20.11.2020 | 1. SFL
Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme

V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si. Ostale tekme se igrajo v Sevnici, Kobaridu, na Škofijah in Vrhniki.

1. SFL, 8. krog, 20.11.
FC Hiša daril Ptuj – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – KMN Tomaž Šic bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
Siliko Vrhnika – ŠD Mlinše (20.00)

Popraviti vtis

V Sevnici se obeta zanimiva tekma. Domačin je v zadnjem krogu doživel visok poraz proti Dobovcu (0:11), KMN Tomaž Šic bar pa je takisto visoko z 8:2 porazil Siliko. Dejansko gre nocoj za tekmo 6. in 7. ekipe 1. SFL.

„Dobovcu na tem mestu čestitke, izjemna ekipa so, v tem hipu najboljši v Sloveniji. Pred nami je nov izziv, to je ekipa KMN Tomaž Šic bar., ki je zelo napredovala v zadnjih tednih,“ napoved za tekmo začne trener Sevničanov Jože Gačnik. V lanski sezoni sta ekipi odigrali dve tekmi, zmagovali so domačini – tako v Sevnici kot v Ljutomeru. Trener Gačnik ne bi imel nič proti, da se to ponovi. „Predvsem moramo popraviti zbranost, odnos in realizacijo,“ še poudarijo v taboru Sevnice.

KMN Tomaž in KMN Sevnica sta zbrala po sedem točk v tej sezoni, zasedba trenerja Mateja Gajserja bi rada to bero oplemenitila. „Najprej moram izkoristiti priložnost in še enkrat pohvaliti fante za odlično odigrano tekmo v torek. Z mislimi smo že usmerjeni naprej. Zdaj pride tisti težji del, ko je potrebno take predstave ponavljati. Imamo težave s poškodbami in delovnimi obveznostmi tako, da na tekmi ne bomo kompletni. Gostujemo pri ekipi, ki je stalen prvoligaš in premore igralce, ki so nosili in nosijo dres z državnim grbom. Domačin je favorit, mi pa bomo poskušali iskati svoje priložnosti iz protinapadov,“ se Gajser nadeja, da bodo izkoristili svoje adute in prišli do sploh prve gostujoče zmage v tej sezoni.

Za domačine štejejo le točke

Deveta in deseta ekipa lige se bosta pomerili na Škofijah. Bronxi imajo pet točk, Dobrepolje še nobene. „Tokrat se nimamo kaj igrati skrivalnice. Tri točke so edini cilj te tekme in tukaj ni alibijev in odstopanja. Ne zanima me pritisk na igralcih, vsi skupaj se zavedamo, da nam je to zadnja priložnost. Karkoli drugega bi bila zame katastrofa. Tekmeca spoštujemo, ne podcenjujemo, zavedamo se da ne bo lahka tekma, ampak moremo zmagati. To je vsa umetnost,“ je tudi tokrat pragmatičen in jasen trener Bronxov Marko Hrvatin. Škofjoti so krasno začeli sezono, po dveh krogih so imeli štiri točke, potem pa v naslednjih štirih tekmah prišli do ene.

Dobrepolje gre skozi sezono in se uči, gre za novinca v 1. SFL, zato tudi plačuje določen davek. To je normalna učna pot in lekcija, ki jo mora vsak osvojiti. Tudi Dobrepolje jo bo, saj gre za stabilen klub, ki že desetletje opozarja nase. V petek na Obali lovijo prvo prvoligaško točko. „Na Škofijah nas čaka še ena zahtevna tekma, ostali smo že brez Roka Vidica in Matevža Klinca, ki sta se lažje poškodovala. Morda bo nekaj lažje kot proti Ptuju, a Bronxi so stalen prvoligaš, odkar pomnim,“ gostovanje na Obali napove trener Dobrepolja Dani Kaljevič.

Skočili na 4. mesto

ŠD Mlinše ob Ptuju ostaja najbolj prijetno presenečenje letošnje sezone 1. SFL. Z zmago v Kobaridu se je ekipa iz Zasavja, vodi jo trener Gregor Ceglar, zavihtela na 4. mesto. Siliko, današnji tekmec, je padel na peto.
„Občutki so super, a to je zdaj le še lep spomin, z mislimi smo pri vrhniškem Siliku in gostovanju v petek,“ poudari trener Gregor Ceglar, ki je v sredo in četrtek še enkrat zbral svojo ekipo v dvorani in jo opolnomočil z vsemi podatki ter posebnosti igre Silika. „Ob nepravem času odhajamo k Siliku, ki je ranjen lev po porazu proti KMN Tomažu. Analizirali smo Vrhničane, ki bodo zagotovo dali v prestavo ali dve višje. Spoštujemo jih, bojimo pa se jih ne. Vemo za njihovo igro z vratarjem v polju,“ navrže Ceglar pred potjo na Vrhniko.

Litija po novo zmago

V Kobaridu ostajajo pri petih točkah in 8. mestu, Litija je tretja. „Iz tekme v tekmo nas je manj. Letos nam ne gre. Igramo dobro, a rezultata ni. Narekujemo oster tempo, a ga ne zabijemo. Manjka nam kvalitete in treningov. Zaradi COVID-19 in ostalih zadev nas je iz tekme v tekmo manj. Vprašanje, ali bomo končali sezono,“ na težave, ki jih ima s sestavo ekipe opozarja trener Oplasta Zoran Tesko, ki je na torkovi tekmi ostal še brez Marka Mohoriča, ki je v 39. minuti dobil rdeč karton.

Njegov stanovski kolega na klopi Litije Senudin Džafić teh skrbi nima. „S prvo torkovo tekmo sem zadovoljen. Igralci so pokazali voljo, agresijo, pristop. Tako moramo nadaljevati in se držati reda,“ je debi na klopi Litije in zmago proti Bronxom videl Džafić, ki v petek gostuje v Kobaridu. „Oplast ima bogato tradicijo, so resna ekipa, ki jo moramo spoštovati in nadaljevati v tem ritmu, ki ga imamo,“ pove Džafić, ki potrdi, da v ekipo vrača Luka Jamnik.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 24.11.2020 | 1. SFL
  Bronxom primorski derbi
  Na 1:1 je poravnal Rok Bešter v 26. minuti, vmes pa so gostje zaradi rdečega kartona ostali brez Aljaža Kusterleta. Po avtogolu Gregorja Kosa je v 30. minuti Bronx povedel 2:1, Dani Vulikič pa je v 37. minuti poravnal na 2:2. Uroš Đurič pa je z 10. golom v 1. SFL poskrbel za zmago škofjotov, zadel je v 38. minuti.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec po derbiju sam na vrhu
  Na 2. mestu ostajajo Ptujčani, ki so klonili ravno proti Dobovcu. Litija in Oplast sta remizirala v Kobaridu (2:2), takisto (2:2) je bilo tudi na Vrhniki med Silikom in ŠD Mlinše. Na Škofijah so Bronxi s 4:1 ugnali Dobrepolje, v Sevnici pa se je treh točk veselil KMN Tomaž Šic bar, ki je z 11:6 ugnal domačine.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Veseli se derbija, o katerem govori cela regija
  Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Kamere na Ptuju na derbiju vodilnih v 1. SFL
  Dobovec ima z 62 doseženimi zadetki 1. napad lige, Ptujčani jim sledijo z 42 goli. Dobovec premore najboljšo obrambo lige (8), FC Hiša daril Ptuj je prejel 16 zadetkov.
 • 18.11.2020 | 1. SFL
  Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec
  Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj z goli napovedala derbi 8. kroga
  Zmaga kroga je pripadla vodilni ekipi Dobovca, ki je bil z 11:0 boljši od Sevnice. Za petami Dobovcu je tako in drugače FC Hiša daril Ptuj, ki je z 10:1 v Velikih Laščah opravila z Dobrepoljem. Razpoloženi za igro so bili tudi igralci KMN Tomaž Šic bar, ki so z 8:2 ugnali Siliko. Litija je bila s 5:0 boljša od KMN Bronx, Mlinše pa so se veselile zmage v Posočju (3:5).
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobrepolje se sestavlja, Ptujčani brez Ručne
  Danes se bo za prvoligaške točke igralo tudi v Velikih Laščah, kjer FK Dobrepolje gosti ekipo FC Hišo daril Ptuj. Domačini lovijo prvo točko, gostje pa sedmo zmago.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Vlogo favorita prepuščajo Siliku, ki pripravlja odgovor
  Uvodna tekma 7. kroga 1. SFL se nocoj prične v Ljutomeru, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti vrhniški Siliko.
 • 16.11.2020 | 1. SFL
  Zoran Tesko je vodil torkova tekmeca
  Tokratni 7. krog prinaša tudi tekmo v Kobaridu, kjer domači KMN Oplast Kobarid gosti novinca v ligi ŠD Mlinše.

DELI NA