi na mlade, v primerjavi z lansko zasedbo pa nima več na voljo dvojca Jure Kordiš&David Mataja.

„Ekipa Silika je fizično zelo dobro pripravljena ekipa, ki si želi igrati sodoben futsal. Jaz ostajam realen in zelo dobro vem, kaj zmore moja ekipa. Temu primerno bo postavljena tudi taktika za petkovo tekmo. Če bo disciplina v igri na nivoju, ki ga zahtevam, potem se lahko obetamo pozitivnemu rezultatu,“ napoveduje trener Hrvatin, ki pa še ne ve, ali bo z ekipo na tekmi. Zavoljo pričakovanja rojstva prvorojenca je njegov odhod na Vrhniko pod velikim vprašajem.

Benedikt Avtodeli Džauš – FutureNet Maribor (20.00)

Že uvodni krog 1. SFL prinaša regionalni derbi med ekipama iz Benedikta in Maribora. Tokratni domačin je tik pred začetkom prvenstva doživel velik udarec, saj so ekipo zapustili brata Matej in Urban Senekovič in Bojan Klemenčič, ki so se preselili v vrste ambicioznega Ptuja. „Stavili bomo na mlade,“ je v odgovor na to potezo povedal trener Tomislav Novak, ki je uspel s klubsko upravo angažirati še nekaj imen in sestaviti ekipo, katere glavni cilj je obstanek v 1. SFL.

„Vsem nam je jasno, Mariborčani so na tej tekmi absolutni favoriti. Mi bomo skušali dostojno parirati in nuditi pravi odpor. Sem pa prepričan, da bomo imeli zaradi pomlajene in praktično domače ekipe na tribuni še več gledalcev kot v preteklosti,“ napove trener Benedikta Novak.

„Začenja se, zanimajo nas tri točke,“ pa se uvoda v sezono veseli Tomislav Horvat, ki bo tudi v novi sezoni vodil zasedbo Maribora. Poleg prej omenjenih okrepitev velja izpostaviti, da je po poškodbi kolena okreval Uroš Kroflič, v ekipo pa se je po letu dni igranja na Hrvaškem vrnil slovenski reprezentant Matej Fideršek. Mariborčani ne skrivajo visokih ambicij. Da so na pravi poti, so pokazali pred dnevi, ko iztržili polovičen izkupiček (zmaga in poraz) na dveh prijateljskih tekmah s hrvaško Makarsko, ki se pripravlja na futsal ligo prvakov.

FC Litija – FC Ivančna Gorica (20.00)

Litijani so zagotovo pričakovali več od superpokala, kjer pa je bil Dobovec prepričljiv (6:1). Je pa Litija zagotovo ekipa 1. SFL, ki je v primerjavi z lansko sezono izgubila največ. Alen Fetić, Denis Totoškovič in Klemen Duščak so odšli v tabor Dobovca Pivovarne Kozel, Teo Turk, Vid Sever in Nik Jelič pa so se preselili v mariborski FutureNetMaribor. V Litiji so začeli na novo. Nosilcem iz minule sezone (Žiga Dovč, Nikola Jandrič, Borut Ručna, Anže Širok in Gašper Vrhovec) so dodali nekaj novih neuveljavljenih imen: Savo Bojić, Marko Djekovič, David Lah, Gašper Konavec, Timi Debeljak, Tevž Peskar Curk, Nejc Vrhovec in Dejan Gojić. Za nameček so kupili še srbskega reprezentanta Denisa Ramića.

„Pred nami je prva tekma v novi sezoni. Po sobotni zaušnici pričakujem, da ekipa reagira in pokaže več,“ je jasen trener Damir Pertič, ki se nadeja uvodne zmage.

„Kot sem že nekajkrat omenil, stavimo na mlade domače fante, ki se bodo učili iz tekme v tekmo. Za to smo se odločili zavestno, na nas izkušenih pa je, da jim pri tem pomagamo. Zavedamo se, da gostujemo pri Litiji, ranjenemu levu s superpokala. Zato bodo Litijani še bolj motivirani, od sebe pa bodo dali 150 odstotkov, ne le 100,“ pa pred tekmo v Litiji, pri desetkratnem državnem prvaku, razmišlja trener Ivančne Gorice Jože Gačnik. Ekipo Ivančne Gorice je zapustil izkušeni trojec Gregor Pešec, Matej Kranjčevič, Sebastijan Drobne.

FK Dobovec – FSK Stripy (21.00)

Zadnja bo nocoj na sporedu tekma med aktualnim državnim in pokalnim prvakom Dobovcem Pivovarno Kozel in novincem v ligi FSK Stripyjem, ki se med elito vrača po 21 letih! Poleg Fetića, Totoškovića in Duščaka je ekipo hrvaškega trenerja Kujtima Morine okrepil tudi hrvaški reprezentant Kristjan Postružin, ki pa je še poškodovan. V klubu se nadejajo, da bo nared do začetka futsal lige prvakov, ko bo prav Podčetrtek prihodnji teden gostil enega od turnirjev tega elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Velja pa omeniti, da sta kariero po lanski sezoni sklenila izkušena Aleš Marot in Matjaž Vojsk.

Domačini bodo nastopili v praktično najmočnejši zasedbi. Bo pa to tudi prva uradna tekma, na kateri ne bo dolgoletnega uradnega napovedovalca na domačih tekmah kozlov. Julija je umrl Janez Terbovc, velik prijatelj in podpornik Futsal kluba Dobovec Pivovarna Kozel.

„Po osvojenem superpokalu, ko smo na najlepši mogoči način začeli novo sezono, nas čaka 1. krog 1. SFL. Kot sem že napovedal, na vsaki tekmi bo našo ekipo zanimala le zmaga. Tako želimo tudi začeti novo sezono pred domačimi navijači. Želim si, da bi se na naših tekmah zbralo veliko ljudi. Kljub temu da je futsal liga prvakov pred vrati, pa želim, da so moji igralci posvečeni povsem tekmi proti mladi in hitri ekipi Stripyja, ki bo naredila vse, da nam pokvari načrte,“ sporoča trener Dobovca Kujtim Morina.

„V Rogaško Slatino odhajamo popolnoma neobremenjeni. Zavedamo se kvalitete nasprotnika, imajo vsaj osem vrhunskih igralcev, tako nas čaka zelo težko delo v obrambi. Hkrati pa bo to njihova generalka pred ligo prvakov, tako da pričakujemo motivirane domačine. Nikakor pa ne odhajamo na gostovanje z belo zastavo. Naredili bomo vse, da domačinom zagrenimo večer,“ pa napoveduje kapetan Škofjeločanov Aleš Bešter, ki bo na terenu podaljšana roka trenerja Marijana Jamnika. Gorenjci velike upe polagajo tudi v izkušenega vratarja Igorja Bratića, ki je prišel na Gorenjsko iz Oplasta.

KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)

Oplast je doživel precej sprememb, zato ne čudi, da njegov trener Saša Leban pravi, da je Sevnica ob gostovanju v Kobaridu na papirju celo favorit.

Ekipo so zapustili Žan Koren (igral bo v Italiji), David Lah, Gašper Konavec (oba v Litijo), Igor Bratić (v FSK Stripy), Tine Kravanja, Gregor Kos (oba v NK Tolmin) in Benjamin Melink (končal kariero). Letos bodo morali levji deleže dela opraviti Jaka Sovdat, Jaka Lenarčič, Jure Uršič in Nik Logar, Leban računa še na Jurija Kiklja, Dražena Žariča in Aljaža Laharnarja.

„Tekme in točke s Sevnico štejejo dvojno, saj vemo, kakšen razpored nas čaka v nadaljevanju sezone,“ nadaljuje Leban, ki obljublja, da bo ekipa pokazala borbenost, skozi sezono pa tudi kvalitetno igro, ki je zdaj še ne more obljubiti.

„Morda je celo dobro, da kar v prvem krogu odhajamo na najdaljše gostovanje,“ pa razmišlja trener Sevnice Mitja Jontez, ki je prav tako ostal na klopi zasedbe, s katero je bil nazadnje 4. v državi. „Ambicije so visoke, radi bi popravili mesto iz minule sezone in mešali štrene pri vrhu,“ nadaljuje Jontez, ki je v ekipo dobil povratnika Gregorja Pešca, med mladimi, na katere računa, pa je tudi sin nekdanjega sevniškega asa Ivana Kneževiča.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA