25.04.2024 | 1. SFL
Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice

Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri, tudi v spletnem prenosu na Futsal.si, gosti FK Siliko.

Vodilna po rednem delu do 1:0

Dobovec in Siliko sta na prvi tekmi izkoristila prednost domačega terena in povedla v seriji 1:0. V finale se bosta uvrstili ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage.

1. SFL, polfinale:

2. tekma, 26.4.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
THE Nutrition Extrem – Siliko Vrhnika (21.00) (spletni prenos na Futsal.si)

3. tekma, 3.5.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00) (spletni prenos na Futsal.si)
Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem (20.30)

4. tekma, 7.5.
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
THE Nutrition Extrem – Siliko Vrhnika (20.00)

5. tekma, 10.5.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem (20.30)

že odigrano, 1. tekma, 19.4.
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid 3:1 (1:0) (1:0 v zmagah)
1:0 Duščak (4.), 1:1 Urbančič (29.), 2:1 Anderson (31.), 3:1 Pasariček (35.) (1:0 v zmagah)

Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem 5:3 (3:2)
1:0 Vesel (3.), 2:0 Bjelčević (5.), 2:1 Štepec (9.), 3:1 Bjelčević (12.), 3:2 Gregorič (15.), 4:2 Vesel (28.), 5:2 Luka Čop (29./ag), 5:3 Gregorič (32.)

V Kobaridu

Oplast na prvi polfinalni tekmi ni razočaral. Pokazal je hrabrost, imel je izredno razpoloženega vratarja Nika Logarja. Za morebitno presenečenje in zmago na prvi tekmi pa je ekipi trenerja Jake Sovdata zmanjkalo zbranosti v zaključku akcij, ki si jih je pripravil. Tudi zavoljo take igre v Rogaški Slatini v domači vrsti pred petkovo tekmo pred domačimi gledalci ne manjka optimizma in samozavesti.

„Škoda, ker nismo izpeljali 1. tekme v našo korist, ni veliko manjkalo. Fantje so se šele po tekmi zavedali, da je to povsem drug njivo tekmovanja, kot so ga zdaj igrali zadnjih sedem let. Če toliko časa ne verjameš, da jih lahko premagaš, potem tudi gola ne moreš dati, ko se znajdeš sam pred golom. Na tekmi v Kobaridu se bomo morali bolj potruditi, če jih želimo premagati. Oni živijo za podajo do Patrika Pasarička, zato  bomo spremenili obrambo. Vsi si želimo, da bo dvorana polna, fantje si to zaslužijo,“ udarno in jedrnato pove trener Sovdat.

Dobovec odhaja na najdaljše gostovanje. Na prvi tekmi so aktualni prvaki zmagali, a so se morali kar potruditi za končno zmago, 3:1 je bilo. „Že po petkovi tekmi sem povedal, da nisem bil ravno navdušen z načinom, kot smo odigrali. Predvsem pa smo Oplastu dovolili preveč protinapadov, kjer si je ustvaril preveč priložnosti. Mi smo sicer bili dominantnejši, a s prej omenjenim nisem zadovoljen. To sem fantom povedal. Pričakujem, da bo v Kobaridu boljše,“ je pred potjo v Posočje razmišljal Kujtim Morina, trener Dobovca.

„Vemo, da nas čaka v Kobaridu motiviran in energičen domačin, zato bomo morali reagirati boljše. Se pa tudi vidi, da nam je premor v prvenstvu vrgel iz tira. Ne iščem alibijev. Želim samo to, da reagiramo,“ še dodaja Morina.

Ekipi sta se v tej sezoni štirikrat udarili v 1. SFL (7:4, 2:1, 4:1, 3:1) in četrtfinalu pokala Terme Olimia (2:0 in 7:2). V petek bo na sporedu že 7. letošnja medsebojna tekma, prejšnjih šest je dobil Dobovec.

V Ribnici

V tej sezoni sta THE Nutrition Extrem in Siliko odigrala štiri tekme, vse je dobil Siliko (5:2, 3:0, 4:3, 5:3), ki s petkovo (zmagovito) popotnico prihaja v deželo suhe robe. Varovanci trenerja Mileta Simeunoviča se zavedajo, da jih čaka zahtevno delo.

„V Ribnico prihajamo s prednostjo, pred nami pa je tekma v dvorani, ki ima zelo počasen parket. To je za našo igro minus. A se bomo tudi na to prilagodili,“ v napovedi tekme pove Mile Simeunovič, trener Silika, ki vodi 1:0 v polfinalni seriji. „Na prvi tekmi smo bili dobri v napadu, a prejeli preveč golov. Preveč prostora smo pustili tekmecu, ki je ogrožal naš gol,“ opozarja Simeunovič, ki se nadeja, da bodo imeli močno podporo s tribun s svojimi navijači: „Pričakujem, da bodo naši navijači spet z nami. Vesel sem, ker so prepoznali, da se moji igralci borijo na vsaki tekmi. Ker so pustili dober vtis, ljudje to cenijo in jih podpirajo, tudi na gostovanju.“

V Sodražici so se odločili, da tekmo odigrajo kar v Ribnici, kjer dvorana sprejme tja do 800 gledalcev. Toliko jih tudi pričakuje, da se jih v petek zvečer zbere. „V Sodražici in Ribnici se čuti prava evforija. Verjamem, da bo dvorana polna in da bodo naši navijači naša največja podpora in energija,“ javljanje iz Sodražice začenja domači trener Nik Jelič.

„Za nami je teden, ko smo dobro trenirali, žal pa sta se pojavili dve novi poškodbi pri Denisu Totoškoviću in Andražu Gregoriču. Kljub temu sem optimist in računam, da nam bosta lahko oba pomagala,“ nadaljuje Jelič, ki potrdi, da so opravili detajlno analizo prve polfinalne tekme na Vrhniki. „Videli smo napake, ki smo jih delali. Predvsem pri igri z vratarjem in igri ena na ena je Siliko nevaren, na Vrhniki nam je povzročal težave. Enostavno imajo igralce, ki so hitrejši od nas in tudi tehnično boljše podkovani. Pri vodilnem golu na 1. tekmi, po samostojnem prodoru ga je zabil Max Vesel, bi moral naš igralec dobiti pomoč, ki bi Maxija prisilila v dodatno podajo. Proti Siliku moramo igrati ekipno obrambo, drugače ne gre,“ se zaveda Jelič, ki pove, da v tako kratkem času pa še konec sezone je, ni da bi kaj drastično menjali.

„Želimo si parirati v teku dlje, kot smo na prvi tekmi, in bito pozoren na njihovo igro z vratarjem,“ zaključi Jelič na predvečer futsal praznika v Ribnici.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2024 | 1. SFL
  Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
  Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
 • 10.07.2024 | 1. SFL
  V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
  V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
 • 09.07.2024 | 1. SFL
  Totoškovič ostaja v Sodražici
  Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
 • 04.07.2024 | 1. SFL
  Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
  V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
 • 02.07.2024 | 1. SFL
  Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
 • 28.06.2024 | 1. SFL
  Matic Goznik okrepil Dobrepolje
  V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
 • 24.06.2024 | 1. SFL
  V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
  Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
  V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
  Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
 • 20.06.2024 | 1. SFL
  Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
  V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.

DELI NA