08.10.2021 | 1. SFL
Ob derbiju vodilnih še tri zanimive tekme, ki obetajo

V Rogatcu je nocoj na sporedu derbi vodilnih, ob tem pa so tu še tri krasne tekme, ki obetajo: Oplast gosti Mlinše, lokalni derbi je na Ptuju, v Litijo prihaja KMN Bronx Škofije. Prosta je ekipa FK Dobrepolje.

1.SFL, 5. krog, 8.10.
KMN Oplast Kobarid – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.00)
FC Litija – KMN Bronx Škofije (20.00)

Rabijo točke

Pravi lokalni derbi se danes igra na Ptuju, kjer domači FC Hiša daril Ptuj gosti KMN Meteorplast Šic Bar. »Pripravili smo se,« pravi trener Ptujčanov Robert Grdović, ki se nadeja, da bo ekipa začela zbirati točke. Po treh tekmah imajo eno (ob tem ne pozabimo, da so imeli zahteven razpored; op.a.), današnji tekmeci pa pet.

»Več smo pričakovali od gostovanja na Vrhniki,« priznava Grdović, ki opozarja, da njegova ekipa še ni v pravi formi. »Manjka nam uigranosti,« meni Grdović, ki se nadeja, da danes pokažejo pravi obraz. Čeprav jim ne bo lahko. Manjka bo Dario Markić, vprašljiv je nastop golmana Kevina Cafa. »Kogar ni, brez tistega se mora. Bistven pa bo pristop,« je odločen Grdović.

Zrasla jim je samozavest

Derbija v najstarejšem mestu v Sloveniji se veselijo tudi v taboru gostov. »Ptujčani so favorit, tako po kakovosti kot po igri. Naša naloga je, da se jim čim boljše postavimo po robu. V prvih treh krogih smo pokazali, da znamo. Tudi samozavest nam je zrasla, so pa tole lokalni derbiji vedno zgodba zase,« pravi Tomislav Novak, vodja članske ekipe KMN Meteorplast Šic bar.

»Kljub temu nas rezultat proti Oplastu ne sme zavesti, ni prostora za evforijo. Čaka nas zahtevna tekma, na drugi strani pa ekipa, ki premore igralce, ki lahko sami rešijo tekmo: premorejo Boruta Ručno, Tilna Gajserja, Jeremyja Bukovca, Timija Debeljaka,« opozarja Novak, ki pa pove, da bo sam imel na voljo vse igralce.

Brez Osredkarja

Andrej Dobovičnik in Damir Pertič sta danes tekmeca, prvi vodi Litijo, drugi KMN Bronx Škofije. Svoj čas sta uspešno sodelovala v članski reprezentanci, kjer je igral Pertič, Dobovičnik je bil selektor. Danes sta oba trenerja v 1. SFL.

»Oboji smo pred začetkom nove sezone doživeli precej sprememb. Če bomo želeli kaj narediti, nas oboje čaka precej dela,« pove trener Litijanov, ki je uvodoma pohvalil svoje fante za nekoliko boljšo udeležbo na treningu, a še vedno ni to to, kar bi si sam želel. »Delamo in rastemo,« pravi Dobovičnik, ki bo vsaj še mesec in pol brez Igorja Osredkarja, ki si je poškodoval eno od vezi v kolenu, pred njim je nekaj daljši počitek.

Zadržati zbranost in biti agresiven

Pertič in ekipa se veselijo gostovanja v Litiji. Tudi zato, ker se zavedajo, da rastejo v formi. »Z Dobovcem smo šli v boj, prvih 10 minut je bilo dobrih, tudi uvod v 2. polčas ni bil slab,« se trener škofjotov Pertič ozre na prejšnji krog, ko so se dobro postavili po robu Dobovcu, ki pa je na koncu upravičil vlogo favorita.

S takim pristopom, predvsem pa z minimalizacijo trajanja serij nezbranosti in padca koncentracije, se Pertič nadeja dobri tekmi v Litiji.

Med tednom pa je KMN Bronx Škofije odigral tudi prijateljsko tekmo z reprezentanco Grenlandije, ki je bila na pripravah v Istri.

Vložek, ki prinaša rezultat

Oplast je v zadnjem krogu v gosteh izgubil v Ljutomeru, danes bi rad popravili vtis. »Po porazu smo se pogovorili. Videli smo, da med mesti od 3. do 9. v 1. SFL ni bistvenih razlik. Največja razlika se naredi na osnovi tega, koliko kdo vloži truda, želje in entuziazma v tekmo. Tu se dela razlika,« pred tekmo 5. kroga proti ŠD Mlinše razmišlja trener Oplasta Matej Kavčič.

»Zavedamo se, da smo na začetku, da je to, kar delamo, proces. Vemo tudi tu, da ni dovolj za zmago, da se le pojaviš na terenu. Danes gostimo Mlinše. Zaradi ene tekme se svet ne bo podrl, je pa malce načeta psiha. Je pa tudi res, da se ne mukah prepoznajo junaki,« se trener Kavčič nadeja, da njegovi igralci danes pokažejo še nekaj več in nadomestijo tudi odsotnost Andreja Mohoriča, ki je bil izključen v Ljutomeru.

Z jasnim ciljem

Medtem ko Oplast razmišlja na glas o prvi domači zmagi, pa prav tako na glas o prvi gostujoči zmagi razmišljajo v taboru ŠD Mlinše. »Dobro smo delali in se pripravili na petkovo tekmo. Vemo, da gostujemo pri Oplastu, ki je po petkovem porazu kot ranjeni lev in bo skušal točke nadomestiti že doma,« pove trener Gregor Ceglar, ki je vesel, da so na petkovi domači tekmi proti Dobrepolju v zadnjih desetih minutah iz petnih žil iztisnili vse in prišli do točk, kar jim olajša tudi današnje gostovanje. V Kobarid ne odhajajo v popolni zasedbi, a z jasno željo, da se pokažejo v dobri luči.

Tekst: D.P.
Foto: Črtomir Goznik

SORODNE NOVICE

 • 18.10.2021 | 1. SFL
  Remi na Ptuju
  Gostje so povedli že v 3. minuti, gol je dosegel kapetan Nik Zajc. Na 1:1 je poravnal Thomas Pihler, ki je tako postavil tudi rezultat 1. polčasa. V nadaljevanju so spet povedli gostje, Aleksander Stanić je v 28. minuti povišal na 1:2. Thomas Pihler je poskrbel za izenačenje, izkazalo se je, da je bil to tudi končni rezultat tekme.
 • 15.10.2021 | 1. SFL
  Dobovec na vrh, remi na Vrhniki
  Krog so zaznamovale še tri zmage gostov: KMN Oplast Kobarid je z 1:6 slavil v Dobrepolju, FK Dobovec je z 1:5 premagal KMN Meteorplast Šic bar, FC Hiša daril Ptuj pa je bil z 2:6 boljši od ŠD Mlinše. Prosta je bila ekipa KMN Bronx Škofije, ki pa ga v ponedeljek, 18.10., v preloženi tekmi 3. kroga čaka obračun s Ptujčani.
 • 15.10.2021 | 1. SFL
  Mlinše nazaj h koreninam, Ptuj načrtuje serijo, v Ljutomeru oboji oslabljeni
  Danes bomo od 20.30 naprej prenašali tekmo z Vrhnike, kjer pri Siliku gostuj FC Litija, ob tem pa so na sporedu še tri sila zanimive tekme. Prosta je ekipa KMN Bronx Škofije.
 • 14.10.2021 | 1. SFL
  K vodilnemu po rezultat in napredek v igri
  »Vrhničani so menjali filozofijo igre. Igrajo hitro, napadalno, koristijo svojo mladost. Ni presenečenje, da so na 1. mestu. So pa v zadnjem letu precej napredovali. Veliko več želijo igrati z žogo,« trener Litije Andrej Dobovičnik pohvali Vrhničane, ki jih vodi Mile Simeunovič.
 • 14.10.2021 | 1. SFL
  Kamere na Vrhniki, kjer Siliko gosti Litijo
  V petek tudi tekme v Zagorju, kjer ŠD Mlinše gostijo FC Hišo daril Ptuj, Dobrepolje gosti KMN Oplast Kobarid, v Ljutomer k KMN Meteorplastu Šic bar pa prihaja FK Dobovec. Prosta je ekipa KMN Bronx Škofije, ki pa ne bo povsem brez futsala v teh dneh – v ponedeljek, 18.10., jo čaka preložena tekma 3. kroga 1. SFL s Ptujčani.
 • 08.10.2021 | 1. SFL
  Dobovcu derbi, prva za Oplast in Hišo daril Ptuj
  Peti krog 1. SFL je prinesel derbi vodilnih: zmage se je veselil Dobovec, ki je prizadejal prvi poraz Siliku. Do prve zmage sta prišla Oplast Kobarid in Hiša daril Ptuj, doma po preobratu do treh točk tudi FC Litija. Prosta je bila ekipa FK Dobrepolje.
 • 07.10.2021 | 1. SFL
  V derbiju vodilnih jih zanima le zmaga
  Dobovec je z zmago v Kopru proti Bronxu vstopil v mesec oktober, ki prinaša nadaljevanje 1. SFL,  za nameček pa ob koncu meseca še nastop v glavnem delu letošnje futsal lige prvakov. Trener Kujtim Morina vso pozornost namenja v tem trenutku domači ligi, kjer Dobovec v petek gosti vodilno ekipo tekmovanje. Ob 20. uri v Rogatec prihaja Siliko.
 • 07.10.2021 | 1. SFL
  Vodilni 1. SFL brez kompleksa proti evropskemu Dobovcu
  Na Vrhniki na 1. mestu čakajo derbi 5. kroga, ko kot vodilna ekipa 1. SFL odhaja v goste udeležencu lige prvakov FK Dobovcu. Siliko je v štirih tekmah zbral 12 točk, Dobovec je s tekmo manj je pri sedmih točkah. Derbi vodilnih bo v petek, 8.10., gosti pa ga Rogaška Slatina.
 • 06.10.2021 | 1. SFL
  V Slovenijo z večino ekipe svetovnih prvakov iz Litve
  »V Podčetrtku se obeta pravi spektakel, na delu bo osem, morda celo devet portugalskih reprezentantov. Vesel sem, ker je evropska reprezentanca postala svetovni prvak. Na svoj račun je prišel tudi Ricardinho, ki je s tem naslovom potrdil, da je najboljši na svetu vseh časov. Sem pa prepričan, da bo naša kvalifikacijska skupina pravi magnet za vse gledalce,« ob tem pove kapetan Dobovca Rok Mordej.

DELI NA