05.12.2021 | 1. SFL
Od Evrope pričakovali več

Ekipa Dobovca se je vrnila s Češke, kjer je z zmago in dvema porazoma sklenila nastop v elitnem delu lige prvakov. Napredovanje na finalni turnir četverice si je zagotovila Barcelona, Dobovec je turnir končal na 4. mestu.

Tekme Dobovca v elitnem delu lige prvakov:

1.12.
Barcelona – Dobovec 2:8
 (1:4)
1:0 Duščak (8.), 1:1 Ferrao (13.), 1:2 Ferrao (15.), 1:3 Pito (19.), 1:4 Adolfo (19.), 2:4 Cesarec (26.), 2:5 Lozarno (27.), 2:6 Ferrao (39.), 2:7 Esquerdinha (39.), 2:8 Andre Coelho (40.)

2.12.
Plzen – Dobovec 2:3 (0:1)
0:1 Čeh (20./6m), 1:1 Novak (30./AG), 1:2 Turk (30.), 1:3 Čeh (37.), 2:3 Holy (39.)

4.12.
Dobovec – Halle-Gooik 1:4 (0:2)
0:1 Grello (2.), 0:2 Tomić (17.), 1:3 Grello (31.), 0:3 Eduardo (32.), 1:4 Čujec (39.)

Analiza tekem

»Občutki so mešani,« je začel trener Kujtim Morina.
»Žal mi je, ker se na evropski ravni nismo uspeli pokazati v najboljši luči. Proti Barceloni smo imeli dobrih uvodnih 15 minut, povedli smo, potem pa imeli še dve možnosti. Barcelona je izkoristila naše črne minute in na odmor odšla s prednostjo z 1:4, čeprav smo imeli igro. Prišli smo na 2:4, a so spet kaznovali vsako našo napako. Proti Plznu smo odigrali dobro, energično z veliko želje in žara, kar nas je krasilo dosedaj. Proti Halle-Gooiku smo bili utrujeni, prvi dve tekmi sta pobrali moči, predvsem pa igralcem, ki so se šele vrnili. Belgijski prvak nas je nadigral v vseh segmentnih igre, tu ni kaj dodati,« je trenersko analizirali nastope Morina, potem pa se ozrl na tisto strateško stran.

Razmislek, kako dalje

»Osnovni cilj smo dosegli: spet smo se uvrstili v elitni del lige prvakov, kjer bi lahko odigrali boljše. Ponavadi je bilo tako, da smo evropsko sezono sklenili z razmerjem 4:2, tudi letos smo ga. A ponavadi je bilo tako, da smo imeli štiri zmage, zdaj imamo štiri poraze. Morda se tudi danes še bolj zavedamo tega, kako odmevne in dobre rezultate smo beležili v preteklosti. Zavedati se moramo, da bo vsako leto težje držati korak s konkurenco, klubi vse več vlagajo. Nas čaka že veliko dela, da ta nivo zadržimo,« nadaljuje Morina, ki je dodal, da so v tej evropski sezoni na plano prišle tudi napake, ki jih sicer v 1. SFL ni videti ali pa jih konkurenca ne kaznuje, Evropa pač. Ob tem velja dodati, da je Dobovec nastopil brez Roka Mordeja, po poškodbi sta se vrnila Luka Perić in Žiga Čeh, z bolečinami v križu je turnir odigral Tihomir Novak, z bolečim kolkom se je po najboljših močeh trudil Kristjan Čujec.
»Vračamo se v slovensko realnost,« doda Kujtim Morina.

»Na zadnji tekmi smo padli zaradi naše fizične pripravljenosti, Belgijci so nas izigrali z dvojnimi podajami, dosegali so lahke gole,« je po tekmi proti Halle-Gooik povedal Klemen Duščak, ki si je več obetal od uvoda v tekmo, ki je bil dober, potem pa je sledil nagel padec.

»Začetek je bil dober, konkreten. Lahko bi nam kak žoga sedla na začetku. Ko pa se je tekma razvijala naprej, pa nas je zmanjkalo. Noge so bile težje, pljuča niso bila prava, zamujali smo za korak ali dva, kar je Halle-Gooik izkoristil,« je dodal Kristjan Čujec.

Boljše in več delati

»Poraz se zgodi. Vsak pri sebi ve, v kakšnem stanju je bil. Veliko faktorjev je vplivalo na vse skupaj. Pokazali smo premalo. Celoten turnir je pod našimi pričakovanju in standardi, ki smo jih postavili v minulih sezonah. S padcem na lestvici ne moremo biti zadovoljni. Vse to je znak in pokazatelj, da moramo delati več in boljše, da se vrnemo na evropsko futsal sceno,« pa je preudarno sklenil Žiga Čeh

27 tekem, 15 zmag, 14 nasprotnikov

Dobovcu je tako sklenil svojo peto evropsko sezono. Še petič je uspel priti med 16 najboljših v Evropi. Dobovec je prvič v elitnem klubskem tekmovanju igral v sezoni 2015/16 (takrat je bil trener Zoran Tesko), nato še v sezonah 2018/19 in 2019/20. Prejšnja sezona (2020/21) je zaradi pandemije novega koronavirusa potekala v spremenjeni obliki, Dobovec pa je kot prvi slovenski futsalski klub sploh tekmoval na zaključnem turnirju (osmerice), ki je bil v Zadru. Dosedaj je Dobovec v ligi prvakov zbral 27 nastopov, premore 15 zmag in 12 porazov. V svoji evropski zgodbi se je srečal s klubi iz 14 evropskih držav. V letošnji sezoni je Dobovec prišel do 6. mesta na Uefini klubski lestvici.

Tekst: D.P.
Foto: FK Dobovec

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2022 | 1. SFL
  Ptuj za konec zmagal tudi na Vrhniki
  S tekmo na Vrhniki se je sklenila sezona 1. SFL. FC Hiša daril Ptuj je bil tudi na drugi tekmi boljši od SIlika. Pred tednom dni je bilo 4:1 za Ptujčane, danes 4:3. Na tekmi na Vrhniki je kariero sklenil Borut Ručna.
 • 09.05.2022 | 1. SFL
  Torkove tekme finala 1. SFL ne bo
  Futsal klub Litija je po 1. finalni tekmi 1. SFL izstopil iz vseh tekmovanj pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Zato torkove finalne tekme 1. SFL ne bo.  Dobovec, ki je dobil uvodno tekmo finala, pa je tako predčasno osvojil naslov državnega prvaka.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec vodi 1:0, Ptujčani imajo tri gole plusa
  Igralci Dobovca so na prvi tekmi finala 1. slovenske futsal lige v Rogaški Slatini po kazenskih strelih premagali Litijo s 5:4 (2:2, 0:0). V boju za bron so Ptujčani s 4:1 odpravili Siliko.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Za bron na Ptuju in Vrhniki
  Danes se začenja, prihodnji petek pa se bo končal, tudi boj za 3. mesto v 27. sezoni 1. SFL. Prvo tekmo gosti FC Hiša daril Ptuj, drugo pa bo gostil vrhniški Siliko. Bron osvoji ekipa, ki bo boljša v skupnem seštevku obeh tekem.
 • 06.05.2022 | 1. SFL
  Naj se finale začne
  Danes se začenja finale med Dobovcem in Litijo, prvo tekmo gosti Rogaška Slatina, prenos pa na Sportklubu, za naslov v 27. sezoni se merita FK Dobovec in FC Litija.
 • 05.05.2022 | 1. SFL
  Želijo parirati Dobovcu
  »Prva tekma je in ni pomembna. Čaka nas serija tekem, morda tri, morda pet. Želim si, da se ognemo poškodb. Le tako bomo lahko parirali Dobovcu,« razmišlja Dobovičnik, ki ob koncu izpostavi, da je zadovoljen s tem, kar je z igralci naredil v zadnjih dveh mesecih, odkar ima ekipo v popolni zasedbi.
 • 04.05.2022 | 1. SFL
  Še vedno željni naslovov, z Morino po 10. lovoriko
  V igri jih krasi visoko pokrivanje tekmeca na njegovi polovici, kar jim omogoča, da iz napak nasprotnikov prihajajo do lahkih golov. Izvrstni so tudi v prekinitvah, dimenzijo več pa njihovi igri daje Čujec, ki zna žogo zadržati, odložiti, podati ali pa sam zaključiti napad.
 • 03.05.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija v lov na najbolj dragocen naslov
  V petek, 6. maja, se s prvo tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 27. sezone 1. SFL. Za naslov prvaka se merita FK Dobovec in FC Litija, vodilni ekipi rednega dela 1. SFL. Vse tekme finala, najmanj tri, največ pet, bo prenašal tudi Sportklub.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Dobovec in Litija s 3:1 v finale 1. SFL
  Ekipi trenerjev Kujtima Morine in Andreja Dobovičnika sta z identičnim rezultatom 3:1 v zmagah prišli v finale, ki se začne v petek, 6. maja. Prva tekma je v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage. Vse tekme finala bo prenašal Sportklub. Za 3. mesto se bosta na dveh tekmah pomerila FK Siliko in FC Hiša daril Ptuj, tekmi bosta 6. in 13.5.
 • 29.04.2022 | 1. SFL
  Finalni turnir lige prvakov s slovenskim pečatom
  V letošnjem tekmovanju je slovenske barve zastopal Dobovec, ki se je tudi v svojem petem nastopu v ligi prvakov prebil med 16 najboljših. Včeraj je minilo leto dni od nastopa Dobovca na finalnem turnirju osmerice v Zadru.

DELI NA