20.11.2020 | 1. SFL
Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme

V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si. Ostale tekme se igrajo v Sevnici, Kobaridu, na Škofijah in Vrhniki.

1. SFL, 8. krog, 20.11.
FC Hiša daril Ptuj – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – KMN Tomaž Šic bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
Siliko Vrhnika – ŠD Mlinše (20.00)

Popraviti vtis

V Sevnici se obeta zanimiva tekma. Domačin je v zadnjem krogu doživel visok poraz proti Dobovcu (0:11), KMN Tomaž Šic bar pa je takisto visoko z 8:2 porazil Siliko. Dejansko gre nocoj za tekmo 6. in 7. ekipe 1. SFL.

„Dobovcu na tem mestu čestitke, izjemna ekipa so, v tem hipu najboljši v Sloveniji. Pred nami je nov izziv, to je ekipa KMN Tomaž Šic bar., ki je zelo napredovala v zadnjih tednih,“ napoved za tekmo začne trener Sevničanov Jože Gačnik. V lanski sezoni sta ekipi odigrali dve tekmi, zmagovali so domačini – tako v Sevnici kot v Ljutomeru. Trener Gačnik ne bi imel nič proti, da se to ponovi. „Predvsem moramo popraviti zbranost, odnos in realizacijo,“ še poudarijo v taboru Sevnice.

KMN Tomaž in KMN Sevnica sta zbrala po sedem točk v tej sezoni, zasedba trenerja Mateja Gajserja bi rada to bero oplemenitila. „Najprej moram izkoristiti priložnost in še enkrat pohvaliti fante za odlično odigrano tekmo v torek. Z mislimi smo že usmerjeni naprej. Zdaj pride tisti težji del, ko je potrebno take predstave ponavljati. Imamo težave s poškodbami in delovnimi obveznostmi tako, da na tekmi ne bomo kompletni. Gostujemo pri ekipi, ki je stalen prvoligaš in premore igralce, ki so nosili in nosijo dres z državnim grbom. Domačin je favorit, mi pa bomo poskušali iskati svoje priložnosti iz protinapadov,“ se Gajser nadeja, da bodo izkoristili svoje adute in prišli do sploh prve gostujoče zmage v tej sezoni.

Za domačine štejejo le točke

Deveta in deseta ekipa lige se bosta pomerili na Škofijah. Bronxi imajo pet točk, Dobrepolje še nobene. „Tokrat se nimamo kaj igrati skrivalnice. Tri točke so edini cilj te tekme in tukaj ni alibijev in odstopanja. Ne zanima me pritisk na igralcih, vsi skupaj se zavedamo, da nam je to zadnja priložnost. Karkoli drugega bi bila zame katastrofa. Tekmeca spoštujemo, ne podcenjujemo, zavedamo se da ne bo lahka tekma, ampak moremo zmagati. To je vsa umetnost,“ je tudi tokrat pragmatičen in jasen trener Bronxov Marko Hrvatin. Škofjoti so krasno začeli sezono, po dveh krogih so imeli štiri točke, potem pa v naslednjih štirih tekmah prišli do ene.

Dobrepolje gre skozi sezono in se uči, gre za novinca v 1. SFL, zato tudi plačuje določen davek. To je normalna učna pot in lekcija, ki jo mora vsak osvojiti. Tudi Dobrepolje jo bo, saj gre za stabilen klub, ki že desetletje opozarja nase. V petek na Obali lovijo prvo prvoligaško točko. „Na Škofijah nas čaka še ena zahtevna tekma, ostali smo že brez Roka Vidica in Matevža Klinca, ki sta se lažje poškodovala. Morda bo nekaj lažje kot proti Ptuju, a Bronxi so stalen prvoligaš, odkar pomnim,“ gostovanje na Obali napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič.

Skočili na 4. mesto

ŠD Mlinše ob Ptuju ostaja najbolj prijetno presenečenje letošnje sezone 1. SFL. Z zmago v Kobaridu se je ekipa iz Zasavja, vodi jo trener Gregor Ceglar, zavihtela na 4. mesto. Siliko, današnji tekmec, je padel na peto.
„Občutki so super, a to je zdaj le še lep spomin, z mislimi smo pri vrhniškem Siliku in gostovanju v petek,“ poudari trener Gregor Ceglar, ki je v sredo in četrtek še enkrat zbral svojo ekipo v dvorani in jo opolnomočil z vsemi podatki ter posebnosti igre Silika. „Ob nepravem času odhajamo k Siliku, ki je ranjen lev po porazu proti KMN Tomažu. Analizirali smo Vrhničane, ki bodo zagotovo dali v prestavo ali dve višje. Spoštujemo jih, bojimo pa se jih ne. Vemo za njihovo igro z vratarjem v polju,“ navrže Ceglar pred potjo na Vrhniko.

Litija po novo zmago

V Kobaridu ostajajo pri petih točkah in 8. mestu, Litija je tretja. „Iz tekme v tekmo nas je manj. Letos nam ne gre. Igramo dobro, a rezultata ni. Narekujemo oster tempo, a ga ne zabijemo. Manjka nam kvalitete in treningov. Zaradi COVID-19 in ostalih zadev nas je iz tekme v tekmo manj. Vprašanje, ali bomo končali sezono,“ na težave, ki jih ima s sestavo ekipe opozarja trener Oplasta Zoran Tesko, ki je na torkovi tekmi ostal še brez Marka Mohoriča, ki je v 39. minuti dobil rdeč karton.

Njegov stanovski kolega na klopi Litije Senudin Džafić teh skrbi nima. „S prvo torkovo tekmo sem zadovoljen. Igralci so pokazali voljo, agresijo, pristop. Tako moramo nadaljevati in se držati reda,“ je debi na klopi Litije in zmago proti Bronxom videl Džafić, ki v petek gostuje v Kobaridu. „Oplast ima bogato tradicijo, so resna ekipa, ki jo moramo spoštovati in nadaljevati v tem ritmu, ki ga imamo,“ pove Džafić, ki potrdi, da v ekipo vrača Luka Jamnik.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Bronx in Oplast do treh, Litija štela do devet
  V štirih tekmah 14. kroga so so se treh zmag veselili gostje, za edino domače slavje je poskrbel Tod Ciuha, ki je v 39. minuti priboril zmago Siliku proti Dobrepolju, ki ostaja še brez točke v 1. SFL.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Pripravljeni na evropski izpit na Malti
  Luxol SA Futsal je vodilna ekipa malteške lige, odigrali so štiri kroge, v povprečju zmagujejo z rezultatom 11:1, minulo soboto so s 17:2 premagali Qormi Futsal. Vodilni klub otoške države Malte premore pet Brazilcev, Portugalca, Srba, Norvežana, Romuna in Gruzinca, tu pa so še domačini.
 • 15.01.2021 | 1. SFL
  Bronx na tekmo sezone, Oplast z novim vratarjem
  V Zagorju ŠD Mlinše gostijo KMN Bronx Škofije, Ptujčani pričakujejo Oplast, Sevnica Litijo, na Vrhniko prihaja Dobrepolje. Tekma v Ljutomeru bo v torek, saj je Dobovec že na poti na tekmo lige prvakov, ki ga čaka jutri.
 • 14.01.2021 | 1. SFL
  Dobovec četrtič v Evropi
  Poleteli bodo na Malto, kjer jih v soboto čaka tekma šestnajstine finala futsal lige prvakov. Tekmec je Luxol SA Futsal, tekma se začne ob 18. uri, o napredovanju odloča ena tekma.
 • 12.01.2021 | 1. SFL
  Ptujčanom tri točke, Lokovšek dosegel pet golov
  Prihodnji teden bo še druga preložena tekma 12. kroga. 19.1. se bosta na Vrhniki, takisto pred kamerami futsal.si, pomerila domači Siliko in KMN Oplast Kobarid.
 • 12.01.2021 | 1. SFL
  Ptujčane pred kamerami zanima le zmaga
  ŠD Mlinše in FC Hiša daril Ptuj se bosta nocoj v Zagorju pomerila za točke 1. SFL, to bo tekma 12. kroga. V mestu ob Savi bodo tudi kamere, prenos tekme pa od 20.00 naprej.
 • 11.01.2021 | 1. SFL
  Leto 2021 začenjamo s prenosom iz Zagorja
  Jutri, v torek, je na sporedu preložena tekma 12. kroga, v Zagorju se bosta pomerila domači ŠD Mlinše in gostujoči FC Hiša daril Ptuj, tekmo pa boste od 20. ure naprej lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 11.01.2021 | 1. SFL
  Josip Jurić okrepil Litijo
  Jurić je v Litiji že igral v lanski sezoni, 16 nastopov je zbral, šest golov je prispeval. Litija je Jurićev tretji klub v Sloveniji – sprva je bil član FK Dobovca, potem Maribora, zdaj pa Litije. V 1. SFL ima 72 tekem, prispeval je 46 golov.
 • 10.01.2021 | 1. SFL
  Račič znova v dresu FC Litije
  "Dolgo je že od mojega zadnjega uradnega nastopa in zato sem pogrešal futsal. Pogovarjal sem se z Gašperjem Vrhovcem in beseda je nanesla na to, da bi pomagal v nadaljevanju sezone," je povedal Račič.
 • 08.01.2021 | 1. SFL
  Dobovcu uspela generalka, Litija po preobratu
  Tekme 13. kroga 1. SFL so bile prve v koledarskem letu 2021. Prinesle pa so zmage Dobovca, FC Hiše Daril Ptuj, KMN Tomaž Šic bara in KMN Sevnice.

DELI NA