07.10.2020 | 1. SFL
Oslabljeni Oplast čaka Ptuj in 1. strelca lige

V petek se nam v 5. krogu 1. SFL obeta zanimiv obračun v Kobaridu. Šestouvrščeni klub 1. SFL Oplast Kobarid gosti drugouvrščeni FC Hiša daril Ptuj, ekipi pa vodita nekdanja vrhunska igralca Zoran Tesko in Robert Grdović.

1. SFL, 5. krog, 10.10.
KMN Oplast Kobarid – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
FC Litija – KMN Sevnica (20.00)
FK Dobrepolje – Siliko Vrhnika (20.00)
FK Dobovec – KMN Tomaž Šic Bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – ŠD Mlinše (20.30)

Nianse in fokus na Oplast

„Nocoj smo še trenirali,“ pravi hrvaški strateg na klopi Ptujčanov. „Zadnji trening pred tekmo je namenjen niansam: preučili smo način igre Oplasta, igralce sem opozoril na tekmečeve akcije in prekintive,“ pravi Grdović, ki se veseli tekme, od svoje filozofije pa ne odstopa. Kaj bi, ko pa je na štirih tekmah s takim načinom prišel do popolnega izkupička.

„Ne menjamo stvari, ampak le popravljamo detajle. Postavili se bomo visoko in napadli. Če bo treba, se bomo potem prilagajali,“ pravi Grdović, ki ne odstopa od visokega pokrivanja.
„Oplast je blagi favorit, igra doma. Recimo, da so precej domačinska ekipa. Krasi jih agresivnost. V prvih 10,15 minutah nas bodo skušali „zlomiti“,“ napoveduje Grdović, ki ob tem opozori na par imen:

Širok in Uršič

„Anže Širok je najbolj nevaren igralec Oplast, tu je še pet, šest mladih igralcev, izpostavil bi še izkušenega Jureta Uršiča.“

Grdović potrdi, da ima na voljo vse igralce, tudi prvega strelca 1. SFL Tilna Gajserja.
 

„Gostimo neporaženi Ptuj,“ pa začne trener Oplasta Zoran Tesko, ki je z ekipo v pozitivni seriji dveh remijev in zmage, kar je dovolj za pet točk. Oplast tudi to pot cilja visoko, a ima nekaj objektivnih težav.

Poškodbe

„Dani Vulikič se je poškodoval že v Sevnici, miroval bo vsaj 14 dni. Pod velikim vprašajem je nastopa Jureta Uršiča,“ pove Tesko, ki tudi zato prepusti vlogo favorita gostom.

„Kljub temu pa se bomo borili do konca, pri nas je pristop vedno pravi,“ obljublja Tesko vnovič srčno predstavo v domači dvorani. „Tudi na zadnji tekmi žoga ni hotela v gol,“ pa se trener Oplasta nadeja tudi kakemu zadetku več v gostujoči mreži. Dosedaj jih je Oplast v štirih tekmah dosegel 10, Ptuj 24.

Z več koncev nevarnost preži

„Ptuj ima dobrega trenerja, v svojo ekipo pa so dodali igralce, ki so še ostali, a so s sabo prinesli izkušnje, ki so se združile z mladostjo. Prvenstvo je še dolgo, tudi Ptujčani bodo slej ko prej poraženi,“ se Tesko nadeja dobre bere za svojo ekipo.

Spomni pa na Tilna Gajserja in dejstvo, da so gostje taka ekipa, kjer lahko odloča vsak igralec, ne le eden.

Tekst: D.P.
Foto: FC Hiša daril Ptuj

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2024 | 1. SFL
    Znani termini finala in tekem za 3. mesto
    V zaključni fazi 29. državnega prvenstva članov nas čakata še finale in mali finale za končno 3. mesto. Za naslov prvaka se bosta merila FK Dobovec in FK Siliko, za 3. mesto pa THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid.
  • 04.05.2024 | 1. SFL
    Po koncu polfinalne serije 1. SFL
    FK Dobovec in FK Siliko se bosta borila za naslov državnega prvaka v 29. sezoni 1. SFL, THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid pa odhajata v lov na bronasto kolajno.
  • 03.05.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko finalista 1. SFL
    FK Dobovec in FK Siliko sta finalista 29. sezone 1. SFL. Vodilni ekipi ekipi rednega dela 1. SFL sta v trokoraku slavila zmago v polfinalu (s 3:0 proti Oplastu oz. THE Nutrition Extremu). Finalna serija, prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage, se bo začela v petek, 10. maja. Prva tekma bo v Rogaški Slatini.
  • 02.05.2024 | 1. SFL
    Prenos iz Rogaške Slatine, za finale tudi na Vrhniki
    S tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki se nadaljuje polfinale 29. sezone 1. SFL. Dobovec in Siliko, oba gostita 3. tekmi polfinala, sta gostitelja petkovih tekem. Obračun iz Rogaške Slatine tudi v spletnem prenosu na www.futsal.si.
  • 26.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko korak do finala
    Zmag se veselita Siliko Vrhnika in FK Dobovec. Aktualni državni prvak je slavil zmago v Kobaridu (0:1), Vrhničani pa 3:1 v Ribnici. V Kobaridu se je zbralo 300 gledalcev, v Ribnici kar Polfinale se nadaljuje 3. maja, tudi s spletnim prenosom tekme iz Rogaške Slatine, kjer bo Dobovec gostil KMN Oplast Kobarid.
  • 25.04.2024 | 1. SFL
    Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice
    Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FLK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.

DELI NA